E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: «Θρίλερ» με τις πληροφορίες για τη σύλληψη του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ

Ο «ορκισμένος εχθρός» του Ερντογάν

Δημοσίευση 6/12/2021 | 16:45

Τουρκία: «Θρίλερ» με τις πληροφορίες για τη σύλληψη του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ

Ο Σεντάτ Πεκέρ συνελήφθη από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), από όπου και ενδέχεται να εκδοθεί στην Τουρκία, μετέδωσε νωρίτερα τη Δευτέρα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Σημειώνεται πως σε βάρος του Τούρκου αρχιμαφιόζου υπήρχε από καιρό ένταλμα σύλληψης των τουρκικών αρχών για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Πεκέρ, ηλικίας 40 ετών, έχει και κατά το παρελθόν καταδικαστεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, όμως παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, διευκρίνισε πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την πληροφορία ότι ο 40χρονος βρίσκεται πράγματι υπό κράτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μέσου, «το εν λόγω άρθρο διορθώθηκε και οι αναφορές περί σύλληψης του Πέκερ στην προηγούμενη έκδοση του άρθρου αφαιρέθηκαν, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από πηγές του Al Jazeera».

Πάντως, η φερόμενη ως σύλληψή του συμπίπτει χρονικά με την επίσκεψη Ερντογάν στο Κατάρ. Μάλιστα, πριν από την αναχώρησή του για τη Ντόχα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις χώρες του Κόλπου – όπου ο Πεκέρ έχει βρει «καταφύγιο» – «χωρίς διακρίσεις».

Τουρκικά ΜΜΕ σημείωσαν, από την πλευρά τους, πως εδώ και πολλές ημέρες ο Τούρκος αρχιμαφιόζος είχε σταματήσει τις αναρτήσεις στο Twitter, παρότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε τα social media συχνά, ακόμα και για να κάνει επιθέσεις στον Ερντογάν και την κυβέρνησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science 06.03.2026
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα 06.03.2026
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος 06.03.2026
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος 06.03.2026
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα 06.03.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος 06.03.2026
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος 06.03.2026
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος 06.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από τη Μονακό

Αθλητικά Νέα 06.03.2026
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής των Μονεγάσκων, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος