E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: «Δεν χρειάζεται πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

«Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα»

Δημοσίευση 28/11/2021 | 10:46

Παγώνη: «Δεν χρειάζεται πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

Την άποψη πως θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να πάει σε lockdown με 67% του πληθυσμού εμβολιασμένο, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τη νέα μετάλλαξη Omicron, επισημαίνοντας πως «θα αντιμετωπιστεί και θα φανεί τις επόμενες μέρες αν καλύπτεται από τα εμβόλια». Τόνισε δε πως «αν δεν την καλύψουν, τρεις εταιρείες κάνουν έρευνα» με άμεσα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια η κυρία Παγώνη εξήγησε πως, «τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει τα ίδια περίπου συμπτώματα. Θέλει προσοχή όμως, επειδή είναι στέλεχος με 32 μεταλλάξεις κι αυτό που πρέπει να φανεί είναι αν είναι πιο επιθετική».

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε», είπε, διευκρινίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός, το περιμέναμε». «Δεν έχουμε κρούσματα ακόμα, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει την 3η δόση, που σώζει ζωές, ειδικά εκείνων που έχουν υποκείμενα», συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτηθείσα για το πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, απάντησε ότι υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, οι δείκτες παραμένουν υψηλοί και υπογράμμισε πως «για να έχουμε μείωση θανάτων και ΜΕΘ, θα πρέπει να έχουμε μείωση κρουσμάτων».

«Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα», συμπλήρωσε και είπε πως, εδώ και τέσσερις ημέρες ξεκινήσαμε τη μετατροπή των non covid κλινικών σε covid.

«Η Ελλάδα, όπως και όλος ο κόσμος, δεν μπορεί να γίνει covid. Θα πρέπει να βάλουμε πρόβλεψη για να γίνονται τα χειρουργεία», είπε σημειώνοντας πως «γίνονται μετακινήσεις γιατρών από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ελλείψεις στους γιατρούς, υπάρχουν γιατροί που δουλεύουν 24ώρα και γι’αυτό χρειάζονται τα μονοκλωνικά». Καταλήγοντας εκτίμησε πως, θεωρεί «δεδομένο ότι θα κάνουμε 4η δόση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Μαχαιρώθηκαν μαθήτριες μέσα σε σχολείο

Ελλάδα 15.12.2025
Σοβαρό περιστατικό στο 60ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Αμυνας: Δείτε τις αλλαγές σε μισθούς και βαθμολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ελλάδα 15.12.2025
Ρυθμίσεις για τη σταδιοδρομία και την εξέλιξη Αξιωματικών, μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών

Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ΙSΙS ‑ Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Κόσμος 15.12.2025
Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και ποιο το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής

Ελλάδα 15.12.2025
Η ΑΑΔΕ μέσα από 11 ερωταπαντήσεις δίνει διευκρινίσεις σε βασικά ερωτήματα των πολιτών

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές ‑ Η θέση της Ελλάδας

Οικονομία 15.12.2025
Τα νοικοκυριά σε αυτές τις χώρες συχνά δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους σε τρόφιμα.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 33χρονο γιατρό στα Χανιά ‑ Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Ελλάδα 15.12.2025
Μια εβδομάδα έχει πλέον συμπληρωθεί από την ημέρα που τα ίχνη του χάθηκαν

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ για «ύποπτες» επιστροφές ΦΠΑ

Οικονομία 15.12.2025
Ποιες υποθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο

Σκάφος ελληνικών συμφερόντων με κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό ‑ Συνελήφθη ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

Κόσμος 15.12.2025
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Το σκάφος ρυμουλκείται με τη συμβολή του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ποιοι πάνε ταμείο αυτήν την εβδομάδα

Οικονομία 15.12.2025
Όλες οι πληρωμές για συντάξεις, επιδόματα και δώρα

Έρχεται νέος φόρος για τα ακίνητα το 2027 ‑ Τι είναι το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης

Οικονομία 15.12.2025
Τι καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο φόρο