E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεοδωρίδου: «Ο κορωνοϊός θα παραμείνει μαζί μας όπως εκείνος της γρίπης, και θα γίνει ενδημικός»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 6.950 νέα κρούσματα κορωνοϊού, οι διασωληνωμένοι ανέβηκαν στους 551 ενώ κατέληξαν 72 συμπολίτες μας.

Δημοσίευση 15/11/2021 | 18:16

Θεοδωρίδου: «Ο κορωνοϊός θα παραμείνει μαζί μας όπως εκείνος της γρίπης, και θα γίνει ενδημικός»

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε αρχικά πως «έντεκα μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, έχουμε αρκετή γνώση και εμπειρία. Ο ιός θα παραμείνει μαζί μας όπως εκείνος της γρίπης, και θα γίνει ενδημικός».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα εμβόλια τονίζοντας πως ανταποκρίθηκαν στον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν και είναι αποτελεσματικά και κατά της παραλλαγής Δέλτα», επισημαίνοντας πως ο αναμνηστικός εμβολιασμός έχει ως στόχο την ενίσχυση ανοσίας και τη μεγαλύτερη διάρκειά της, ενώ όπως εξήγησε, «βασικός πυλώνας της διαδικασίας είναι η πρώτη δόση».

Επίσης, μίλησε για τις παρενέργειες των εμβολίων, επαναλαμβάνοντας πως είναι οι «συχνότερες, δηλαδή αυτές που ξέρουμε από τα εμβόλια που γινόντουσαν ανέκαθεν, όπως είναι πόνος στο χέρι».

Τέλος, αναφέρθηκε σε μια μελέτη για γυναίκες έγκυες με κορωνοϊό, τονίζοντας πως βρέθηκαν αντισώματα στον ορό του αίματος και της μητέρας και του εμβρύου αλλά και στο μητρικό γάλα και το σάλιο του βρέφους, στέλνοντας το μήνυμα πως «ο μητρικός θηλασμός προστατεύει».

Θεμιστοκλέους: Σημαντική αύξηση στα ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και έκανε την εβδομαδιαία σύγκριση με τους αντίστοιχους αριθμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως είπε, στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί «περισσότεροι από 6.800.000, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,8% στον γενικό πληθυσμό και 74,3% επί του ενήλικου». Αντίστοιχα, ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι «69,6% επί του γενικού πληθυσμού και 81,1% επί του ενήλικου».

Ακόμη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε πως στην Ελλάδα «πάνω από 6.500.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 61,8% του γενικού πληθυσμού και 71,2% επί του ενήλικου». Αντίστοιχα, στην ΕΕ τα ποσοστά είναι κατά μέσο όρο 66,2% επί του γενικού πληθυσμού και 76% επί του ενήλικου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των επτά ημερών και στη 18η θέση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, όπως και στους εμβολιασμούς με μια δόση.

«Σε σχέση με τα ραντεβού τις τελευταίες επτά ημέρες, έχουμε μια καλή συμμετοχή, με τη σημαντική αύξηση των πάνω από 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης», όπως ανέφερε. Ενώ για αναμνηστική δόση, «είναι δικαιούχοι 2.100.000 και έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000. Επίσης, έχουν κλείσει ραντεβού πάνω από 400.000».

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε για την κατανομή των ραντεβού της πρώτης δόσης ανά περιφέρεια, λέγοντας πως υπάρχει μια ομοιομορφία σε αυτό. Οπως και οι ηλικίες, οι νεότερες έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή, κάτι που εξηγείται σε ένα βαθμό ότι οι μεγάλες ηλικίες έχουν ξεπεράσει το 80%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.