E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: «Δεν χρειάζεται πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

«Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα»

Δημοσίευση 28/11/2021 | 10:46

Παγώνη: «Δεν χρειάζεται πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

Την άποψη πως θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να πάει σε lockdown με 67% του πληθυσμού εμβολιασμένο, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τη νέα μετάλλαξη Omicron, επισημαίνοντας πως «θα αντιμετωπιστεί και θα φανεί τις επόμενες μέρες αν καλύπτεται από τα εμβόλια». Τόνισε δε πως «αν δεν την καλύψουν, τρεις εταιρείες κάνουν έρευνα» με άμεσα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια η κυρία Παγώνη εξήγησε πως, «τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει τα ίδια περίπου συμπτώματα. Θέλει προσοχή όμως, επειδή είναι στέλεχος με 32 μεταλλάξεις κι αυτό που πρέπει να φανεί είναι αν είναι πιο επιθετική».

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε», είπε, διευκρινίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός, το περιμέναμε». «Δεν έχουμε κρούσματα ακόμα, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει την 3η δόση, που σώζει ζωές, ειδικά εκείνων που έχουν υποκείμενα», συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτηθείσα για το πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, απάντησε ότι υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, οι δείκτες παραμένουν υψηλοί και υπογράμμισε πως «για να έχουμε μείωση θανάτων και ΜΕΘ, θα πρέπει να έχουμε μείωση κρουσμάτων».

«Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα», συμπλήρωσε και είπε πως, εδώ και τέσσερις ημέρες ξεκινήσαμε τη μετατροπή των non covid κλινικών σε covid.

«Η Ελλάδα, όπως και όλος ο κόσμος, δεν μπορεί να γίνει covid. Θα πρέπει να βάλουμε πρόβλεψη για να γίνονται τα χειρουργεία», είπε σημειώνοντας πως «γίνονται μετακινήσεις γιατρών από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ελλείψεις στους γιατρούς, υπάρχουν γιατροί που δουλεύουν 24ώρα και γι’αυτό χρειάζονται τα μονοκλωνικά». Καταλήγοντας εκτίμησε πως, θεωρεί «δεδομένο ότι θα κάνουμε 4η δόση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκες σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με το DNA νεκρών συντρόφων τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέο ντοκιμαντέρ διερευνά την αμφιλεγόμενη πρακτική της «μεταθανάτιας τεκνοποίησης» - «Είναι η ανθρώπινη ανάγκη να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι»

Πάτρα: Αγνοείται 16χρονη μαθήτρια που επέστρεφε από εξετάσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εξαφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου, μετά τη λήξη των ενδοσχολικών προαγωγικών εξετάσεων

Βρετανία: Επίθεση με βαλλίστρα σε πανεπιστήμιο – Ένας σοβαρά τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το θύμα, υπάλληλος ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ανω Λιόσια: Πυροβολισμοί και συμπλοκή – 13 συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση καραμπινών, αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες ζημιές στον οικισμό

Γαλλία: Σορός παιδιού με ρούχα παρόμοια με της 11χρονης Λιάνας εντοπίστηκε σε σιλό σιτηρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τις επόμενες ώρες η σορός θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για την επίσημη ταυτοποίησή της

Υπάτιος Πατμάνογλου: Συγκλονιστική ανάρτηση 9 χρόνια μετά το τροχαίο που του στέρησε σύζυγο και γιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πατέρας που έχασε σύζυγο και παιδί σε θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών - Λαμία το 2017 μοιράστηκε συγκινητική φωτογραφία του γιου του

Καλαμάτα: Η θεία των κοριτσιών δεν μπορεί να αναλάβει την επιμέλειά τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σάββατο απολογείται ο 41χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, της 39χρονης Βασιλικής

Γυναίκα κλέβει θαμώνες σε καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης – Αναστάτωση στην περιοχή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιχειρηματίες και πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί της εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Γαλλία: Σορός εντοπίστηκε κοντά στο σημείο εξαφάνισης της 11χρονης Λιχάνα – Ειδοποιήθηκε η οικογένεια

Κόσμος Χτες
Η σορός ανακαλύφθηκε μέσα σε σιλό σιτηρών εγκαταλελειμμένου εργοστασίου που παρέμενε κλειστό για πάνω από 15 χρόνια.

Ο χάρτης με τους καρχαρίες στην Ελλάδα ‑ Σε ποιες θάλασσες κόβουν βόλτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποια είδη και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας κάνουν την εμφάνισή τους