E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χειροπέδες σε 13 «παρκαδόρους» και υπαλλήλους νυχτερινών κέντρων

Πάρκαραν τα αυτοκίνητα πελατών σε δημόσιους χώρους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2021 | 21:41

Χειροπέδες σε 13 «παρκαδόρους» και υπαλλήλους νυχτερινών κέντρων

Στοχευμένες εξορμήσεις από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχή του κέντρου της πόλεως Αθηνών.

Στόχος ήταν η διενέργεια ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, κατά το χρονικό διάστημα από 20 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη συνολικά 13 ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ εργάζονταν ως παρκαδόροι και πέντε ως προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα, παρέδιδαν σε αυτούς αριθμημένα αποκόμματα και στη συνέχεια τοποθετούσαν επί του ανεμοθώρακα των οχημάτων έτερο απόκομμα, σταθμεύοντας ακολούθως αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους. Κατά την αποχώρησή τους από τα καταστήματα οι οδηγοί έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα κλειδιά των οχημάτων τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (οικείοι Ο.Τ.Α. και Δ.Ο.Υ.), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Περαιτέρω, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της συστηματικής καθημερινής τροχαίας αστυνόμευσης των εν λόγω περιοχών, βεβαιώθηκαν 367 παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων και αφαιρέθηκαν 131 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η Αθήνα «πλημμύρισε» με 40 χιλιοστά βροχής

Καιρός 28.11.2025
Η ανάρτηση Κολυδά για το διπλό πέρασμα των καταιγίδων στην Αττική

Με… καρότσα μεταφέρουν τον κόσμο στο Μοσχάτο λόγω της πλημμύρας!

Ελλάδα 28.11.2025
Έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ο όγκος του νερού είναι τόσο μεγάλος που η διέλευση των οχημάτων και των πεζών γίνεται με μεγάλη δυσκολία

Νέα φραστική επίθεση Τραμπ σε γυναίκα δημοσιογράφο: «Είσαι χαζή;»

Κόσμος 28.11.2025
Έσπευσε να τα... μαζέψει ο Λευκός Οίκος

Πειραιάς: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι ‑ Κολυμπώντας σώθηκε ο οδηγός

Ελλάδα 28.11.2025
Ο οδηγός είχε πάει στο λιμάνι του Πειραιά για να παραλάβει τη σύζυγό του

Black Friday 2025: Εκπτώσεις και στα αεροπορικά εισιτήρια – Τι πρέπει να γνωρίζεις για την καλύτερη ευκαιρία

Οικονομία 28.11.2025
Η Black Friday αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις καλύτερες περιόδους για να εξοικονομήσεις χρήματα σε ταξίδια, και τα αεροπορικά εισιτήρια δεν αποτελούν εξαίρεση

Επιστροφή ενοικίου: Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Οικονομία 28.11.2025
Η... μεγάλη ημέρα της πληρωμής για εκατομμύρια φορολογούμενους έφτασε

Πόσους φόρους θα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα επόμενα 4 χρόνια

Οικονομία 28.11.2025
Αλμα φορο-εσόδων στα κρατικά ταμεία 10,7 δις. ευρώ έως το 2029

Ρόδος: Τα τελευταία λόγια του 19χρονου στον πατέρα του

Ελλάδα 28.11.2025
«Θα πάμε να ρίξουμε χειροβομβίδες, σιγά μη χάσω το πανηγύρι»