E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Oι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού

Δημοσίευση 7/12/2021 | 13:44

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones και ειδικότερα τα iPhones ανακάλυψαν επιτήδειοι στον Καναδά, με σκοπό την κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων.

Τις περισσότερες φορές η τεχνολογία είναι εκείνη που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, φροντίζοντας ώστε να λύνει προβλήματα τα οποία στο παρελθόν θα απαιτούσαν πολύ χρόνο αλλά και πολύ κόπο για να επιλυθούν.

Βέβαια στα λάθος χέρια, η τεχνολογία μετατρέπεται σε ένα ισχυρό όπλο, το οποίο στρέφεται εναντίον μας, απειλώντας την ευημερία μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των iphone και των ΑirTags, τα οποία επιτήδειοι μετέτρεψαν σε ισχυρές συσκευές εντοπισμού. Τα AirTags δημιουργήθηκαν ώστε να εντοπίζουμε με ευκολία αντικείμενα τα οποία χάνουμε συχνά, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά μας.

AirTags

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, τα AirTags τοποθετούνταν πάνω στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου -σε σημείο μάλιστα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά- ώστε στη συνέχεια το όχημα να μπορεί να εντοπιστεί και να κλαπεί όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Το τελευταίο διάστημα στις αστυνομικές αρχές του Καναδά έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά στα οποία οι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού, γεγονός που τους ανάγκασε να εκδώσουν σχετικό δελτίο τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα AirTags της Apple τα οποία χρησιμοποιούνται ως συσκευές εντοπισμού αλλά και αντίστοιχα αξεσουάρ της Samsung, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητό μας και να προδώσουν τη ακριβή θέση του.

Μια λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η στάθμευση του αυτοκινήτου σε προστατευόμενο χώρο, όπως π.χ. ένα κλειστό parking, ή χρήση αντικλεπτικών συσκευών οι οποίες θα κάνουν το έργο των επίδοξων ληστών πιο δύσκολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Ελλάδα 04.04.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Tech + Science 04.04.2026
Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.04.2026
Τροπολογία-ανάσα για οφειλέτες - Σταθερές δόσεις έως το 2027 για χρέη στην εφορία

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη