E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: «Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, να βγει στο δρόμο ο Ερντογάν»

Στα όρια της φτώχειας ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι

Δημοσίευση 3/12/2021 | 10:10

Τουρκία: «Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, να βγει στο δρόμο ο Ερντογάν»

Στα όρια της φτώχειας ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι, την ώρα που η τουρκική λίρα συνεχίζει να πέφτει. Οι πολίτες της Τουρκίας βλέπουν τη λίρα σε μια συνεχή υποτίμηση, ενώ οι κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να βελτιώνουν την οικονομία.

Σημειώνεται πως τα τελευταία τρία χρόνια που έχει περάσει η Τουρκία στο προεδρικό σύστημα, έχει αλλάξει τέσσερις φορές ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ενώ σε 13 μήνες έχουν αναλάβει υπουργοί Οικονομικών τρία διαφορετικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, οι ανατιμήσεις στα προϊόντα αγγίζουν τα όρια της τρέλας.

Ο Μανώλης Κωστίδης πραγματοποίησε οδοιπορικό σε τουρκική αγορά τροφίμων. «Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας. Ο Ερντογάν να βγει στον δρόμο να δει την κατάσταση του λαού. Πεινάει ο κόσμος», δηλώνει ένας τούρκος πολίτης.

Πωλητής τυριών εμφανώς απογοητευμένος δήλωσε πως «ο κόσμος παλιά ερχόταν εδώ για να αγοράσει φθηνά, τώρα δεν έχει νόημα».

Ωστόσο, ο Ερντογάν εμφανίζεται ανένδοτος και εμμένει στην στρατηγική για την οικονομία του, λέγοντας στα στελέχη του πως η χώρα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Κίνας σχετικά με την τεχνολογική ανάπτυξη, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από την αντιπολίτευση πως μάλλον μιλά για τους μισθούς της Κίνας και όχι για τα τεχνολογικά επιτεύγματά της.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα όσα συμβαίνουν στην οικονομία της χώρας του, ρίχνει και πάλι το βάρος στην άμυνα της χώρας λέγοντας πως υπάρχει άτυπο εμπάργκο των ξένων δυνάμεων στην Τουρκία, για την προμήθεια οπλικών συστημάτων. Μάλιστα, αναφέρθηκε και εμμέσως στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η γειτονική χώρα προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά της οπλικά συστήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως και σε άλλους τομείς, βάλαμε ως στόχο να εμποδίσουμε την εξάρτηση της χώρας μας στο πυροβόλο θαλάσσης. Ήδη υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και στο ζήτημα του κόστους προμήθειας των συστημάτων από το εξωτερικό, όσο και στο χρόνο της παράδοσης τους και έχουμε υποστεί και κρυφά και φανερά εμπάργκο και προσπάθειες παρεμπόδισης των προμηθειών αυτών.

Θα μείνουν στην ιστορία και θα σταματήσουν τα μεγάλα κόστη προμήθειας των οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό, όπως και τα κρυφά εμπάργκο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλλάζει το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη: Το σχέδιο της Κομισιόν και το νέο μοντέλο που θα εφαρμόσει

Οικονομία 10.04.2026
Έτοιμη να αλλάξει πλήρως τον τρόπο συνταξιοδότησης η Ευρώπη - Τι θα συμβεί στα επιδόματα

Πέθανε ο Afrika Bambaataa ‑ Ήταν πρωτοπόρος του hip hop

Κόσμος 10.04.2026
Ο εμβληματικός μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο

«Αποζημιώσεις για το αίμα που χύθηκε» απαιτεί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ από ΗΠΑ και Ισραήλ

Κόσμος 10.04.2026
Κατηγορεί τις δύο χώρες ως «εγκληματίες» που θα πληρώσουν

«Κλείδωσε»: Αυτός θα είναι ο καιρός του Πάσχα ‑ Πού θα βρέχει

Καιρός 10.04.2026
Επιτάφιος χωρίς βροχές και Ανάσταση με μπουφάν

«Έπρεπε να μας πληρώνετε καλύτερα»: Έξαλλος υπάλληλος στην Καλιφόρνια έβαλε φωτιά σε αποθήκη

Κόσμος 10.04.2026
Βίντεο στα social media δείχνει τη στιγμή που ο εργαζόμενος ξεκινάει την πυρκαγιά - Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο έκτασης πάνω από 11.000 τετραγωνικά πόδια

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Ελλάδα 10.04.2026
Ευκαιρία για αγορές της τελευταίας στιγμής

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028