E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

«Άρπαξαν» επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ

Δημοσίευση 2/12/2021 | 11:41

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

Σε μια πρωτοφανή κομπίνα είχαν επιδοθεί τρεις Ρομά για να εισπράττουν τα επιδόματα παιδιών που δικαιούνταν οικογένειες από την Αχαΐα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet των δικαιούχων που είχαν κλέψει από λογιστικό γραφείο!

Η απάτη αποκαλύφθηκε προχθές, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν έξι γυναίκες επειδή δεν τους είχαν πιστωθεί τα χρήματα για τα επιδόματα ανήλικων τέκνων τους.

Επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά κι έτσι οι μητέρες απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, οι άνδρες της οποίας ξεκίνησαν άμεσα έρευνα και έφτασαν στα ίχνη ενός μέλους της σπείρας. Ο Ρομά είχε πάει σε ένα κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία προσπαθώντας να κάνει ανάληψη από έναν λογαριασμό που είχε εκδοθεί στο όνομα ενός συνεργού του.

Ο δράστης συνελήφθη και αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει μαζί με δύο ακόμα Ρομά. Όπως διαπιστώθηκε, στις 29 Οκτωβρίου είχαν διαρρήξει ένα λογιστικό γραφείο και είχαν κλέψει από το εσωτερικό του δύο βιβλία που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών. Με αυτούς έμπαιναν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων από δικαιούχους επιδόματος τέκνων, άλλαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα και έβαζαν άλλα ΙΒΑΝ, με δικαιούχους μέλη της σπείρας. Έτσι, τα επιδόματα δεν πιστώθηκαν στους δικαιούχους αλλά στους ίδιους!

Από την έρευνα προέκυψε ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντος είχαν κατατεθεί τα επιδόματα τέκνων τουλάχιστον 20 γυναικών, ενώ στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έτσι, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του Ρομά που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία και πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.