LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στα όπλα

Οργανώνουν εκπαιδεύσεις στρατιωτικού τύπου

Δημοσίευση 13/12/2021 | 09:05

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στα όπλα

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση με την ομάδα των αρνητών που αποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Realnews, έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα!

Μετά τις εφόδους σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, έντεκα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν στο Αιγίνιο Πιερίας, καθώς έφτασαν στο σημείο να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου της περιοχής, κατηγορώντας τον ως «προδότη», διότι εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.

Για τους έντεκα δράστες σχηματίστηκε δικογραφία για σωρεία αδικημάτων, όπως της αρπαγής από κοινού, της σωματικής βλάβης και της απειλής. Ομως, όπως όλα δείχνουν, οι «θεματοφύλακες» δείχνουν ικανοί για ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «R» απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

Ηδη για τις εικόνες αυτές έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Οι ερευνητές της Αστυνομίας καλούνται να δώσουν απάντηση σε τι αποσκοπεί η εκπαίδευση με όπλα που λαμβάνουν τα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως για τα σχέδια που προετοίμαζαν. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί και το είδος των όπλων που φαίνονται στις εικόνες, καθώς τέτοιου είδους πολεμικά τυφέκια είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν στη μαύρη αγορά, τουλάχιστον στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, οι έρευνες που διεξάγονται από τις Αρχές επικεντρώνονται και στην πηγή προμήθειας των συγκεκριμένων όπλων, τα οποία αποτελούν στρατιωτικό υλικό. Οπως τονίζουν οι πηγές, ακόμα και στην περίπτωση που τα όπλα αποδειχθούν ρεπλίκες, η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί οργανώνονται στα πρότυπα μιας πολιτοφυλακής.

Τα πρόσωπα από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτές της ομάδας είναι δύο πρώην έφεδροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πρώην στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ανοιχτά τα φιλοχουντικά τους αισθήματα. Μάλιστα, οι δύο από τους εκπαιδευτές φέρεται να έχουν σχέση και με την οργάνωση «Ιερός Λόχος» στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται ότι είχε κοινά μέλη και δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με άλλες αυτόνομες φασιστικές ομάδες της πόλης. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει στενούς δεσμούς και αποτελεί τη μετεξέλιξη των οργανώσεων του Αρτέμη Σώρρα.

Στη δεύτερη φωτογραφία που αποκαλύπτει η «R» απεικονίζεται ένας άνδρας με αυτόματο όπλο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε αναρτήσει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «υπουργείου Θεραπείας» στην Αράχωβα, στο οποίο πρόσφατα έβαλε λουκέτο η Αστυνομία. Σε αυτόν τον χώρο πωλούνταν δήθεν θεραπευτικά σκευάσματα για τον κορωνοϊό, τα οποία είχαν παρασκευαστεί από ρίγανη και γαϊδουράγκαθο. Εκτός από την Αράχωβα, παρόμοια καταστήματα φέρεται να είχε ανοίξει η οργάνωση σε Σάμο και Ικαρία.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα δεν έχουν κανονικές πινακίδες στα αυτοκίνητά τους, αλλά πινακίδες που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι με αριθμό που παραπέμπει στο άρθρο 120 του Συντάγματος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Ελλάδα 18.04.2024
Χρειάστηκαν 14 δευτερόλεπτα από την άφιξη του δράστη μέχρι την επίθεση

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Κόσμος 18.04.2024
Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Ελλάδα 18.04.2024
Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Καιρός: SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια ‑ Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Καιρός 18.04.2024
Θα πέσει μεγάλη ποσότητα νερού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως το Σάββατο

Τροχαίο ατύχημα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Ένας τραυματίας

Ελλάδα 18.04.2024
Από το τροχαίο προήλθε ο τραυματισμός ενός άνδρα.

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Ελλάδα 18.04.2024
Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Ελλάδα 18.04.2024
Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική 18.04.2024
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα μετά την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο

Ελλάδα 18.04.2024
«Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν όχι, λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους»

Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Κόσμος 18.04.2024
Οι απειλές του Ισραήλ ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος, λέει η Τεχεράνη

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Πολιτική 18.04.2024
Με απόφαση Κασσελάκη - «Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση»