E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: «Δεν χρειάζεται πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

«Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα»

Δημοσίευση 28/11/2021 | 10:46

Παγώνη: «Δεν χρειάζεται πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

Την άποψη πως θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να πάει σε lockdown με 67% του πληθυσμού εμβολιασμένο, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τη νέα μετάλλαξη Omicron, επισημαίνοντας πως «θα αντιμετωπιστεί και θα φανεί τις επόμενες μέρες αν καλύπτεται από τα εμβόλια». Τόνισε δε πως «αν δεν την καλύψουν, τρεις εταιρείες κάνουν έρευνα» με άμεσα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια η κυρία Παγώνη εξήγησε πως, «τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει τα ίδια περίπου συμπτώματα. Θέλει προσοχή όμως, επειδή είναι στέλεχος με 32 μεταλλάξεις κι αυτό που πρέπει να φανεί είναι αν είναι πιο επιθετική».

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε», είπε, διευκρινίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός, το περιμέναμε». «Δεν έχουμε κρούσματα ακόμα, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει την 3η δόση, που σώζει ζωές, ειδικά εκείνων που έχουν υποκείμενα», συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτηθείσα για το πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, απάντησε ότι υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, οι δείκτες παραμένουν υψηλοί και υπογράμμισε πως «για να έχουμε μείωση θανάτων και ΜΕΘ, θα πρέπει να έχουμε μείωση κρουσμάτων».

«Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα», συμπλήρωσε και είπε πως, εδώ και τέσσερις ημέρες ξεκινήσαμε τη μετατροπή των non covid κλινικών σε covid.

«Η Ελλάδα, όπως και όλος ο κόσμος, δεν μπορεί να γίνει covid. Θα πρέπει να βάλουμε πρόβλεψη για να γίνονται τα χειρουργεία», είπε σημειώνοντας πως «γίνονται μετακινήσεις γιατρών από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ελλείψεις στους γιατρούς, υπάρχουν γιατροί που δουλεύουν 24ώρα και γι’αυτό χρειάζονται τα μονοκλωνικά». Καταλήγοντας εκτίμησε πως, θεωρεί «δεδομένο ότι θα κάνουμε 4η δόση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Μυλωνάκης: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Βελτιώθηκε η υγεία του

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Τι λένε οι τελευταίες εκτιμήσεις

Αδωνις Γεωργιάδης: Μόνο σε κώμα δεν θα πάω στο δικαστήριο για τη μήνυση Ανδρουλάκη

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι το όνομα ΕΛΑΣ περνάει από τον Αρειο Πάγο» σημείωσε για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

Ανατροπή με τον Κώστα Παπαδόπουλο: Είχε προσφέρει δουλειά στον 14χρονο διαρρήκτη που τον κατηγορεί

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Οι απειλές από τον καταυλισμό, η άρνηση του γνωστού ζαχαροπλάστη και το παρασκήνιο που «καίει»!

Συναγερμός στο «Αττικόν»: Δεκάδες κρούσματα νοροϊού

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Η σοβαρή καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων - Ζητούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο και παρέμβαση εισαγγελέα

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μετρό του Ελληνικού ‑ Αστυνομικοί κυνηγούν άνδρα ανάμεσα σε επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, αντίσταση και άσκηση βίας κατά υπαλλήλων.

Θλίψη στην παγκόσμια ενόργανη γυμναστική: Πέθανε στα 41 του ο Γκαέλ Ντα Σίλβα

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής

Το πετρέλαιο Brent «βλέπει» πάλι τα 100 δολάρια μετά την κλιμάκωση της έντασης στο Ιράν

Κόσμος 28.05.2026
Σε νέα άνοδο οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου

Κερατσίνι: Διανομέας παρέσυρε 15χρονη

Ελλάδα 28.05.2026
Στο νοσοκομείο η ανήλικη και ο οδηγός της μηχανής

Χειροπέδες σε 2 Ολλανδούς για κλοπή απολιθωμάτων από το δάσος της Λέσβου

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Οι ελεγκτές συνέλαβαν τους δύο τουρίστες για λαθρεμπορία ειδών πολιτιστικής κληρονομιάς

Ψηφιακό «μάτι» σε επιδόματα, παροχές και ενισχύσεις

Οικονομία 28.05.2026
Μπλόκο του Δημοσίου σε φαινόμενα καταχρήσεων