E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορονοϊός: Με ρυθμούς Μαρτίου οι εμβολιασμοί ‑ Τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους

Πάνω από 90.000 πολίτες εμβολιάζονται καθημερινά στην Ελλάδα

Δημοσίευση 28/11/2021 | 10:56

Κορονοϊός: Με ρυθμούς Μαρτίου οι εμβολιασμοί ‑ Τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους

Με τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι χθες άγγιξαν τους 90.000, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

«Χθες ξεπεράσαμε τον αριθμό των 7 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση και γύρω στα 6,4 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασθέντες. Παράλληλα, γίνονται πολλοί εμβολιασμοί και της τρίτης δόσης κάθε ημέρα. Χθες συνολικά έγιναν 90.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Φτάνουμε δηλαδή τις 100.000 την ημέρα, όπως ήταν τον Μάρτιο-Απρίλιο, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η κινητικότητα που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους. Με την πρώτη δόση, αυτοί που έρχονται κι εμβολιάζονται περίπου 20.000 κάθε μέρα, αλλά και 60.000-70.000 που εμβολιάζονται με την αναμνηστική δόση. Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων. «Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πως θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα. Δε χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους το τείχος ανοσίας θα αγγίξει το 80% εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «στο τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στο 65% του συνολικού πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μαζί με ένα 15% που υπολογίζουμε ότι θα έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία μέσω νόσησης, θα έχουμε πετύχει ένα συνολικό 80% και θα πλησιάζουμε στο τείχος ανοσίας».

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι πριν από δύο μέρες καταγράφηκε το peak αυτού του κύματος της πανδημίας και τώρα έχει αρχίσει η πτώση. «Τις τελευταίες δύο ημέρες είμαστε σε πτώση και ο αριθμός αναπαραγωγής είναι κάτω από τη μονάδα. Τα μοντέλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε πτώση. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα 13.02.2026
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα 13.02.2026
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός 13.02.2026
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 13.02.2026
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος 13.02.2026
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος 13.02.2026
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 13.02.2026
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα 13.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα 13.02.2026
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα 13.02.2026
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.