E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD

Δημοσίευση 15/11/2021 | 16:28

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

Σε συμφωνία για αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες καταλήγουν τα κόμματα που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.

Το σχέδιο των τριών έρχεται μία ημέρα μετά την επιβολή ανάλογου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστρίας και ενώ ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, κινούμενος περί το 30%, ποσοστό ανάλογο εκείνου που καταγράφεται σε Ελβετία και Αυστρία.

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Υπό τη νέα πρόταση, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί λεωφορεία ή τραίνα θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Τα τρία κόμματα πρότειναν ανάλογους περιορισμούς και για τους χώρους εργασίας.

Κομισιόν: Εθνική απόφαση τα lockdown

«Τα lockdown είναι εθνική απόφαση», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να επιβάλει lockdown σε πολίτες ανεμβολίαστους κατά της Covid-19, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, σημείωσε ότι τα «lockdown είναι απόφαση που λαμβάνεται σε επίπεδο κρατών-μελών» και πρόσθεσε , ότι η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη-μέλη σε διάφορα επίπεδα για να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση, να ανταλλάσσει πληροφορίες και να έχει μια συνεκτική προσέγγιση της κατάστασης.

Υπενθύμισε, πάντως, την εκτίμηση κινδύνου που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσου (ECDC) στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία έδειχνε ότι στις χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 75%, η άρση των περιορισμών για την υγεία θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

«Το μήνυμα παραμένει σαφές. Εμβολιαστείτε. Διατηρήστε μάσκες και κοινωνική απόσταση», επισήμανε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς στη Μπολόνια

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο άνδρας, μαροκινής καταγωγής, υπέστη καρδιακή ανακοπή αφού αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Ισπανία – Αργεντινή 1‑0: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Φούριας Ρόχας

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.