E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins: Έχουμε τρόπο να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις

«Το lockdown είναι το τελευταίο που θα ζητήσουμε»

Δημοσίευση 26/11/2021 | 13:03

Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins: Έχουμε τρόπο να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις

Για την πορεία του κορωνοϊού, το πότε θα αποχαιρετήσουμε την πανδημία αλλά και για το πώς θα σταματήσουμε τις μεταλλάξεις μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (26/11) ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

Ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, του νοσοκομείου που έχει συγκεντρώσει όλα τα παγκόσμια στοιχεία για τον κορονοϊό, διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να πάμε σε lockdown ενώ παράλληλα τόνισε «έχουμε τις θεραπείες να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις».

«Δεν πρέπει να πάμε σε lockdown ξέρουμε τη βιολογία του μικροβίου, πώς να τον σταματήσουμε. Βοηθάει η μάσκα και το εμβόλιο, το lockdown είναι το τελευταίο που θα ζητήσουμε» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη νεα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα που έχει προκαλέσει συναγερμό στους επιστήμονες και στους πολίτες δήλωσε πως είναι καινούργια. «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε πολλά. Είναι σαν ένα μωρό, το βλέπουμε αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του» ανέφερε.

«Θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την πανδημία το καλοκαίρι»

«Πιστεύω πως με τα εμβόλια και τα χάπια που βγαίνουν για τον κορωνοϊού μπορούμε την πανδημία να την σταματήσουμε το καλοκαίρι. Ο κορωνοϊός όμως θα μείνει» δήλωσε.

«Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη προς τους γιατρούς ώστε να υπάρξει και εμπιστοσύνη στις θεραπείες» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Δεν ξέρουμε εάν θα εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο» σημείωσε και κλείνοντας εξήγησε πως εξ αρχής αυτός πίστευε πως ο εμβολιασμός με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna έπρεπε να είναι τρεις σε τρεις δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις