E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεοδωρίδου: «Ο κορωνοϊός θα παραμείνει μαζί μας όπως εκείνος της γρίπης, και θα γίνει ενδημικός»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 6.950 νέα κρούσματα κορωνοϊού, οι διασωληνωμένοι ανέβηκαν στους 551 ενώ κατέληξαν 72 συμπολίτες μας.

Δημοσίευση 15/11/2021 | 18:16

Θεοδωρίδου: «Ο κορωνοϊός θα παραμείνει μαζί μας όπως εκείνος της γρίπης, και θα γίνει ενδημικός»

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε αρχικά πως «έντεκα μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, έχουμε αρκετή γνώση και εμπειρία. Ο ιός θα παραμείνει μαζί μας όπως εκείνος της γρίπης, και θα γίνει ενδημικός».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα εμβόλια τονίζοντας πως ανταποκρίθηκαν στον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν και είναι αποτελεσματικά και κατά της παραλλαγής Δέλτα», επισημαίνοντας πως ο αναμνηστικός εμβολιασμός έχει ως στόχο την ενίσχυση ανοσίας και τη μεγαλύτερη διάρκειά της, ενώ όπως εξήγησε, «βασικός πυλώνας της διαδικασίας είναι η πρώτη δόση».

Επίσης, μίλησε για τις παρενέργειες των εμβολίων, επαναλαμβάνοντας πως είναι οι «συχνότερες, δηλαδή αυτές που ξέρουμε από τα εμβόλια που γινόντουσαν ανέκαθεν, όπως είναι πόνος στο χέρι».

Τέλος, αναφέρθηκε σε μια μελέτη για γυναίκες έγκυες με κορωνοϊό, τονίζοντας πως βρέθηκαν αντισώματα στον ορό του αίματος και της μητέρας και του εμβρύου αλλά και στο μητρικό γάλα και το σάλιο του βρέφους, στέλνοντας το μήνυμα πως «ο μητρικός θηλασμός προστατεύει».

Θεμιστοκλέους: Σημαντική αύξηση στα ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και έκανε την εβδομαδιαία σύγκριση με τους αντίστοιχους αριθμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως είπε, στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί «περισσότεροι από 6.800.000, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,8% στον γενικό πληθυσμό και 74,3% επί του ενήλικου». Αντίστοιχα, ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι «69,6% επί του γενικού πληθυσμού και 81,1% επί του ενήλικου».

Ακόμη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε πως στην Ελλάδα «πάνω από 6.500.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 61,8% του γενικού πληθυσμού και 71,2% επί του ενήλικου». Αντίστοιχα, στην ΕΕ τα ποσοστά είναι κατά μέσο όρο 66,2% επί του γενικού πληθυσμού και 76% επί του ενήλικου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των επτά ημερών και στη 18η θέση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, όπως και στους εμβολιασμούς με μια δόση.

«Σε σχέση με τα ραντεβού τις τελευταίες επτά ημέρες, έχουμε μια καλή συμμετοχή, με τη σημαντική αύξηση των πάνω από 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης», όπως ανέφερε. Ενώ για αναμνηστική δόση, «είναι δικαιούχοι 2.100.000 και έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000. Επίσης, έχουν κλείσει ραντεβού πάνω από 400.000».

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε για την κατανομή των ραντεβού της πρώτης δόσης ανά περιφέρεια, λέγοντας πως υπάρχει μια ομοιομορφία σε αυτό. Οπως και οι ηλικίες, οι νεότερες έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή, κάτι που εξηγείται σε ένα βαθμό ότι οι μεγάλες ηλικίες έχουν ξεπεράσει το 80%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: 37χρονος έδωσε τέλος στη ζωή μου με όπλο – Τον βρήκε μέσα στο ΙΧ του περαστικός

Ελλάδα 28.11.2025
Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε πολίτης το πρωί της περασμένης Κυριακής σε περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη

Πολιτικό σκάνδαλο στη Ρουμανία: Ο υπουργός Αμυνας παραιτήθηκε επειδή είπε ψέματα στο βιογραφικό του

Κόσμος 28.11.2025
Το βιογραφικό του Ιονούτ Μοστεάνου περιείχε εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με το πότε αποφοίτησε και από ποιο πανεπιστήμιο

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα ‑ Τι αναφέρει η παραδοσιακή μέθοδος

Ελλάδα 28.11.2025
Τα Μερομήνια αποτελούν την παραδοσιακή μέθοδο πρόβλεψης του καιρού

Αντρες δολοφόνησαν και πέταξαν σε βάλτο την έφηβη αδερφή τους, επειδή «αμαύρωσε την τιμή τους»

Κόσμος 28.11.2025
Φρικτό έγκλημα στην Ολλανδία, ακόμα ένα, το οποίο έγινε στο όνομα της «τιμής» μουσουλμανικής οικογένειας

Οι ηλικιωμένοι στη Νότια Κορέα ξορκίζουν τη μοναξιά με «εγγόνια» ρομπότ ‑ «Σε περίμενα όλη μέρα»

Κόσμος 28.11.2025
Κάθε μέρα, περίπου 10 ηλικιωμένοι ενήλικες στη Νότια Κορέα αυτοκτονούν. Στην Ασία έχουν την τιμητική τους τα ρομπότ φροντίδας ηλικιωμένων, μία αγορά που αναμένεται να φτάσει τα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030

Πολίτες ύψωσαν σταυρό 10 μέτρων στο όρος Αυγό στην Ξάνθη: Κλήθηκαν σε απολογία από τη δασική υπηρεσία

Ελλάδα 28.11.2025
Η Δασική Υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για τη διαδικασία τοποθέτησης και το εάν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες

Ολυμπιακός: Πλημμύρισε ξανά το ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα 28.11.2025
Έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αθήνα

Φρίκη στο Μενίδι: 14χρονη πήγε σε αστυνομικό τμήμα με νεκρό βρέφος σε σακούλα

Ελλάδα 28.11.2025
Τη χτύπησε άσχημα η μητέρα της και απέβαλε

«Είσαι ηλίθια;»: Νέα επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο

Κόσμος 28.11.2025
Αφορμή για τη νέα προσβολή του Αμερικανού προέδρου στάθηκε μία ερώτηση σχετικά με τους Αφγανούς στις ΗΠΑ

Συνελήφθη 55χρονος που έκανε παιδί με την κόρη του στη Ρόδο: Αποδείχτηκε μέσω DNA

Ελλάδα 28.11.2025
Η 31χρονη εξήγησε πως δεν αντιλήφθηκε αρχικά την πιθανότητα αιμομιξίας για το δεύτερο παιδί, καθώς εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με άλλον άνδρα