E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Τουρκία προκαλεί με επιθετικές δηλώσεις

«Σε πέντε ώρες θα είμαστε Αθήνα»

Δημοσίευση 22/11/2021 | 10:02

H Τουρκία προκαλεί με επιθετικές δηλώσεις

Οι συνεργασίες που επιχειρεί να οικοδομήσει η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι ενοχλούν τόσο συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοντάν, όσο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία. Το τελευταίο διάστημα στη γείτονα έχει ανοίξει μια συζήτηση για ενδεχόμενη επίθεση από την χώρα μας, στην οποία συμπεριλαμβάνουν τις ΗΠΑ αλλά και τις επαφές της Ελλάδας με χώρες της Ανατολικού Μεσογείου.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία αναπαράγουν συχνά το αφήγημα περί επίθεσης της Ελλάδας και υιοθετούν μια πολεμική ρητορική. Παράδειγμα αποτελεί – σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – τα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤGRT HABER. «Οι ΗΠΑ με τη συνεργασία αυτή στηρίζουν την Ελλάδα για στείλουν μήνυμα και στην Τουρκία! Τώρα θα δούμε τις ασκήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ενεργειακού πολέμου» αναφέρουν στο δελτίο.

«Όλες οι χώρες που είναι απέναντι στην Τουρκία όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνοκύπριοι, η Ελλάδα συγκεντρώθηκαν και κάνουν ασκήσεις. Ποιος μπορεί να είναι ο στρατηγικός λόγος της διενέργειας αυτών των ασκήσεων; Ποιος είναι ο στόχος της άσκησης ‘’Μέδουσα’’ στην ανατολική Μεσόγειο;», προσθέτουν.

«Η Ελλάδα η οποία έχει συγκεντρώσει τόσες χώρες, τόσες δυνάμεις δίπλα της, όπως τις ΗΠΑ, όπως αυτές τις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει τόσες ασκήσεις, μπορεί να συγκρουστεί με την Τουρκία. Ίσως επιτεθεί στην Τουρκία», καταλήγουν στο ρεπορτάζ του ΤGRT HABER.

«Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα»

Χαρακτηριστικές αυτής της παραληρηματικής και εχθρικής ρητορικής που επιχειρεί η Άγκυρα είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του Μετίν Κιουλούκ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε ξένες δυνάμεις ότι θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά. Είπε μάλιστα ότι «θα βάλουν» την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και πως αν το τολμήσει, οι Τούρκοι θα φτάσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε ώρες.

«Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία», δήλωσε ο Μετίν Κιουλούκ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μετίν Κιουλούκ Κιουλούκ είναι ένα από τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «κάρφωσε» ο μαφιόζος Πεκέρ πως ήταν στο μισθολόγιό του και λάμβανε 10.000 ευρώ το μήνα, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην έχει απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Λιποθύμησα κατευθείαν, εκείνος έβαλε πρώτη και έφυγε» λέει ο 18χρονος για το τροχαίο στην Αρτέμιδα ‑ Υποχρεωτική πορεία δεξιά αγνόησε ο οδηγός του ΙΧ

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός αναβάτης της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά, παρά τη σφοδρή σύγκρουση - Οι Αρχές ψάχνουν τον ασυνείδητο οδηγό που εγκατέλειψε το σημείο

Ο Μάγιαρ εκθρονίζει τον Όρμπαν μετά από 16 χρόνια στις ουγγρικές εκλογές

Κόσμος Χτες
Με 135 έδρες το κόμμα του Μάγιαρ έναντι 57 του Όρμπαν στο 199μελές κοινοβούλιο - Ο Όρμπαν συνεχάρη τηλεφωνικά τον αντίπαλό του, ο οποίος αναφέρει καταγγελίες για εκλογική νοθεία

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science Χτες
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science Χτες
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα Χτες
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα Χτες
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα Χτες
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα Χτες
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.