E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετανάστης επέζησε κρυμμένος επί 2,5 ώρες στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου

Ο 26χρονος, αν και κάπως... ζαλισμένος, κατέβηκε από το σκάφος σώος

Δημοσίευση 28/11/2021 | 11:25

Μετανάστης επέζησε κρυμμένος επί 2,5 ώρες στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου

Νεαρός Γουατεμαλτέκος, που κρύφτηκε στο κοίλωμα του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους της American Airlines, βγήκε χθες Σάββατο ζωντανός έπειτα από την πτήση από την πατρίδα του στο Μαϊάμι, παραδόθηκε σε στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασής του.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα τελωνεία και τη φύλαξη των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP) επιβεβαίωσε το περιστατικό, βίντεο από το οποίο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός WTVJ του Μαϊάμι.

Στο βίντεο, που ο σταθμός άντλησε από τον λογαριασμό «Only in Dade» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, εικονίζεται ο νεαρός λαθρεπιβάτης, που μοιάζει παραζαλισμένος αλλά είναι σώος, καθισμένος στο ταρμάκ, πλάι στο αεροσκάφος. Φοράει μπλουτζίν, μπλουζάκι, τζάκετ και μπότες. Μέλη του προσωπικού εδάφους τον ρωτάνε αν θέλει να του δώσουν νερό.

Μέλη της CBP στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι «προσήγαγαν 26χρονο άνδρα που αποπειράθηκε να αποφύγει τον εντοπισμό του (κρυμμένος) στο κοίλωμα του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους που έφθασε από τη Γουατεμάλα το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο νεαρός «αξιολογήθηκε από προσωπικό των πρώτων βοηθειών και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις», πρόσθεσε η υπηρεσία. «Για το συμβάν συνεχίζει να διενεργείται έρευνα».

Η American Airlines, σε δελτίου Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, περιορίστηκε να αναφέρει ότι στην πτήση 1182 από την πόλη της Γουατεμάλας στο Μαϊάμι, που έφθασε λίγο μετά τις 10:00, χρειάστηκε επέμβαση «των υπηρεσιών επιβολής της τάξης λόγω προβλήματος ασφαλείας». Δεν έκανε καμία διευκρίνιση για τη φύση του «προβλήματος», απλά διαβεβαίωσε πως συνεργάζεται στην έρευνα.

Η πτήση από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας στο Μαϊάμι διαρκεί δυόμισι ώρες.

Πολίτες της Γουατεμάλας ήταν πολλοί από τους περίπου 1,7 εκατ. παράτυπους μετανάστες που συνελήφθησαν ή απελάθηκαν από τις αμερικανικές αρχές τον τελευταίο χρόνο. Πολλοί έφυγαν από τις χώρες τους για να σωθούν από τη βία των συμμοριών ή την ανέχεια.

Σύμφωνα με δικηγόρο ειδικευμένο σε υποθέσεις μετανάστευσης που μίλησε στο WTVJ, ο νεαρός γουατεμαλτέκος λαθρεπιβάτης θα παραμείνει υπό κράτηση της CBP και αντιμετωπίζει εσπευσμένη διαδικασία απέλασης.

Το περιστατικό ανακαλεί στη μνήμη πλάνα του Αυγούστου από την Καμπούλ, όπου απελπισμένοι Αφγανοί προσπαθούσαν να γαντζωθούν στο εξωτερικό αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους που ετοιμαζόταν για απογείωση εν μέσω της χαοτικής διαδικασίας εκκένωσης μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Σε κάποια από τα βίντεο διακρίνονται τουλάχιστον δύο άνθρωποι να πέφτουν από ύψος καθώς το αεροπλάνο φεύγει.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) δεν θέλησε να σχολιάσει το συμβάν του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα αρχεία της FAA, 129 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να ταξιδέψουν παράνομα, κρυμμένοι στα κοιλώματα του συστήματος προσγείωσης ή σε άλλα τμήματα αεροσκαφών, από το 1949 μέχρι σήμερα. Εξ αυτών, 100 πέθαναν από τραυματισμούς ή την έκθεσή τους στις πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε μεγάλο ύψος.

Σε ένα από τα περιστατικά αυτά – τον Απρίλιο του 2014 – δεκαεξάχρονος ο οποίος είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή του εστία επέζησε αφού παρέμεινε επί πέντε ώρες στο κοίλωμα των τροχών του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους που εκτέλεσε πτήση από την Καλιφόρνια στη Χαβάη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Ιδιοκτήτης εστιατορίου «εκθέτει» τους πελάτες του με βίντεο από κάμερες ασφαλείας για... εκδίκηση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 65χρονος Pejman Zamani δημοσίευσε στιγμιότυπα από κλειστό κύκλωμα για να αντικρούσει αρνητική κριτική στο Google, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Πειραιάς: Αναπάντητα ερωτήματα για το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό στο γκαράζ – Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξουν οι τοξικολογικές

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πιθανότατα από αναθυμιάσεις έχασαν τη ζωή τους καθώς το αυτοκίνητο βρέθηκε με τη μηχανή και τον κλιματισμό σε λειτουργία