E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αθήνα: Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Από σήμερα 4 Δεκεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2021 | 09:52

Αθήνα: Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα Σάββατο (4/12) η Αστυνομία, η οποία έχει προγραμματίσει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και Τροχαίας, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφικα στις επισκέψεις που έχει περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

Η άφιξη του Πάπα στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:10, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα 4 Δεκεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία:

  • στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και
  • στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Εν τω μεταξύ λόγω της επίσημης επίσκεψης του Φραγκίσκου απαγορεύτηκαν για σήμερα από την Αστυνομία σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας όλες οι συγκεντρώσεις και ειδικότερα οι προγραμματισμένες του Δικτύου Υγειονομικών στο Πάρκο Ελευθερίας και των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, αναφέρεται:

Με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση από ώρες 06:00 έως 22:00 του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Φειδιππίδου – Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου – δεξιά Ιουλιανού – αριστερά Αριστοτέλους – Σωκράτους – αριστερά Π. Τσαλδάρη – Πλατεία Ομονοίας – δεξιά Αθηνάς – Πλατεία Μοναστηρακίου – ‘Αρεως – Διοσκούρου – Πρυτανεία – Τριπόδων – Σέλλευ – Λυσικράτους – Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ.Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου – Λ. Μεσογείων έως Φειδιππίδου.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στη Χώρα μας της επίσημης επίσκεψης της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Φραγκίσκου και των προγραμματισμένων κινήσεων – επισκέψεων του στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, ήτοι α) συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας (σταθμός Μετρό ”Μέγαρο Μουσικής”) την 16:00 της 4-12-2021 από Δίκτυο Υγειονομικών «κατά της υποχρεωτικότητας» και β) συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την 17:00 της 4-12-2021 «κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Τρίτη επίσκεψη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια

Η επίσκεψή του είναι συμβολική, καθότι δε θα παραγάγει αποτελέσματα σε επίπεδο διαχριστιανικών σχέσεων, ωστόσο, η επιμονή του να έλθει, όπως λέγεται, και οι επαφές του δημιουργούν κλίμα καλής επικοινωνίας.

Το ταξίδι του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και η παραμονή του στην Ελλάδα πραγματοποιούνται πέντε χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στη Λέσβο, τον Απρίλιο του 2016, όπου είχε γίνει και η ιστορική συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, καθώς και 20 χρόνια από την πρώτη επίσκεψη Προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας, μετά το Σχίσμα του 1054.

Τον Μάιο του 2001, ύστερα από πρόσκληση του τότε Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, και στο πλαίσιο του προσκυνηματικού ταξιδιού στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ήρθε στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε και με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Εξάλλου, η επίσκεψή του συγκλίνει με τη συμπλήρωση σαράντα ενός ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας.

Πρόκειται για το 35ο ταξίδι του Ποντίφικα στο εξωτερικό, μετά την εκλογή του το 2013, και σηματοδοτεί την επιστροφή του στη Λέσβο, το εμβληματικό νησί της μεταναστευτικής κρίσης και τη συνάντηση του με πρόσφυγες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τα αζήτητα, στον «χρυσό»: Πήγε να πουλήσει παλιά στάμνα για $100 και εισέπραξε $32.000

Κόσμος 26.01.2026
Ένα διπλά σφραγισμένο δοχείο Red Wing 30 γαλονιών, που για δεκαετίες θεωρούνταν απλό οικιακό σκεύος, αναδείχθηκε στον «πρωταγωνιστή» της συλλεκτικής αγοράς

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που διαλύεται ο αγωγός της ΕΥΑΘ ‑ 4 εργάτες τραυματίες

Ελλάδα 26.01.2026
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έσπασε κατασκευή της ΕΥΑΘ και πετάχτηκαν θραύσματα

Τραγωδία στην Κύπρο: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι από Γρίπη Α

Ελλάδα 26.01.2026
Το παιδί νοσηλευόταν από το Σάββατο στη ΜΕΘ

Βιολάντα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Ελλάδα 26.01.2026
Την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα της φονικής έκρηξης και τις οικογένειες τους εκφράζουν με τη συγκέντρωση τους, μέλη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Ο Ντοναλντ Τραμπ «καθαιρεί» την επικεφαλής του ICE μετά τους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη

Κόσμος 26.01.2026
Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά το φονικό περιστατικό στη Μινεσότα

Ryanair: Η κόντρα με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις ‑ Επανεξετάζει το WiFi στον αέρα

Ελλάδα 26.01.2026
Η Ryanair αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο μέλλον το Starlink στα αεροσκάφη της, εφόσον το κόστος και η τεχνολογία το επιτρέψουν

«Απενεργοποιείστε το Bluetooth»: Η εντολή στους αξιωματούχους σε Δανία και Γροιλανδία υπό τον φόβο κατασκοπείας

Κόσμος 26.01.2026
Μια ιδιαίτερη εντολή έδωσε η Δανία στους αξιωματούχους ως προληπτικό μέτρο κατά της κατασκοπείας, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα βάσει συγκυρίας

Τρίκαλα: Βρέθηκε νεκρή και η πέμπτη εργαζόμενη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

Ελλάδα 26.01.2026
Τη σορό της εργαζόμενης που αναζητούνταν στο εργοστάσιο Βιολάντα, εντόπισαν οι Αρχές

Γλυφάδα: 16χρονος πήγε στο σχολείο με 3 μαχαίρια

Ελλάδα 26.01.2026
Συνελήφθη και ο πατέρας του

Νάξος: Η μάχη των πιλότων με τους ισχυρούς ανέμους για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 26.01.2026
Παρά τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά