E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιερρακάκης: Έρχεται η νέα ταυτότητα... στα κινητά μας τηλέφωνα

Τα επόμενα βήματα και οι διευκολύνσεις που έρχονται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2021 | 20:56

Πιερρακάκης: Έρχεται η νέα ταυτότητα... στα κινητά μας τηλέφωνα

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης "έδωσε ειδήσεις" με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε σχεδιάζεται η περαιτέρω αξιοποίηση του wallet στα κινητά μας τηλέφωνα με την προσθήκη της προσωπικής μας ταυτότητας. Σταδιακά στο wallet θα προστεθούν και το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Όπως τόνισε ο υπουργός η Ελλάδα είδε μια πολύ μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς από τα 8,8 εκατ. συναλλαγών του 2018 περάσαμε στα 34 εκατ. το 2019. Πέρυσι ξεπεράσαμε τα 94 εκατ. και φέτος αναμένεται να καταγράψουμε περισσότερες από 300 εκατομμύρια, πρόσθεσε.

"Η αύξηση αυτή είναι εκθετική και οφείλεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υλοποιήσαμε στο περιβάλλον του gov.gr, αλλά και στην ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι τις έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους", είπε ακόμη.
Ταυτότητα στα κινητά, ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και δίπλωμα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε πως το επόμενο βήμα στο θέμα της ταυτοποίησης έχει να κάνει με το να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το wallet στα κινητά μας τηλέφωνα.

Εκεί, όπως είπε, θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης -κάτι που ήδη αναπτύσσεται μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών- αλλά και η προσωπική μας ταυτότητα.

"Όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας, καθώς θα έχει διαμορφωθεί η πληρέστερη εφαρμογή αυθεντικοποίησης για όλες τις υπηρεσίες του κράτους", πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρρακάκης τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, ενώ "τον Ιανουάριο, ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν"

Τα επόμενα βήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης

Οι περισσότερες διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν μεγάλα περιθώρια επιτάχυνσης, μέσω της ψηφιοποίησης και των απλουστεύσεων, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

"Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα και την ομάδα του, ώστε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφιακά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη, η πανδημία επιτάχυνε πολλές δράσεις μας: Την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών των δικαστηρίων, την ηλεκτρονική παραλαβή δικαστικών αποφάσεων, την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων".

Επιπλέον, πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε και η υπηρεσία για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την πορεία των πινακίων στα Δικαστήρια, αρχικά για το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάτι που φέρνει τεράστια εξοικονόμηση χρόνου στους δικηγόρους και τους διαδίκους, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70