E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Oι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού

Δημοσίευση 7/12/2021 | 13:44

Επιτήδειοι εντοπίζουν και κλέβουν αυτοκίνητα με iPhone

Έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones και ειδικότερα τα iPhones ανακάλυψαν επιτήδειοι στον Καναδά, με σκοπό την κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων.

Τις περισσότερες φορές η τεχνολογία είναι εκείνη που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, φροντίζοντας ώστε να λύνει προβλήματα τα οποία στο παρελθόν θα απαιτούσαν πολύ χρόνο αλλά και πολύ κόπο για να επιλυθούν.

Βέβαια στα λάθος χέρια, η τεχνολογία μετατρέπεται σε ένα ισχυρό όπλο, το οποίο στρέφεται εναντίον μας, απειλώντας την ευημερία μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των iphone και των ΑirTags, τα οποία επιτήδειοι μετέτρεψαν σε ισχυρές συσκευές εντοπισμού. Τα AirTags δημιουργήθηκαν ώστε να εντοπίζουμε με ευκολία αντικείμενα τα οποία χάνουμε συχνά, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά μας.

AirTags

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, τα AirTags τοποθετούνταν πάνω στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου -σε σημείο μάλιστα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά- ώστε στη συνέχεια το όχημα να μπορεί να εντοπιστεί και να κλαπεί όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Το τελευταίο διάστημα στις αστυνομικές αρχές του Καναδά έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά στα οποία οι επίδοξοι ληστές τοποθέτησαν σε πολυτελή οχήματα συσκευές εντοπισμού, γεγονός που τους ανάγκασε να εκδώσουν σχετικό δελτίο τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα AirTags της Apple τα οποία χρησιμοποιούνται ως συσκευές εντοπισμού αλλά και αντίστοιχα αξεσουάρ της Samsung, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητό μας και να προδώσουν τη ακριβή θέση του.

Μια λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η στάθμευση του αυτοκινήτου σε προστατευόμενο χώρο, όπως π.χ. ένα κλειστό parking, ή χρήση αντικλεπτικών συσκευών οι οποίες θα κάνουν το έργο των επίδοξων ληστών πιο δύσκολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν μου άρεσε η στάση του σώματός της και μπήκα να δω αν είναι καλά»: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της 49χρονης αρτοποιού

Ελλάδα 14.11.2025
Η γυναίκα έχασε την ζωή της όταν καθάριζε το ζυμωτήριο στο φούρνο που διατηρεί και το φουλάρι που φορούσε, πιάστηκε στο μηχάνημα

Κως: Νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αρχαιολογικό χώρο

Ελλάδα 14.11.2025
Ο νεαρός στην Κω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε σημείο του αρχαιολογικού χώρου του Ιπποκράτη

«Μπλόκο» στη δημοσίευση αποσπασμάτων της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα: Τι προβλέπει η προσωρινή διαταγή

Πολιτική 14.11.2025
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 20 Απριλίου 2026

Εκτέλεσαν δημόσια την TikΤoker Μαριάμ Σισέ στο Μάλι

Κόσμος 14.11.2025
Eίχε λάβει πολλαπλές απειλές για τη ζωή της

Ο σταθμάρχης των Τεμπών ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη

Ελλάδα 14.11.2025
Κατηγορητήριο 1.267 σελίδων θα επιδοθεί σε συνολικά 36 κατηγορούμενους

Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα η καταβολή του

Οικονομία 14.11.2025
Τι πρέπει να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι

Φιάσκο η πρώτη εμφάνιση του ρωσικού ρομπότ AIDOL

Κόσμος 14.11.2025
Μπήκε με το σάουντρακ του Ρόκι, τρέκλισε και κατέληξε στο πάτωμα

Μαφιόζικο χτύπημα στη Ρόδο: «Γάζωσαν» σπίτι γνωστού επιχειρηματία και του άφησαν μαύρο στεφάνι

Ελλάδα 14.11.2025
Μαφιόζικο χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Ρόδο.