E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισπανία: Νεκρό βρέφος σε ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών το λιμενικό διέσωσε 283 ανθρώπους με καταγωγή από χώρες της υποσαχάριας Αφρική»

Δημοσίευση 2/12/2021 | 15:50

Ισπανία: Νεκρό βρέφος σε ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Ένα νεκρό βρέφος εντοπίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα 300 μεταναστών που διασώθηκαν από το ισπανικό λιμενικό την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια νησιά από τις ακτές της Αφρικής.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών το λιμενικό διέσωσε 283 ανθρώπους με καταγωγή από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που ταξίδευαν με πέντε φουσκωτά προς τη Φουερτεβεντούρα», ένα από τα νησιά του αρχιπελάγους, ανέφεραν οι αρχές στο Twitter.

Μεταξύ των διασωθέντων ήταν 68 γυναίκες και επτά ανήλικοι, ανάμεσά τους «ένα βρέφος» δεν επέζησε, διευκρίνισαν. Η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων μεταναστών είναι «καλή», με εξαίρεση μία γυναίκα η οποία έχρηζε ιατρικής βοήθειας.

Η Ισπανία είναι μία από τις βασικές πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη. Από τον Ιανουάριο 36.379 μετανάστες έχουν φτάσει στις ισπανικές ακτές, σε σχέση με 511 την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η θαλάσσια οδός προς τα Κανάρια νησιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μικρά, υπερφορτωμένα πλοιάρια που μεταφέρουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν πνιγεί φέτος προσπαθώντας να φτάσουν στις ακτές των Κανάριων νησιών που βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής Αφρικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος 17.06.2026
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

Κόσμος 17.06.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

Κόσμος 17.06.2026
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα 17.06.2026
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος 17.06.2026
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι

Ταϊρίκ Τζόουνς: Η ποινή για το επεισόδιο με τον Ναν

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός