E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Τουρκία προκαλεί με επιθετικές δηλώσεις

«Σε πέντε ώρες θα είμαστε Αθήνα»

Δημοσίευση 22/11/2021 | 10:02

H Τουρκία προκαλεί με επιθετικές δηλώσεις

Οι συνεργασίες που επιχειρεί να οικοδομήσει η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι ενοχλούν τόσο συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοντάν, όσο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία. Το τελευταίο διάστημα στη γείτονα έχει ανοίξει μια συζήτηση για ενδεχόμενη επίθεση από την χώρα μας, στην οποία συμπεριλαμβάνουν τις ΗΠΑ αλλά και τις επαφές της Ελλάδας με χώρες της Ανατολικού Μεσογείου.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία αναπαράγουν συχνά το αφήγημα περί επίθεσης της Ελλάδας και υιοθετούν μια πολεμική ρητορική. Παράδειγμα αποτελεί – σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – τα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤGRT HABER. «Οι ΗΠΑ με τη συνεργασία αυτή στηρίζουν την Ελλάδα για στείλουν μήνυμα και στην Τουρκία! Τώρα θα δούμε τις ασκήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ενεργειακού πολέμου» αναφέρουν στο δελτίο.

«Όλες οι χώρες που είναι απέναντι στην Τουρκία όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνοκύπριοι, η Ελλάδα συγκεντρώθηκαν και κάνουν ασκήσεις. Ποιος μπορεί να είναι ο στρατηγικός λόγος της διενέργειας αυτών των ασκήσεων; Ποιος είναι ο στόχος της άσκησης ‘’Μέδουσα’’ στην ανατολική Μεσόγειο;», προσθέτουν.

«Η Ελλάδα η οποία έχει συγκεντρώσει τόσες χώρες, τόσες δυνάμεις δίπλα της, όπως τις ΗΠΑ, όπως αυτές τις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει τόσες ασκήσεις, μπορεί να συγκρουστεί με την Τουρκία. Ίσως επιτεθεί στην Τουρκία», καταλήγουν στο ρεπορτάζ του ΤGRT HABER.

«Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα»

Χαρακτηριστικές αυτής της παραληρηματικής και εχθρικής ρητορικής που επιχειρεί η Άγκυρα είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του Μετίν Κιουλούκ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε ξένες δυνάμεις ότι θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά. Είπε μάλιστα ότι «θα βάλουν» την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και πως αν το τολμήσει, οι Τούρκοι θα φτάσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε ώρες.

«Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία», δήλωσε ο Μετίν Κιουλούκ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μετίν Κιουλούκ Κιουλούκ είναι ένα από τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «κάρφωσε» ο μαφιόζος Πεκέρ πως ήταν στο μισθολόγιό του και λάμβανε 10.000 ευρώ το μήνα, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην έχει απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους