E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Σeξουαλική παρενόχληση στην Ερμού: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου.

Δημοσίευση 8/12/2021 | 20:33

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Η μητέρα της 12χρονης που έπεσε μαζί με τη φίλη της θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο 28χρονους, στην οδό Ερμού, το βράδυ της Τρίτης (7/12), περιγράφει στο iefimerida.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το ανήλικο παιδί της.

«Με την κόρη μου και τη φίλη της, 12 και 14 ετών, πήγαμε μία βόλτα στο Σύνταγμα για ψώνια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα και τα παιδιά προχώρησαν πολύ πιο μπροστά από εμένα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη, γιατί το κέντρο είχε πάρα πολύ αστυνομία και πάρα πολύ κόσμο. Τα κορίτσια απομακρύνθηκαν και τα έχασα. Μετά από περίπου μισή ώρα τηλεφώνησα στο παιδί μου για να συναντηθούμε και τότε μου είπε: ''Μαμά, ήρθαν δύο μεγάλοι άντρες και μας παρενόχλησαν σeξουαλικά. Μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει και εγώ πήγα και το είπα στην αστυνομία''».

Αρχικά, οι δύο 28χρονοι επιχείρησαν να αποπλανήσουν τα ανήλικα κορίτσια. Όταν όμως οι δύο ανήλικες επιχείρησαν να διαφύγουν, οι δράστες προσπάθησαν να τις θωπεύσουν, σύμφωνα με όσα περιγράφει η μητέρα της 12χρονης.

Τα κορίτσια έβαλαν τις φωνές και για καλή τους τύχη κοντά στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι δύο 28χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

«Υπέβαλα μήνυση»

«Όταν έφτασα στο σημείο, μίλησα με τους αστυνομικούς. Τα κορίτσια ήταν ήρεμα και ευχαριστώ πολύ τους αστυνομικούς που τις ηρέμησαν. Η κόρη μου και η φίλη της υπέδειξαν τους δράστες, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα Ακροπόλεως, και μετά πήγα και εγώ και υπέβαλα μήνυση».

«Ευτυχώς που είχαμε δουλέψει σαν γονείς πολύ με το παιδί και έδρασε άμεσα. Να που χρειάστηκε. Αυτοί επιχείρησαν να τα αγκαλιάσουν, να τα θωπεύσουν και δεν ξέρω και τι άλλο θα έκαναν εάν τα παιδιά δεν ήταν ψύχραιμα και δεν αντιδρούσαν έτσι όπως αντέδρασαν. Οι Αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να το ξεχάσουμε, και εμείς αλλά κυρίως το παιδί μου».

«Πρέπει οι γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά αυτές τις ημέρες. Εάν σήμερα έκαναν κάτι τέτοιο στο δικό μου το παιδάκι, αύριο ίσως να κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και τότε θα είναι αργά».

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της astynomia.gr δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Ειδικά τα ανήλικα κορίτσια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Κάποιες από τις συμβουλές είναι οι ακόλουθες:

  • Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς πού είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.
  • Ποτέ µη δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.
  • Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας...
  • Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.
  • Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια.
  • Να φροντίσετε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.
  • Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.
  • Να µη δέχεστε κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόµη και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήσετε από τον σερβιτόρο ή τον µπάρµαν ποτά που είναι κλειστά, όπως µπύρα κ.λπ.
  • Εάν έχετε αφήσει το ποτό σας αφύλακτο, ακόµη και για µισό λεπτό, να µην πιείτε ξανά ούτε µια γουλιά από το ποτό αυτό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Η φράση για την Κύπρο που ανάβει φωτιές και η σύγκριση του Νετανιάχου με τον Χίτλερ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η προκλητική αναδρομή στο 1974 και η παραποίηση του Διεθνούς Δικαίου

Ο γιατρός του «τελευταίου Νονού» που είχε γεμίσει ένα νεκροταφείο «σπάει» τη σιωπή του – Οι δολοφονίες και το παιδί που διαλύθηκε σε οξύ

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Αντιμέτωπος με έναν κόσμο γεμάτο απειλές θανάτου και σκοτεινές εξομολογήσεις από τον πυρήνα της Κόζα Νόστρα

Από τα 3 στα 220 δισ. δολάρια: Πώς το Μουντιάλ μετατράπηκε σε οικονομικό γίγαντα

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αποτελεί πια μόνο μια γιορτή του ποδοσφαίρου

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζον Χίλι

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλι, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, Πέμπτη, επικαλούμενος διαφωνία σχετικά με το ύψος των αμυντικών δαπανών

Οι χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν πιο έντονα από καταιγίδες – Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Προειδοποίηση της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού

IRIS: Νέες αλλαγές στις μεταφορές ‑ Τι ισχύει από 30 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η υπηρεσία IRIS payments αποτελείται από τρία καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα άμεσης πληρωμής

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η αντισυνταγματάρχης Μαρία Κιοϊλιού έγραψε ιστορία

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

Ελλάδα 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

Κόσμος 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ