E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD

Δημοσίευση 15/11/2021 | 16:28

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

Σε συμφωνία για αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες καταλήγουν τα κόμματα που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.

Το σχέδιο των τριών έρχεται μία ημέρα μετά την επιβολή ανάλογου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστρίας και ενώ ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, κινούμενος περί το 30%, ποσοστό ανάλογο εκείνου που καταγράφεται σε Ελβετία και Αυστρία.

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Υπό τη νέα πρόταση, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί λεωφορεία ή τραίνα θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Τα τρία κόμματα πρότειναν ανάλογους περιορισμούς και για τους χώρους εργασίας.

Κομισιόν: Εθνική απόφαση τα lockdown

«Τα lockdown είναι εθνική απόφαση», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να επιβάλει lockdown σε πολίτες ανεμβολίαστους κατά της Covid-19, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, σημείωσε ότι τα «lockdown είναι απόφαση που λαμβάνεται σε επίπεδο κρατών-μελών» και πρόσθεσε , ότι η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη-μέλη σε διάφορα επίπεδα για να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση, να ανταλλάσσει πληροφορίες και να έχει μια συνεκτική προσέγγιση της κατάστασης.

Υπενθύμισε, πάντως, την εκτίμηση κινδύνου που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσου (ECDC) στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία έδειχνε ότι στις χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 75%, η άρση των περιορισμών για την υγεία θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

«Το μήνυμα παραμένει σαφές. Εμβολιαστείτε. Διατηρήστε μάσκες και κοινωνική απόσταση», επισήμανε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα 04.01.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα 04.01.2026
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα 04.01.2026
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα 04.01.2026
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα 04.01.2026
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα 04.01.2026
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα 04.01.2026
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα 04.01.2026
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα 04.01.2026
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα 04.01.2026
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα 04.01.2026
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους