E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Oι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού

Δημοσίευση 7/12/2021 | 13:44

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones και ειδικότερα τα iPhones ανακάλυψαν επιτήδειοι στον Καναδά, με σκοπό την κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων.

Τις περισσότερες φορές η τεχνολογία είναι εκείνη που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, φροντίζοντας ώστε να λύνει προβλήματα τα οποία στο παρελθόν θα απαιτούσαν πολύ χρόνο αλλά και πολύ κόπο για να επιλυθούν.

Βέβαια στα λάθος χέρια, η τεχνολογία μετατρέπεται σε ένα ισχυρό όπλο, το οποίο στρέφεται εναντίον μας, απειλώντας την ευημερία μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των iphone και των ΑirTags, τα οποία επιτήδειοι μετέτρεψαν σε ισχυρές συσκευές εντοπισμού. Τα AirTags δημιουργήθηκαν ώστε να εντοπίζουμε με ευκολία αντικείμενα τα οποία χάνουμε συχνά, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά μας.

AirTags

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, τα AirTags τοποθετούνταν πάνω στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου -σε σημείο μάλιστα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά- ώστε στη συνέχεια το όχημα να μπορεί να εντοπιστεί και να κλαπεί όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Το τελευταίο διάστημα στις αστυνομικές αρχές του Καναδά έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά στα οποία οι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού, γεγονός που τους ανάγκασε να εκδώσουν σχετικό δελτίο τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα AirTags της Apple τα οποία χρησιμοποιούνται ως συσκευές εντοπισμού αλλά και αντίστοιχα αξεσουάρ της Samsung, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητό μας και να προδώσουν τη ακριβή θέση του.

Μια λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η στάθμευση του αυτοκινήτου σε προστατευόμενο χώρο, όπως π.χ. ένα κλειστό parking, ή χρήση αντικλεπτικών συσκευών οι οποίες θα κάνουν το έργο των επίδοξων ληστών πιο δύσκολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030