E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

«Άρπαξαν» επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ

Δημοσίευση 2/12/2021 | 11:41

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet και εισέπρατταν επιδόματα παιδιών

Σε μια πρωτοφανή κομπίνα είχαν επιδοθεί τρεις Ρομά για να εισπράττουν τα επιδόματα παιδιών που δικαιούνταν οικογένειες από την Αχαΐα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet των δικαιούχων που είχαν κλέψει από λογιστικό γραφείο!

Η απάτη αποκαλύφθηκε προχθές, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν έξι γυναίκες επειδή δεν τους είχαν πιστωθεί τα χρήματα για τα επιδόματα ανήλικων τέκνων τους.

Επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά κι έτσι οι μητέρες απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, οι άνδρες της οποίας ξεκίνησαν άμεσα έρευνα και έφτασαν στα ίχνη ενός μέλους της σπείρας. Ο Ρομά είχε πάει σε ένα κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία προσπαθώντας να κάνει ανάληψη από έναν λογαριασμό που είχε εκδοθεί στο όνομα ενός συνεργού του.

Ο δράστης συνελήφθη και αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει μαζί με δύο ακόμα Ρομά. Όπως διαπιστώθηκε, στις 29 Οκτωβρίου είχαν διαρρήξει ένα λογιστικό γραφείο και είχαν κλέψει από το εσωτερικό του δύο βιβλία που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών. Με αυτούς έμπαιναν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων από δικαιούχους επιδόματος τέκνων, άλλαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα και έβαζαν άλλα ΙΒΑΝ, με δικαιούχους μέλη της σπείρας. Έτσι, τα επιδόματα δεν πιστώθηκαν στους δικαιούχους αλλά στους ίδιους!

Από την έρευνα προέκυψε ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντος είχαν κατατεθεί τα επιδόματα τέκνων τουλάχιστον 20 γυναικών, ενώ στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έτσι, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του Ρομά που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία και πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα