E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD

Δημοσίευση 15/11/2021 | 16:28

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

Σε συμφωνία για αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες καταλήγουν τα κόμματα που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.

Το σχέδιο των τριών έρχεται μία ημέρα μετά την επιβολή ανάλογου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστρίας και ενώ ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, κινούμενος περί το 30%, ποσοστό ανάλογο εκείνου που καταγράφεται σε Ελβετία και Αυστρία.

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Υπό τη νέα πρόταση, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί λεωφορεία ή τραίνα θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Τα τρία κόμματα πρότειναν ανάλογους περιορισμούς και για τους χώρους εργασίας.

Κομισιόν: Εθνική απόφαση τα lockdown

«Τα lockdown είναι εθνική απόφαση», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να επιβάλει lockdown σε πολίτες ανεμβολίαστους κατά της Covid-19, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, σημείωσε ότι τα «lockdown είναι απόφαση που λαμβάνεται σε επίπεδο κρατών-μελών» και πρόσθεσε , ότι η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη-μέλη σε διάφορα επίπεδα για να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση, να ανταλλάσσει πληροφορίες και να έχει μια συνεκτική προσέγγιση της κατάστασης.

Υπενθύμισε, πάντως, την εκτίμηση κινδύνου που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσου (ECDC) στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία έδειχνε ότι στις χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 75%, η άρση των περιορισμών για την υγεία θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

«Το μήνυμα παραμένει σαφές. Εμβολιαστείτε. Διατηρήστε μάσκες και κοινωνική απόσταση», επισήμανε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών