Πέθανε ο εφοπλιστής Φίλιπ Εμπειρίκος
Yπηρέτησε ως πρόεδρος της κορυφαίας ναυτιλιακής ένωσης BIMCO την περίοδο 2007-2009
Δημοσίευση 26/11/2021 | 20:22

Απεβίωσε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 78 ετών, ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου Baltic Exchange, του οποίου ήταν μέλος για χρόνια, υπήρξε διευθυντής της Embiricos Shipbrokers UK, υπηρέτησε ως πρόεδρος της κορυφαίας ναυτιλιακής ένωσης BIMCO την περίοδο 2007-2009, ενώ διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Intertanko (Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων) και της τεχνικής επιτροπής της Lloyd's Register.
"Διπλωματούχος ναυπηγός, ήταν πολύ γνωστός στη ναυτιλιακή αγορά για τις εξαιρετικές συμβουλές του αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εμπορικές αξίες των πλοίων, ενώ πάντα σκεπτόταν εκ των προτέρων τις επιπτώσεις που θα επέφεραν στην αγορά οι επερχόμενοι κανονισμοί" επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Nitzia, τις κόρες του, Nitzia Logothetis και Adriana Embiricos-Coumoundouros και τα εγγόνια του.
Νέες έρευνες θα δείξουν αν ο σκελετός που βρέθηκε σε εκκλησία στο Μάαστριχτ ανήκει στον θρυλικό Ντ` Αρτανιάν, βίντεο και φωτογραφίες
Ενοικιαστής στα Πετράλωνα: Είχε προειδοποιήσει για την κλίση της πολυκατοικίας 15 μέρες πριν – Του είπαν ότι φταίει ο σεισμός στην Εύβοια
Το «κλικ» της αντλίας βενζίνης: γιατί δεν πρέπει να κάνετε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι
Συναγερμός για το βακτήριο Vibrio που εξαπλώνεται στις ακτές της Ευρώπης
Σοκαριστικό βίντεο: 62χρονος στην Φλόριντα σκοτώθηκε για μια θέση πάρκινγκ σε κατάστημα, δείτε βίντεο
Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει για συνιδιοκτησία και κοινόχρηστα
Βίαια επεισόδια στα Τίρανα με τραυματίες: Δακρυγόνα, πέτρες και συλλήψεις έξω από το αλβανικό Κοινοβούλιο – βίντεο και φωτογραφίες
Έρχονται αλλαγές στα αυτοκίνητα από 7 Ιουλίου ‑ Πώς επηρεάζονται τα νέα οχήματα
Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112
ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 02.07.2026






