E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στα όπλα

Οργανώνουν εκπαιδεύσεις στρατιωτικού τύπου

Δημοσίευση 13/12/2021 | 09:05

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στα όπλα

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση με την ομάδα των αρνητών που αποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Realnews, έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα!

Μετά τις εφόδους σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, έντεκα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν στο Αιγίνιο Πιερίας, καθώς έφτασαν στο σημείο να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου της περιοχής, κατηγορώντας τον ως «προδότη», διότι εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.

Για τους έντεκα δράστες σχηματίστηκε δικογραφία για σωρεία αδικημάτων, όπως της αρπαγής από κοινού, της σωματικής βλάβης και της απειλής. Ομως, όπως όλα δείχνουν, οι «θεματοφύλακες» δείχνουν ικανοί για ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «R» απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

Ηδη για τις εικόνες αυτές έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Οι ερευνητές της Αστυνομίας καλούνται να δώσουν απάντηση σε τι αποσκοπεί η εκπαίδευση με όπλα που λαμβάνουν τα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως για τα σχέδια που προετοίμαζαν. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί και το είδος των όπλων που φαίνονται στις εικόνες, καθώς τέτοιου είδους πολεμικά τυφέκια είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν στη μαύρη αγορά, τουλάχιστον στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, οι έρευνες που διεξάγονται από τις Αρχές επικεντρώνονται και στην πηγή προμήθειας των συγκεκριμένων όπλων, τα οποία αποτελούν στρατιωτικό υλικό. Οπως τονίζουν οι πηγές, ακόμα και στην περίπτωση που τα όπλα αποδειχθούν ρεπλίκες, η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί οργανώνονται στα πρότυπα μιας πολιτοφυλακής.

Τα πρόσωπα από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτές της ομάδας είναι δύο πρώην έφεδροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πρώην στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ανοιχτά τα φιλοχουντικά τους αισθήματα. Μάλιστα, οι δύο από τους εκπαιδευτές φέρεται να έχουν σχέση και με την οργάνωση «Ιερός Λόχος» στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται ότι είχε κοινά μέλη και δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με άλλες αυτόνομες φασιστικές ομάδες της πόλης. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει στενούς δεσμούς και αποτελεί τη μετεξέλιξη των οργανώσεων του Αρτέμη Σώρρα.

Στη δεύτερη φωτογραφία που αποκαλύπτει η «R» απεικονίζεται ένας άνδρας με αυτόματο όπλο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε αναρτήσει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «υπουργείου Θεραπείας» στην Αράχωβα, στο οποίο πρόσφατα έβαλε λουκέτο η Αστυνομία. Σε αυτόν τον χώρο πωλούνταν δήθεν θεραπευτικά σκευάσματα για τον κορωνοϊό, τα οποία είχαν παρασκευαστεί από ρίγανη και γαϊδουράγκαθο. Εκτός από την Αράχωβα, παρόμοια καταστήματα φέρεται να είχε ανοίξει η οργάνωση σε Σάμο και Ικαρία.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα δεν έχουν κανονικές πινακίδες στα αυτοκίνητά τους, αλλά πινακίδες που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι με αριθμό που παραπέμπει στο άρθρο 120 του Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδίωξη ανήλικου δικυκλιστή που έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 02.12.2025
Πρόκειται για 16χρονο Ρομά που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο όλη η χώρα – Γιατί τραβούν χειρόφρενο

Ελλάδα 02.12.2025
Τι ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνει μάθημα στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 02.12.2025
Το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ως μια διαφορετική σχολική ημέρα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία ‑ Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

Οικονομία 02.12.2025
Πότε εκπνέει η διορία για το επίδομα θέρμανσης

«Σαρώνουν» τα αλβανικά ΑΦΜ ‑ Πρωτιά στον κλάδο των αλλοδαπών επιχειρηματιών στην Ελλάδα

Ελλάδα 02.12.2025
Τον δικό τους αγώνα για να αναδειχθούν στην ελληνική επικράτεια έχουν δώσει περισσότεροι από 4.500 Αλβανοί

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικές μηχανότρατες παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ελλάδα 02.12.2025
Καταγγελίες για συνοδεία από τουρκική ακτοφυλακή

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση