E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: «Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, να βγει στο δρόμο ο Ερντογάν»

Στα όρια της φτώχειας ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι

Δημοσίευση 3/12/2021 | 10:10

Τουρκία: «Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, να βγει στο δρόμο ο Ερντογάν»

Στα όρια της φτώχειας ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι, την ώρα που η τουρκική λίρα συνεχίζει να πέφτει. Οι πολίτες της Τουρκίας βλέπουν τη λίρα σε μια συνεχή υποτίμηση, ενώ οι κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να βελτιώνουν την οικονομία.

Σημειώνεται πως τα τελευταία τρία χρόνια που έχει περάσει η Τουρκία στο προεδρικό σύστημα, έχει αλλάξει τέσσερις φορές ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ενώ σε 13 μήνες έχουν αναλάβει υπουργοί Οικονομικών τρία διαφορετικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, οι ανατιμήσεις στα προϊόντα αγγίζουν τα όρια της τρέλας.

Ο Μανώλης Κωστίδης πραγματοποίησε οδοιπορικό σε τουρκική αγορά τροφίμων. «Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας. Ο Ερντογάν να βγει στον δρόμο να δει την κατάσταση του λαού. Πεινάει ο κόσμος», δηλώνει ένας τούρκος πολίτης.

Πωλητής τυριών εμφανώς απογοητευμένος δήλωσε πως «ο κόσμος παλιά ερχόταν εδώ για να αγοράσει φθηνά, τώρα δεν έχει νόημα».

Ωστόσο, ο Ερντογάν εμφανίζεται ανένδοτος και εμμένει στην στρατηγική για την οικονομία του, λέγοντας στα στελέχη του πως η χώρα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Κίνας σχετικά με την τεχνολογική ανάπτυξη, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από την αντιπολίτευση πως μάλλον μιλά για τους μισθούς της Κίνας και όχι για τα τεχνολογικά επιτεύγματά της.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα όσα συμβαίνουν στην οικονομία της χώρας του, ρίχνει και πάλι το βάρος στην άμυνα της χώρας λέγοντας πως υπάρχει άτυπο εμπάργκο των ξένων δυνάμεων στην Τουρκία, για την προμήθεια οπλικών συστημάτων. Μάλιστα, αναφέρθηκε και εμμέσως στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η γειτονική χώρα προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά της οπλικά συστήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως και σε άλλους τομείς, βάλαμε ως στόχο να εμποδίσουμε την εξάρτηση της χώρας μας στο πυροβόλο θαλάσσης. Ήδη υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και στο ζήτημα του κόστους προμήθειας των συστημάτων από το εξωτερικό, όσο και στο χρόνο της παράδοσης τους και έχουμε υποστεί και κρυφά και φανερά εμπάργκο και προσπάθειες παρεμπόδισης των προμηθειών αυτών.

Θα μείνουν στην ιστορία και θα σταματήσουν τα μεγάλα κόστη προμήθειας των οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό, όπως και τα κρυφά εμπάργκο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ήχησε το 112, έκτακτη ανακοίνωση του δήμου ‑ «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ελλάδα 21.04.2026
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης

Ρόδος: 28χρονος εισέβαλε στο δωμάτιό της και αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της

Ελλάδα 21.04.2026
Η ανήλικη μαζί με την μητέρα της μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου έκαναν καταγγελία για το συμβάν

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 21χρονου στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα 21.04.2026
Η επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και διερχόμενους οδηγούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης μητέρας ‑ Στο μικροσκόπιο κάμερες και στίγμα κινητού

Ελλάδα 21.04.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της

Αλεξανδρούπολη: Ανήλικος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης ‑ Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 14.000 ευρώ

Κόσμος 21.04.2026
Ο άγνωστος προσποιήθηκε τον λογιστή της οικογένειας και έπεισε τον ανήλικο ότι έπρεπε άμεσα να του παραδώσει τα κοσμήματα του σπιτιού

Τραγωδία στο Καινούργιο Αγρινίου: 40χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος ‑ Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Ελλάδα 21.04.2026
Ο άνδρας εντοπίστηκε από οικείο του πρόσωπο που ειδοποίησε τις Αρχές

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία 21.04.2026
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 24 Απριλίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Ποια ΑΦΜ κάνουν πρώτα αίτηση

Οικονομία 21.04.2026
Συνολικά θα διατεθούν 300.000 vouchers, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ

Ο χάρτης της φοροδιαφυγής για το 2025: Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» και οι περιοχές με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα

Ελλάδα 21.04.2026
Φοροδιαφυγή εντοπίζουν 1 στους 3 ψηφιακούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ

Γερμανία: Κρατούμενη σε φυλακή στο Χαλέπι φέρεται να είναι αγνοούμενη δημοσιογράφος

Κόσμος 21.04.2026
Κρατούμενη σε φυλακή η δημοσιογράφος από τη Γερμανία, Εύα Μαρία Μίχελμαν