E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

«Άρπαξαν» επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ

Δημοσίευση 2/12/2021 | 11:41

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

Σε μια πρωτοφανή κομπίνα είχαν επιδοθεί τρεις Ρομά για να εισπράττουν τα επιδόματα παιδιών που δικαιούνταν οικογένειες από την Αχαΐα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet των δικαιούχων που είχαν κλέψει από λογιστικό γραφείο!

Η απάτη αποκαλύφθηκε προχθές, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν έξι γυναίκες επειδή δεν τους είχαν πιστωθεί τα χρήματα για τα επιδόματα ανήλικων τέκνων τους.

Επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά κι έτσι οι μητέρες απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, οι άνδρες της οποίας ξεκίνησαν άμεσα έρευνα και έφτασαν στα ίχνη ενός μέλους της σπείρας. Ο Ρομά είχε πάει σε ένα κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία προσπαθώντας να κάνει ανάληψη από έναν λογαριασμό που είχε εκδοθεί στο όνομα ενός συνεργού του.

Ο δράστης συνελήφθη και αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει μαζί με δύο ακόμα Ρομά. Όπως διαπιστώθηκε, στις 29 Οκτωβρίου είχαν διαρρήξει ένα λογιστικό γραφείο και είχαν κλέψει από το εσωτερικό του δύο βιβλία που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών. Με αυτούς έμπαιναν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων από δικαιούχους επιδόματος τέκνων, άλλαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα και έβαζαν άλλα ΙΒΑΝ, με δικαιούχους μέλη της σπείρας. Έτσι, τα επιδόματα δεν πιστώθηκαν στους δικαιούχους αλλά στους ίδιους!

Από την έρευνα προέκυψε ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντος είχαν κατατεθεί τα επιδόματα τέκνων τουλάχιστον 20 γυναικών, ενώ στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έτσι, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του Ρομά που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία και πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος 25.01.2026
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος 25.01.2026
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος 25.01.2026
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα 25.01.2026
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος 25.01.2026
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα 25.01.2026
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα 25.01.2026
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα 25.01.2026
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα 25.01.2026
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα 25.01.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός 25.01.2026
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ