E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Σeξουαλική παρενόχληση στην Ερμού: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου.

Δημοσίευση 8/12/2021 | 20:33

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Η μητέρα της 12χρονης που έπεσε μαζί με τη φίλη της θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο 28χρονους, στην οδό Ερμού, το βράδυ της Τρίτης (7/12), περιγράφει στο iefimerida.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το ανήλικο παιδί της.

«Με την κόρη μου και τη φίλη της, 12 και 14 ετών, πήγαμε μία βόλτα στο Σύνταγμα για ψώνια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα και τα παιδιά προχώρησαν πολύ πιο μπροστά από εμένα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη, γιατί το κέντρο είχε πάρα πολύ αστυνομία και πάρα πολύ κόσμο. Τα κορίτσια απομακρύνθηκαν και τα έχασα. Μετά από περίπου μισή ώρα τηλεφώνησα στο παιδί μου για να συναντηθούμε και τότε μου είπε: ''Μαμά, ήρθαν δύο μεγάλοι άντρες και μας παρενόχλησαν σeξουαλικά. Μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει και εγώ πήγα και το είπα στην αστυνομία''».

Αρχικά, οι δύο 28χρονοι επιχείρησαν να αποπλανήσουν τα ανήλικα κορίτσια. Όταν όμως οι δύο ανήλικες επιχείρησαν να διαφύγουν, οι δράστες προσπάθησαν να τις θωπεύσουν, σύμφωνα με όσα περιγράφει η μητέρα της 12χρονης.

Τα κορίτσια έβαλαν τις φωνές και για καλή τους τύχη κοντά στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι δύο 28χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

«Υπέβαλα μήνυση»

«Όταν έφτασα στο σημείο, μίλησα με τους αστυνομικούς. Τα κορίτσια ήταν ήρεμα και ευχαριστώ πολύ τους αστυνομικούς που τις ηρέμησαν. Η κόρη μου και η φίλη της υπέδειξαν τους δράστες, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα Ακροπόλεως, και μετά πήγα και εγώ και υπέβαλα μήνυση».

«Ευτυχώς που είχαμε δουλέψει σαν γονείς πολύ με το παιδί και έδρασε άμεσα. Να που χρειάστηκε. Αυτοί επιχείρησαν να τα αγκαλιάσουν, να τα θωπεύσουν και δεν ξέρω και τι άλλο θα έκαναν εάν τα παιδιά δεν ήταν ψύχραιμα και δεν αντιδρούσαν έτσι όπως αντέδρασαν. Οι Αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να το ξεχάσουμε, και εμείς αλλά κυρίως το παιδί μου».

«Πρέπει οι γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά αυτές τις ημέρες. Εάν σήμερα έκαναν κάτι τέτοιο στο δικό μου το παιδάκι, αύριο ίσως να κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και τότε θα είναι αργά».

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της astynomia.gr δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Ειδικά τα ανήλικα κορίτσια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Κάποιες από τις συμβουλές είναι οι ακόλουθες:

  • Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς πού είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.
  • Ποτέ µη δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.
  • Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας...
  • Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.
  • Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια.
  • Να φροντίσετε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.
  • Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.
  • Να µη δέχεστε κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόµη και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήσετε από τον σερβιτόρο ή τον µπάρµαν ποτά που είναι κλειστά, όπως µπύρα κ.λπ.
  • Εάν έχετε αφήσει το ποτό σας αφύλακτο, ακόµη και για µισό λεπτό, να µην πιείτε ξανά ούτε µια γουλιά από το ποτό αυτό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός Χτες
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ