E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Max Verstappen

Έχασε τον θρόνο του ο Louis Hamilton

Δημοσίευση 12/12/2021 | 18:25

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Max Verstappen

Η Formula 1 έχει έναν νέο πρωταθλητή. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα, νικώντας με απίστευτο τρόπο τον Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το τελευταίο της σεζόν. Το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Mercedes (8ο σερί).

Ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 με ένα τρομερό φινάλε στο Grand Prix του Αμπού Ντάμπι. Με μία προσπέραση πριν τον τερματισμό ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull πήρε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του και… ούρλιαξε από χαρά!

Δραματικό φινάλε στο Άμπου Ντάμπι με τον Λατίφι της Williams να έχει ατύχημα (σε σύγκρουση με τον Μικ Σουμάχερ) προκαλώντας την είσοδο αυτοκινήτου ασφαλείας και τους υπόλοιπους οδηγούς να αφήνουν Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να περάσουν μπροστά και να επιδοθούν σε μία απίστευτη μονομαχία στα τελευταία μέτρα, που ολοκληρώθηκε με τον Ολλανδό (με φρέσκια γόμα) να περνά πρώτος την τελική γραμμή (ο Βρετανός είχα μια παλιά σκληρή).


Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Formula 1 είχε κάποια κομβικά σημεία, που μας άφησαν με το στόμα ανοικτό. Η εκκίνηση ανήκε στον Χάμιλτον. Ο Βρετανός με την Mercedes του έπιασε στον… ύπνο τον Φερστάπεν και με απίστευτο ξεπέταγμα πέρασε στην πρώτη θέση. Στον επόμενο γύρο, ο Ολλανδός είχε παράπονα, σε φάση που προσπάθησε να προσπεράσει… πέταξε εκτός πίστας τον αντίπαλο του, αλλά βρέθηκε και πάλι πίσω του, αφού ο Χάμιλτον -δικαιολογημένα- πήρε στην ευθεία το “S”.

Η Mercedes του Χάμιλτον άρχισε να ανοίγει τη διαφορά αφού η Red Bull έχανε έδαφος λόγω των μεσαίων ελαστικών που φθείρονταν. Όταν οι διεκδικητές μπήκαν στα πιτς για αλλαγή γόμας, η διαφορά είχε μεγαλώσει στα 8”. Ακολούθησε η συναρπαστική και… καθαρή μάχη του Βρετανού με τον έτερο πιλότο της Red Bull, Πέρεζ που δεν είχε μπει ακόμα στα πιτ, με τον Μεξικανό να δίνει ρεσιτάλ καθυστερώντας τον αντίπαλο του επιτρέποντας στον Φερστάπεν να πλησιάζει ξανά στα 2”!

Η διαφορά άνοιξε και πάλι, με τον Ολλανδό να αποφασίζει να μπει για νέα αλλαγή ελαστικών που τον έφερε στα 20” πίσω από τον Χάμιλτον. Κάπου εκεί άρχισε να μειώνει με σκοπό να φτάσει στην πρώτη θέση, όμως οΦερστάπεν δεν μπορούσε να πιάσει τον Χάμιλτον (έκανε μεγάλη προσπάθεια με ταλαιπωρημένα ελαστικά).

Λίγο πριν το φινάλε, ο Λατιφί έχασε το πίσω μέρος της Williams στη στροφή 14 σε επαφή του με τον Μικ Σουμάχερ, γεγονός που έβαλε στην πίστα το safety car και.. έφερε τελικά την αποκαθήλωση του Λιούις Χάμιλτον (δεν μπόρεσε να φτάσει τους 8 τίτλους και να ξεπεράσει τον θρυλικό Μίχαελ Σουμάχερ).

Το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε ένα γύρο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και ο Μαξ Φερστάπεν -έχοντας φρέσκια σκληρή γόμα, σε αντίθεση με τον αντίπαλο του- έκανε ιστορική προσπέραση, άντεξε στην αντεπίθεση του Χάμιλτον και έφτασε στη νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science 03.05.2026
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.

Στέφανος Γαβάκης: Πέθανε ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ο επί δεκαετίες εκφωνητής του Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοινώνει το τέλος της θεατρικής του διαδρομής

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ταυτόχρονα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, με διαφορετικές αναζητήσεις και προοπτικές

Οριστικό τέλος στα πανωτόκια: Τι κερδίζουν οι δανειολήπτες από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Πρόκειται για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ, καταναλωτικά και χωρίς εγγυήσεις - Μέσα στον Μάιο η διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τελευταία μέρα για αιτήσεις – Οδηγίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 350.000 αιτήσεις για τις 300.000 επιταγές

Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη Μάη μήνα – Μέρες Ιανουαρίου ζει η Αττική

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ

Ζάκυνθος: Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι για όσους επέβαιναν στο πλοίο