E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Oι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού

Δημοσίευση 7/12/2021 | 13:44

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones και ειδικότερα τα iPhones ανακάλυψαν επιτήδειοι στον Καναδά, με σκοπό την κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων.

Τις περισσότερες φορές η τεχνολογία είναι εκείνη που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, φροντίζοντας ώστε να λύνει προβλήματα τα οποία στο παρελθόν θα απαιτούσαν πολύ χρόνο αλλά και πολύ κόπο για να επιλυθούν.

Βέβαια στα λάθος χέρια, η τεχνολογία μετατρέπεται σε ένα ισχυρό όπλο, το οποίο στρέφεται εναντίον μας, απειλώντας την ευημερία μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των iphone και των ΑirTags, τα οποία επιτήδειοι μετέτρεψαν σε ισχυρές συσκευές εντοπισμού. Τα AirTags δημιουργήθηκαν ώστε να εντοπίζουμε με ευκολία αντικείμενα τα οποία χάνουμε συχνά, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά μας.

AirTags

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, τα AirTags τοποθετούνταν πάνω στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου -σε σημείο μάλιστα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά- ώστε στη συνέχεια το όχημα να μπορεί να εντοπιστεί και να κλαπεί όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Το τελευταίο διάστημα στις αστυνομικές αρχές του Καναδά έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά στα οποία οι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού, γεγονός που τους ανάγκασε να εκδώσουν σχετικό δελτίο τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα AirTags της Apple τα οποία χρησιμοποιούνται ως συσκευές εντοπισμού αλλά και αντίστοιχα αξεσουάρ της Samsung, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητό μας και να προδώσουν τη ακριβή θέση του.

Μια λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η στάθμευση του αυτοκινήτου σε προστατευόμενο χώρο, όπως π.χ. ένα κλειστό parking, ή χρήση αντικλεπτικών συσκευών οι οποίες θα κάνουν το έργο των επίδοξων ληστών πιο δύσκολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

Ελλάδα Χτες
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο

Πειραιάς: Εμπλοκή άγκυρας στο Blue Star Naxos ‑ Tαλαιπωρία για 514 επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας με τη συνδρομή ρυμουλκού για την επανέναρξη του ταξιδιού

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κόσμος Χτες
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη