E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins: Έχουμε τρόπο να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις

«Το lockdown είναι το τελευταίο που θα ζητήσουμε»

Δημοσίευση 26/11/2021 | 13:03

Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins: Έχουμε τρόπο να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις

Για την πορεία του κορωνοϊού, το πότε θα αποχαιρετήσουμε την πανδημία αλλά και για το πώς θα σταματήσουμε τις μεταλλάξεις μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (26/11) ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

Ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, του νοσοκομείου που έχει συγκεντρώσει όλα τα παγκόσμια στοιχεία για τον κορονοϊό, διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να πάμε σε lockdown ενώ παράλληλα τόνισε «έχουμε τις θεραπείες να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις».

«Δεν πρέπει να πάμε σε lockdown ξέρουμε τη βιολογία του μικροβίου, πώς να τον σταματήσουμε. Βοηθάει η μάσκα και το εμβόλιο, το lockdown είναι το τελευταίο που θα ζητήσουμε» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη νεα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα που έχει προκαλέσει συναγερμό στους επιστήμονες και στους πολίτες δήλωσε πως είναι καινούργια. «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε πολλά. Είναι σαν ένα μωρό, το βλέπουμε αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του» ανέφερε.

«Θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την πανδημία το καλοκαίρι»

«Πιστεύω πως με τα εμβόλια και τα χάπια που βγαίνουν για τον κορωνοϊού μπορούμε την πανδημία να την σταματήσουμε το καλοκαίρι. Ο κορωνοϊός όμως θα μείνει» δήλωσε.

«Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη προς τους γιατρούς ώστε να υπάρξει και εμπιστοσύνη στις θεραπείες» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Δεν ξέρουμε εάν θα εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο» σημείωσε και κλείνοντας εξήγησε πως εξ αρχής αυτός πίστευε πως ο εμβολιασμός με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna έπρεπε να είναι τρεις σε τρεις δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία 07.12.2025
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος 07.12.2025
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος 07.12.2025
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα 07.12.2025
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα 07.12.2025
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων

Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στο λιμάνι του Βόλου

Ελλάδα 07.12.2025
Το σκάφος του Λιμενικού καρφώθηκε στον κυματοθραύστη, στα Πευκάκια του Βόλου

Εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινά ‑ Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα 07.12.2025
Τι πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας

Τρόμος για ηλικιωμένη στην Κόρινθο: Την ξυλοκόπησαν άγρια για λίγα κοσμήματα

Ελλάδα 07.12.2025
Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και αφού πήραν ότι βρήκαν εξαφανίστηκαν αφήνοντάς την δεμένη

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα Χτες
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς