E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Τουρκία προκαλεί με επιθετικές δηλώσεις

«Σε πέντε ώρες θα είμαστε Αθήνα»

Δημοσίευση 22/11/2021 | 10:02

H Τουρκία προκαλεί με επιθετικές δηλώσεις

Οι συνεργασίες που επιχειρεί να οικοδομήσει η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι ενοχλούν τόσο συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοντάν, όσο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία. Το τελευταίο διάστημα στη γείτονα έχει ανοίξει μια συζήτηση για ενδεχόμενη επίθεση από την χώρα μας, στην οποία συμπεριλαμβάνουν τις ΗΠΑ αλλά και τις επαφές της Ελλάδας με χώρες της Ανατολικού Μεσογείου.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία αναπαράγουν συχνά το αφήγημα περί επίθεσης της Ελλάδας και υιοθετούν μια πολεμική ρητορική. Παράδειγμα αποτελεί – σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – τα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤGRT HABER. «Οι ΗΠΑ με τη συνεργασία αυτή στηρίζουν την Ελλάδα για στείλουν μήνυμα και στην Τουρκία! Τώρα θα δούμε τις ασκήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ενεργειακού πολέμου» αναφέρουν στο δελτίο.

«Όλες οι χώρες που είναι απέναντι στην Τουρκία όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνοκύπριοι, η Ελλάδα συγκεντρώθηκαν και κάνουν ασκήσεις. Ποιος μπορεί να είναι ο στρατηγικός λόγος της διενέργειας αυτών των ασκήσεων; Ποιος είναι ο στόχος της άσκησης ‘’Μέδουσα’’ στην ανατολική Μεσόγειο;», προσθέτουν.

«Η Ελλάδα η οποία έχει συγκεντρώσει τόσες χώρες, τόσες δυνάμεις δίπλα της, όπως τις ΗΠΑ, όπως αυτές τις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει τόσες ασκήσεις, μπορεί να συγκρουστεί με την Τουρκία. Ίσως επιτεθεί στην Τουρκία», καταλήγουν στο ρεπορτάζ του ΤGRT HABER.

«Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα»

Χαρακτηριστικές αυτής της παραληρηματικής και εχθρικής ρητορικής που επιχειρεί η Άγκυρα είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του Μετίν Κιουλούκ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε ξένες δυνάμεις ότι θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά. Είπε μάλιστα ότι «θα βάλουν» την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και πως αν το τολμήσει, οι Τούρκοι θα φτάσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε ώρες.

«Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία», δήλωσε ο Μετίν Κιουλούκ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μετίν Κιουλούκ Κιουλούκ είναι ένα από τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «κάρφωσε» ο μαφιόζος Πεκέρ πως ήταν στο μισθολόγιό του και λάμβανε 10.000 ευρώ το μήνα, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην έχει απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μισεί τους χριστιανούς, είχε γράψει αντιχριστιανικό μανιφέστο» ‑ Νέες αποκαλύψεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για ένα άτομο ""προφανώς πολύ διαταραγμένο"".

Ανασύρθηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο στην Ικαρία

Κόσμος Χτες
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν επτά πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες που έδειξαν πλαστές ταυτότητες για να αγοράσουν αλκοόλ

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με δίκυκλο στο Δερβένι – Νεκρός ο μοτοσικλετιστής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 36χρονος οδηγός του δίκυκλου υπέκυψε στα τραύματά του

ΟΦΗ: Νύφη σταμάτησε με κόρνα το γαμήλιο γλέντι για να πανηγυρίσει τo Κύπελλο ‑ BINTEO

E-Daily 3.Left Χτες
Η νύφη ξεσήκωσε τους καλεσμένους και τον γαμπρό

Τρομακτικό ατύχημα στο MotoGP – Κόπηκε στα δύο η μηχανή του Μάρκεθ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην πίστα της Χερέθ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ, έπεσε από τη μηχανή και σύρθηκε για αρκετά μέτρα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν την προτομή του Λυγγερίδη, του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στου Ρέντη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Χθες το βράδυ κάποια αρρωστημένα μυαλά προχώρησαν σε αυτή την εμετική πράξη. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί»

Τραγωδία στο Παρθένι Αρκαδίας: Νεκρός άνδρας, τον καταπλάκωσε τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Λόφος Φιλοπάππου: Συναγερμός μετά από επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών ‑ Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στην είσοδο του Λόφου

Επίθεση με βαριοπούλα και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνων

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση για 300.000 vouchers ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

Οικονομία Χτες
Η προθεσμία παρατείνεται για όλους τους ΑΦΜ έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 23:59