E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισπανία: Νεκρό βρέφος σε ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών το λιμενικό διέσωσε 283 ανθρώπους με καταγωγή από χώρες της υποσαχάριας Αφρική»

Δημοσίευση 2/12/2021 | 15:50

Ισπανία: Νεκρό βρέφος σε ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Ένα νεκρό βρέφος εντοπίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα 300 μεταναστών που διασώθηκαν από το ισπανικό λιμενικό την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια νησιά από τις ακτές της Αφρικής.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών το λιμενικό διέσωσε 283 ανθρώπους με καταγωγή από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που ταξίδευαν με πέντε φουσκωτά προς τη Φουερτεβεντούρα», ένα από τα νησιά του αρχιπελάγους, ανέφεραν οι αρχές στο Twitter.

Μεταξύ των διασωθέντων ήταν 68 γυναίκες και επτά ανήλικοι, ανάμεσά τους «ένα βρέφος» δεν επέζησε, διευκρίνισαν. Η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων μεταναστών είναι «καλή», με εξαίρεση μία γυναίκα η οποία έχρηζε ιατρικής βοήθειας.

Η Ισπανία είναι μία από τις βασικές πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη. Από τον Ιανουάριο 36.379 μετανάστες έχουν φτάσει στις ισπανικές ακτές, σε σχέση με 511 την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η θαλάσσια οδός προς τα Κανάρια νησιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μικρά, υπερφορτωμένα πλοιάρια που μεταφέρουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν πνιγεί φέτος προσπαθώντας να φτάσουν στις ακτές των Κανάριων νησιών που βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής Αφρικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δόκιμοι της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ιταλίας απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή οδηγό αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τεργέστη

Ρωσία: Δείτε τι συνέβη όταν βγήκε εκτός ελέγχου πολυβόλο σε στρατιωτική άσκηση

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ένας στρατιώτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ένα πολυβόλο ξέφυγε από τον έλεγχο κατά τη διάρκεια δοκιμής νέου οπλικού συστήματος στη Ρωσία.

Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

Πολιτική 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση στις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.

Το Ψηφιακό Ευρώ έρχεται και η Ελλάδα έχει λόγο ‑ μάθε τι ετοιμάζουν για τα λεφτά μας!

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Task Force για το Ψηφιακό Ευρώ αποκτά ελληνική παρουσία, καθώς αναδεικνύεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας του νέου ψηφιακού νομίσματος.