E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζανάκης: Πότε θα επιπεδωθούν οι καμπύλες των θανάτων και των διασωληνώσεων

Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής

Δημοσίευση 2/12/2021 | 11:16

Τζανάκης: Πότε θα επιπεδωθούν οι καμπύλες των θανάτων και των διασωληνώσεων

Για έως και 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου, μιλά ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης με τα καθημερινά θύματα να κυμαίνονται από 75 έως 95.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι παρατηρείται επιπέδωση του αριθμού των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και αναμένεται επιπέδωση στην καμπύλη των θανάτων και των διασωληνώσεων γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι στις επόμενες 10 με 15 ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι γύρω στους 740. «Ελπίζουμε να συγκρατηθούμε, να είναι αυτό το ‘’ταβάνι’’» τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την μετάλλαξη Όμικρον ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι ακόμη και εάν είναι δυνατότερη από την μετάλλαξη Delta, για να επικρατήσει θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες. Εν αναμονή των στοιχείων για τη μετάλλαξη, ο καθηγητής ότι από εμπειρικού τύπου παρατηρήσεις εικάζεται ότι εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα και λίγο διαφορετικά και δεν θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την Delta, τουλάχιστον σε νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τον εμβολιασμό των 60 ετών και άνω, επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρική, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και όπως διευκρίνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Για έως και 2.500 νεκρούς από κορονοϊό έως το τέλος του χρόνου, μιλά ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης με τα καθημερινά θύματα να κυμαίνονται από 75 έως 95. Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι παρατηρείται επιπέδωση του αριθμού των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και αναμένεται επιπέδωση στην καμπύλη των θανάτων και των διασωληνώσεων γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι στις επόμενες 10 με 15 ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι γύρω στους 740. «Ελπίζουμε να συγκρατηθούμε, να είναι αυτό το ‘’ταβάνι’’» τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
ADVERTISING

Για την μετάλλαξη Όμικρον ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι ακόμη και εάν είναι δυνατότερη από την μετάλλαξη Delta, για να επικρατήσει θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες. Εν αναμονή των στοιχείων για τη μετάλλαξη, ο καθηγητής ότι από εμπειρικού τύπου παρατηρήσεις εικάζεται ότι εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα και λίγο διαφορετικά και δεν θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο  πρόβλημα από την Delta, τουλάχιστον σε νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τον εμβολιασμό των 60 ετών και άνω, επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρική, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και όπως διευκρίνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tinder: Λανσάρει λειτουργία AI που σαρώνει τις φωτογραφίες για να βρει κατάλληλο ταίρι

Tech + Science 01.04.2026
Το Tinder λανσάρει μία νέα καινοτομία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, που επιτρέπει να σκανάρει το προφίλ του χρήστη και να του βρίσκει το κατάλληλο ταίρι

Συγκινεί ο πατέρας του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του τρένου στα Τέμπη

Ελλάδα 01.04.2026
«Τρία χρόνια περιμέναμε αυτή την ημέρα για να δικαιωθούν αυτοί οι 57 που τόσο βίαια έφυγαν αλλά όχι μόνο αυτοί που έφυγαν στον Ουρανό αλλά και ο Γεράσιμος»

Fuel Pass 2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις από 6 Απριλίου – Αναλυτικά πως θα γίνουν οι πληρωμές

Ελλάδα 01.04.2026
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, κατόπιν αυθεντικοποίησης με κωδικούς TAXISnet

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεύτερη δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ζητείται άρση ασυλίας για 11 βουλευτές

Ελλάδα 01.04.2026
Η έρευνα αφορά φερόμενα κακουργήματα και πλημμελήματα κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ

Ιωάννα Τούνη: Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη

Ελλάδα 01.04.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη για την υπόθεση revenge pοrn που κατήγγειλε η Ιωάννα Τούνη

ΝΒΑ: Έγραψαν ιστορία τα αδέρφια Αντετοκούνμπο μετά το ντεμπούτο του Αλεξ με τους Μπακς, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 01.04.2026
Ο Ντοκ Ρίβερς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον μικρότερο της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ο οποίος αγωνίστηκε 2:48 και σκόραρε τους πρώτους του πόντους στη Λίγκα

Χτύπησαν ξανά οι «δράκοι» του Πειραιά και του Περιστερίου

Ελλάδα 01.04.2026
Δύο σοβαρά περιστατικά σeξουαλικής βίας προκαλούν έντονη ανησυχία

Πρόταση της ΕΕ για τηλεργασία και Κυριακές χωρίς ΙΧ λόγω αυξήσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Κόσμος 01.04.2026
Ο επίτροπος Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν κάλεσε τα κράτη-μέλη να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων, καθώς οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν 70% και του φυσικού αερίου 50%

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Δεδομένου ότι σε ορισμένους Δήμους οι αποφάσεις αναστολής μπορεί να λαμβάνονται οποιαδήποτε ώρα, η τηλεκπαίδευση ενεργοποιείται άμεσα

Απίστευτο συμβάν στη Σύρο: Αντρας με μαχαίρι κυνηγούσε να σφάξει νοσηλεύτρια

Ελλάδα Χτες
Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη βία σε βάρος υγειονομικών