E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιερρακάκης: Έρχεται η νέα ταυτότητα... στα κινητά μας τηλέφωνα

Τα επόμενα βήματα και οι διευκολύνσεις που έρχονται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2021 | 20:56

Πιερρακάκης: Έρχεται η νέα ταυτότητα... στα κινητά μας τηλέφωνα

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης "έδωσε ειδήσεις" με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε σχεδιάζεται η περαιτέρω αξιοποίηση του wallet στα κινητά μας τηλέφωνα με την προσθήκη της προσωπικής μας ταυτότητας. Σταδιακά στο wallet θα προστεθούν και το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Όπως τόνισε ο υπουργός η Ελλάδα είδε μια πολύ μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς από τα 8,8 εκατ. συναλλαγών του 2018 περάσαμε στα 34 εκατ. το 2019. Πέρυσι ξεπεράσαμε τα 94 εκατ. και φέτος αναμένεται να καταγράψουμε περισσότερες από 300 εκατομμύρια, πρόσθεσε.

"Η αύξηση αυτή είναι εκθετική και οφείλεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υλοποιήσαμε στο περιβάλλον του gov.gr, αλλά και στην ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι τις έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους", είπε ακόμη.
Ταυτότητα στα κινητά, ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και δίπλωμα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε πως το επόμενο βήμα στο θέμα της ταυτοποίησης έχει να κάνει με το να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το wallet στα κινητά μας τηλέφωνα.

Εκεί, όπως είπε, θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης -κάτι που ήδη αναπτύσσεται μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών- αλλά και η προσωπική μας ταυτότητα.

"Όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας, καθώς θα έχει διαμορφωθεί η πληρέστερη εφαρμογή αυθεντικοποίησης για όλες τις υπηρεσίες του κράτους", πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρρακάκης τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, ενώ "τον Ιανουάριο, ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν"

Τα επόμενα βήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης

Οι περισσότερες διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν μεγάλα περιθώρια επιτάχυνσης, μέσω της ψηφιοποίησης και των απλουστεύσεων, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

"Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα και την ομάδα του, ώστε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφιακά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη, η πανδημία επιτάχυνε πολλές δράσεις μας: Την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών των δικαστηρίων, την ηλεκτρονική παραλαβή δικαστικών αποφάσεων, την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων".

Επιπλέον, πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε και η υπηρεσία για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την πορεία των πινακίων στα Δικαστήρια, αρχικά για το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάτι που φέρνει τεράστια εξοικονόμηση χρόνου στους δικηγόρους και τους διαδίκους, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής