E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μερομήνια: Έρχεται «πολικό» ψύχος την Πρωτοχρονιά;

Δείτε με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και με τι καιρό θα καλωσορίσουμε το 2022

Δημοσίευση 6/12/2021 | 08:26

Μερομήνια: Έρχεται «πολικό» ψύχος την Πρωτοχρονιά;

Ανατροπές στο καιρικό σκηνικό μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Πολύ κρύο αναμένεται να φέρει η νέα χρονιά, σύμφωνα με το Μερομήνια.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τα Μερομήνια, ο χειμώνας έρχεται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Η πρόβλεψη για το Δεκέμβριο

1-10 του μήνα και με φθινοπωρινή διάθεση και πολλά μποφόρ μπαίνει ο χειμώνας.
10-15 έντονη αστάθεια με λίγες αλλά σημαντικές βροχές. Τα μερομήνια, μας «λένε» ότι ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων οπότε προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα.

Από τις 16 και μετά λοιπόν αρχίζουμε να αισθανόμαστε τους βοριάδες με κρύο και η αστάθεια από τις 20 και μετά δεν θα μας ντύσει με Χριστουγεννιάτικα πανωφόρια αλλά φθινοπωρινές πινελιές και φυσιολογικές για την εποχή συμπεριφορές.

Τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι φθινοπωρινά.
Μερομήνια 2022: Η πρόβλεψη για τον Ιανουάριο
Υποδεχόμαστε το 2022 με χειμωνιάτικες διαθέσεις. Αγριεύει σιγά σιγά ο καιρός με ισχυρούς βοριάδες με πολύ κρύο χιονόνερο και χιόνι.

Με χιόνια κάνει ποδαρικό το 2022.

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας.

Γύρω στα Φώτα 8-12 του μήνα γλυκαίνει λίγο ο καιρός. Στην συνέχεια για μια βδομάδα προβλέπεται κακοκαιρία.

Οι αλκυονίδες μέρες θα κάνουν την παρουσία τους κατά τις 20 Ιανουαρίου και οι νοτιάδες που ακολουθούν θα φέρουν και ποτιστικές βροχούλες.

Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών.

*Μερομήνια ονομάζονται οι μέρες που γίνεται η πρόβλεψη, από τις λέξεις «μέρα και μήνας» γιατί σε κάθε μέρα απ’ αυτές, αντιστοιχεί ένα πλήρες κύκλος του φεγγαριού (γιόμιση και χάση) ή ένας μήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους