E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Σeξουαλική παρενόχληση στην Ερμού: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου.

Δημοσίευση 8/12/2021 | 20:33

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Η μητέρα της 12χρονης που έπεσε μαζί με τη φίλη της θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο 28χρονους, στην οδό Ερμού, το βράδυ της Τρίτης (7/12), περιγράφει στο iefimerida.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το ανήλικο παιδί της.

«Με την κόρη μου και τη φίλη της, 12 και 14 ετών, πήγαμε μία βόλτα στο Σύνταγμα για ψώνια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα και τα παιδιά προχώρησαν πολύ πιο μπροστά από εμένα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη, γιατί το κέντρο είχε πάρα πολύ αστυνομία και πάρα πολύ κόσμο. Τα κορίτσια απομακρύνθηκαν και τα έχασα. Μετά από περίπου μισή ώρα τηλεφώνησα στο παιδί μου για να συναντηθούμε και τότε μου είπε: ''Μαμά, ήρθαν δύο μεγάλοι άντρες και μας παρενόχλησαν σeξουαλικά. Μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει και εγώ πήγα και το είπα στην αστυνομία''».

Αρχικά, οι δύο 28χρονοι επιχείρησαν να αποπλανήσουν τα ανήλικα κορίτσια. Όταν όμως οι δύο ανήλικες επιχείρησαν να διαφύγουν, οι δράστες προσπάθησαν να τις θωπεύσουν, σύμφωνα με όσα περιγράφει η μητέρα της 12χρονης.

Τα κορίτσια έβαλαν τις φωνές και για καλή τους τύχη κοντά στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι δύο 28χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

«Υπέβαλα μήνυση»

«Όταν έφτασα στο σημείο, μίλησα με τους αστυνομικούς. Τα κορίτσια ήταν ήρεμα και ευχαριστώ πολύ τους αστυνομικούς που τις ηρέμησαν. Η κόρη μου και η φίλη της υπέδειξαν τους δράστες, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα Ακροπόλεως, και μετά πήγα και εγώ και υπέβαλα μήνυση».

«Ευτυχώς που είχαμε δουλέψει σαν γονείς πολύ με το παιδί και έδρασε άμεσα. Να που χρειάστηκε. Αυτοί επιχείρησαν να τα αγκαλιάσουν, να τα θωπεύσουν και δεν ξέρω και τι άλλο θα έκαναν εάν τα παιδιά δεν ήταν ψύχραιμα και δεν αντιδρούσαν έτσι όπως αντέδρασαν. Οι Αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να το ξεχάσουμε, και εμείς αλλά κυρίως το παιδί μου».

«Πρέπει οι γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά αυτές τις ημέρες. Εάν σήμερα έκαναν κάτι τέτοιο στο δικό μου το παιδάκι, αύριο ίσως να κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και τότε θα είναι αργά».

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της astynomia.gr δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Ειδικά τα ανήλικα κορίτσια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Κάποιες από τις συμβουλές είναι οι ακόλουθες:

  • Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς πού είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.
  • Ποτέ µη δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.
  • Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας...
  • Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.
  • Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια.
  • Να φροντίσετε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.
  • Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.
  • Να µη δέχεστε κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόµη και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήσετε από τον σερβιτόρο ή τον µπάρµαν ποτά που είναι κλειστά, όπως µπύρα κ.λπ.
  • Εάν έχετε αφήσει το ποτό σας αφύλακτο, ακόµη και για µισό λεπτό, να µην πιείτε ξανά ούτε µια γουλιά από το ποτό αυτό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός – Μπέτις 1‑0: Ηρωική νίκη με 10 παίκτες και προβάδισμα πρόκρισης στο Europa League

Αθλητικά Νέα 12.03.2026
Ο Ταμπόρδα έσκορε από πέναλτι στο 88` και έδωσε στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς με τη Μπέτις για τη φάση των «16».

Αυτοκίνητο «πέταξε» πάνω από δρόμο και καρφώθηκε σε σκαλωσιές στη Νέα Υόρκη – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Κόσμος 12.03.2026
Από καθαρή τύχη το όχημα δεν χτύπησε τρεις ανθρώπους που στέκονταν στη νησίδα εκείνη τη στιγμή

Χάος σε αεροδρόμιο στη Ρώμη – Ασπρισαν οι πίστες από το χαλάζι και οι οροφές μετατράπηκαν σε «καταρράκτες»

Κόσμος 12.03.2026
Εργαζόμενοι και επιβάτες απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας

Εμμανουήλ Καραλής: Με το «Ferto» του Akylas έγινε η παρουσίασή του «Μανόλο» ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 12.03.2026
Η παρουσίαση του Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ της Ουψάλα έγινε με το τραγούδι «Ferto» του Akylas.

Σύλληψη Πολωνού για κατασκοπεία στη βάση της Σούδας

Κόσμος 12.03.2026
Οι κινήσεις του παρακολουθούνταν διακριτικά από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ πριν τη σύλληψη

Φρίκη! Γυναίκα κρατούσε σκλάβα άλλη γυναίκα για 25 χρόνια – Της έριχνε υγρό πιάτων και χλωρίνη στο πρόσωπο

Κόσμος 12.03.2026
Η αστυνομία είπε ότι η δράστις «αποανθρωποποίησε» πλήρως το θύμα

Πέθανε ο Γιάννης Ευθυμίου του θρυλικού συγκροτήματος OPA

Ελλάδα 12.03.2026
Ο Γιώργος Γκικοδήμας, επίσης μέλος των O.P.A., με ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε τον φίλο και συνεργάτη του

Καιρός: Το «Super El Niño» έρχεται το φετινό καλοκαίρι ‑ Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Καιρός 12.03.2026
Η μεγάλη μετάβαση που ξεκινά τώρα - Τι δείχνουν οι χάρτες του ECMWF

Θρίλερ με τον θάνατο 2 αδελφών από πυρκαγιά σε σπίτι στο Χόλιγουντ ‑ Ύποπτος κατά συρροή εμπρηστής

Κόσμος 12.03.2026
Ο καθ`υποψίαν δράστης κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και 11 κατηγορίες κακουργηματικού εμπρησμού - Φέρεται να έβαλε άλλες δέκα φωτιές στο Χόλιγουντ

Αναστάσιος Γκόνης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα 12.03.2026
«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με σεβασμό τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Φρίκη στην Τουρκία: Σκότωσε την κόρη του και δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές

Κόσμος 12.03.2026
Δύο ημέρες μετά την υποτιθέμενη εξαφάνιση της 13χρονης κόρης του, έβαλε τέλος στη ζωή του