E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Σeξουαλική παρενόχληση στην Ερμού: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου.

Δημοσίευση 8/12/2021 | 20:33

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Η μητέρα της 12χρονης που έπεσε μαζί με τη φίλη της θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο 28χρονους, στην οδό Ερμού, το βράδυ της Τρίτης (7/12), περιγράφει στο iefimerida.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το ανήλικο παιδί της.

«Με την κόρη μου και τη φίλη της, 12 και 14 ετών, πήγαμε μία βόλτα στο Σύνταγμα για ψώνια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα και τα παιδιά προχώρησαν πολύ πιο μπροστά από εμένα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη, γιατί το κέντρο είχε πάρα πολύ αστυνομία και πάρα πολύ κόσμο. Τα κορίτσια απομακρύνθηκαν και τα έχασα. Μετά από περίπου μισή ώρα τηλεφώνησα στο παιδί μου για να συναντηθούμε και τότε μου είπε: ''Μαμά, ήρθαν δύο μεγάλοι άντρες και μας παρενόχλησαν σeξουαλικά. Μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει και εγώ πήγα και το είπα στην αστυνομία''».

Αρχικά, οι δύο 28χρονοι επιχείρησαν να αποπλανήσουν τα ανήλικα κορίτσια. Όταν όμως οι δύο ανήλικες επιχείρησαν να διαφύγουν, οι δράστες προσπάθησαν να τις θωπεύσουν, σύμφωνα με όσα περιγράφει η μητέρα της 12χρονης.

Τα κορίτσια έβαλαν τις φωνές και για καλή τους τύχη κοντά στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι δύο 28χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

«Υπέβαλα μήνυση»

«Όταν έφτασα στο σημείο, μίλησα με τους αστυνομικούς. Τα κορίτσια ήταν ήρεμα και ευχαριστώ πολύ τους αστυνομικούς που τις ηρέμησαν. Η κόρη μου και η φίλη της υπέδειξαν τους δράστες, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα Ακροπόλεως, και μετά πήγα και εγώ και υπέβαλα μήνυση».

«Ευτυχώς που είχαμε δουλέψει σαν γονείς πολύ με το παιδί και έδρασε άμεσα. Να που χρειάστηκε. Αυτοί επιχείρησαν να τα αγκαλιάσουν, να τα θωπεύσουν και δεν ξέρω και τι άλλο θα έκαναν εάν τα παιδιά δεν ήταν ψύχραιμα και δεν αντιδρούσαν έτσι όπως αντέδρασαν. Οι Αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να το ξεχάσουμε, και εμείς αλλά κυρίως το παιδί μου».

«Πρέπει οι γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά αυτές τις ημέρες. Εάν σήμερα έκαναν κάτι τέτοιο στο δικό μου το παιδάκι, αύριο ίσως να κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και τότε θα είναι αργά».

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της astynomia.gr δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Ειδικά τα ανήλικα κορίτσια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Κάποιες από τις συμβουλές είναι οι ακόλουθες:

  • Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς πού είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.
  • Ποτέ µη δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.
  • Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας...
  • Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.
  • Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια.
  • Να φροντίσετε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.
  • Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.
  • Να µη δέχεστε κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόµη και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήσετε από τον σερβιτόρο ή τον µπάρµαν ποτά που είναι κλειστά, όπως µπύρα κ.λπ.
  • Εάν έχετε αφήσει το ποτό σας αφύλακτο, ακόµη και για µισό λεπτό, να µην πιείτε ξανά ούτε µια γουλιά από το ποτό αυτό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος Χτες
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα Χτες
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα Χτες
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος Χτες
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος Χτες
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»