E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετανάστης επέζησε κρυμμένος επί 2,5 ώρες στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου

Ο 26χρονος, αν και κάπως... ζαλισμένος, κατέβηκε από το σκάφος σώος

Δημοσίευση 28/11/2021 | 11:25

Μετανάστης επέζησε κρυμμένος επί 2,5 ώρες στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου

Νεαρός Γουατεμαλτέκος, που κρύφτηκε στο κοίλωμα του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους της American Airlines, βγήκε χθες Σάββατο ζωντανός έπειτα από την πτήση από την πατρίδα του στο Μαϊάμι, παραδόθηκε σε στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασής του.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα τελωνεία και τη φύλαξη των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP) επιβεβαίωσε το περιστατικό, βίντεο από το οποίο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός WTVJ του Μαϊάμι.

Στο βίντεο, που ο σταθμός άντλησε από τον λογαριασμό «Only in Dade» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, εικονίζεται ο νεαρός λαθρεπιβάτης, που μοιάζει παραζαλισμένος αλλά είναι σώος, καθισμένος στο ταρμάκ, πλάι στο αεροσκάφος. Φοράει μπλουτζίν, μπλουζάκι, τζάκετ και μπότες. Μέλη του προσωπικού εδάφους τον ρωτάνε αν θέλει να του δώσουν νερό.

Μέλη της CBP στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι «προσήγαγαν 26χρονο άνδρα που αποπειράθηκε να αποφύγει τον εντοπισμό του (κρυμμένος) στο κοίλωμα του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους που έφθασε από τη Γουατεμάλα το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο νεαρός «αξιολογήθηκε από προσωπικό των πρώτων βοηθειών και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις», πρόσθεσε η υπηρεσία. «Για το συμβάν συνεχίζει να διενεργείται έρευνα».

Η American Airlines, σε δελτίου Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, περιορίστηκε να αναφέρει ότι στην πτήση 1182 από την πόλη της Γουατεμάλας στο Μαϊάμι, που έφθασε λίγο μετά τις 10:00, χρειάστηκε επέμβαση «των υπηρεσιών επιβολής της τάξης λόγω προβλήματος ασφαλείας». Δεν έκανε καμία διευκρίνιση για τη φύση του «προβλήματος», απλά διαβεβαίωσε πως συνεργάζεται στην έρευνα.

Η πτήση από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας στο Μαϊάμι διαρκεί δυόμισι ώρες.

Πολίτες της Γουατεμάλας ήταν πολλοί από τους περίπου 1,7 εκατ. παράτυπους μετανάστες που συνελήφθησαν ή απελάθηκαν από τις αμερικανικές αρχές τον τελευταίο χρόνο. Πολλοί έφυγαν από τις χώρες τους για να σωθούν από τη βία των συμμοριών ή την ανέχεια.

Σύμφωνα με δικηγόρο ειδικευμένο σε υποθέσεις μετανάστευσης που μίλησε στο WTVJ, ο νεαρός γουατεμαλτέκος λαθρεπιβάτης θα παραμείνει υπό κράτηση της CBP και αντιμετωπίζει εσπευσμένη διαδικασία απέλασης.

Το περιστατικό ανακαλεί στη μνήμη πλάνα του Αυγούστου από την Καμπούλ, όπου απελπισμένοι Αφγανοί προσπαθούσαν να γαντζωθούν στο εξωτερικό αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους που ετοιμαζόταν για απογείωση εν μέσω της χαοτικής διαδικασίας εκκένωσης μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Σε κάποια από τα βίντεο διακρίνονται τουλάχιστον δύο άνθρωποι να πέφτουν από ύψος καθώς το αεροπλάνο φεύγει.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) δεν θέλησε να σχολιάσει το συμβάν του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα αρχεία της FAA, 129 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να ταξιδέψουν παράνομα, κρυμμένοι στα κοιλώματα του συστήματος προσγείωσης ή σε άλλα τμήματα αεροσκαφών, από το 1949 μέχρι σήμερα. Εξ αυτών, 100 πέθαναν από τραυματισμούς ή την έκθεσή τους στις πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε μεγάλο ύψος.

Σε ένα από τα περιστατικά αυτά – τον Απρίλιο του 2014 – δεκαεξάχρονος ο οποίος είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή του εστία επέζησε αφού παρέμεινε επί πέντε ώρες στο κοίλωμα των τροχών του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους που εκτέλεσε πτήση από την Καλιφόρνια στη Χαβάη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Αφησαν μωρό 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και πέθανε

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητο

Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια κτηρίου χωρίς ρεύμα ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Εθελοντές βοήθησαν και έφεραν το μωρό στον κόσμο με τη βοήθεια των ακτίνων των φακών τους

Τραμπ: Ανόητη παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν ‑ Εκτόξευσε drones κατά πλοίων στο Ορμούζ, ζημιές σε τάνκερ

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Όπως υποστήριξε, ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα μεγάλου φορτηγού πλοίου, προκαλώντας ζημιές, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η πορεία του - Τα υπόλοιπα τρία, καταρρίφθηκαν

Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο προσέκρουσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Αγνωστος μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των θυμάτων - Το κτίριο εκκενώθηκε

Μυστήριο στο Λος Αντζελες: Συλλογή hypercars αξίας έως 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Μια σπάνια συλλογή hypercars, με Ferrari LaFerrari, McLaren Speedtail, Porsche 918 Spyder και Koenigsegg, εντοπίστηκε σε χώρο του αεροδρομίου

Βίντεο που προκαλεί οργή: Μητέρα χαστουκίζει το παιδί της δυνατά και πέφτει στο οδόστρωμα

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελόκηπων

Apple: Ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε iPad, Macbook και Mac

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Σημαντικές αυξήσεις τιμών σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της ανακοίνωσε η Apple

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

Κόσμος 26.06.2026
Η οργή για ουκρανικά πλήγματα με drones βαθιά μέσα στη Ρωσία, σε στόχους σε Μόσχα και σε Αγία Πετρούπολη, φέρνει πίεση για στρατιωτική κλιμάκωση

Τραγικός θάνατος: Πατέρας δύο παιδιών αποκοιμήθηκε κατά λάθος πάνω σε μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Συνελήφθησαν τρία άτομα, μέχρι να αποκαλυφθεί το τραγικό ατύχημα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί high protein πουτίγκα με γεύση σοκολάτας

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τι διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων - Η ανακοίνωση

Αλάσκα: Η στιγμή που αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απομονωμένη περιοχή

Κόσμος 26.06.2026
Βίντεο που δημοσίευσε ο Μπρετ Φιλίπι, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους, δείχνει την κατάσταση που επικράτησε μέσα στην καμπίνα, αλλά και τι συνέβη μετά την αναγκαστική προσγείωση

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Συγγνώμη της συντρόφου του 43χρονου Σκοπιανού στην οικογένεια

Ελλάδα 26.06.2026
Ολόκληρη η δήλωση της συντρόφου του 43χρονου μέσω του δικηγόρου της