E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD

Δημοσίευση 15/11/2021 | 16:28

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους αποφασίζει η κυβέρνηση

Σε συμφωνία για αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες καταλήγουν τα κόμματα που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.

Το σχέδιο των τριών έρχεται μία ημέρα μετά την επιβολή ανάλογου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστρίας και ενώ ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, κινούμενος περί το 30%, ποσοστό ανάλογο εκείνου που καταγράφεται σε Ελβετία και Αυστρία.

«Είναι πράγματι ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Υπό τη νέα πρόταση, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί λεωφορεία ή τραίνα θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Τα τρία κόμματα πρότειναν ανάλογους περιορισμούς και για τους χώρους εργασίας.

Κομισιόν: Εθνική απόφαση τα lockdown

«Τα lockdown είναι εθνική απόφαση», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να επιβάλει lockdown σε πολίτες ανεμβολίαστους κατά της Covid-19, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, σημείωσε ότι τα «lockdown είναι απόφαση που λαμβάνεται σε επίπεδο κρατών-μελών» και πρόσθεσε , ότι η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη-μέλη σε διάφορα επίπεδα για να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση, να ανταλλάσσει πληροφορίες και να έχει μια συνεκτική προσέγγιση της κατάστασης.

Υπενθύμισε, πάντως, την εκτίμηση κινδύνου που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσου (ECDC) στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία έδειχνε ότι στις χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 75%, η άρση των περιορισμών για την υγεία θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

«Το μήνυμα παραμένει σαφές. Εμβολιαστείτε. Διατηρήστε μάσκες και κοινωνική απόσταση», επισήμανε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Δύο αδέρφια χτύπησαν και εκβίαζαν 15χρονο για ένα «like» σε φωτογραφία μίας κοπέλας

Ελλάδα Χτες
Ο... θιγμένος 17χρονος, φέρεται να επικοινώνησε με τον 15χρονο και του ζήτησε να συναντηθούν, αλλά εκεί τον περίμεναν, επίσης, ο 19χρονος και η 17χρονη

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας στο Λουτράκι ‑ Τον υπέδειξε ο 19χρονος

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος φέρεται να έχασε τη ζωή του καβγά με αφορμή έναν σπασμένο καθρέπτη μοτοσικλέτας

Ισπανία: Ειδοποιεί τον ΠΟΥ για μετάδοση παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους

Κόσμος Χτες
Σήμανε συναγερμό λόγω του δυνητικού πανδημίας του ιού της γρίπης των χοίρων στην Ισπανία

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Ελλάδα Χτες
Μέσα στον Μάρτιο θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Αυτή είναι η μέρα που θα γίνει η αλλαγή ώρας.

Καιρός: Με αντικυκλωνικές συνθήκες κάνει «πρεμιέρα» ο Μάρτιος

Καιρός Χτες
Πώς θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα

Κατέστρεψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία στη Φθιώτιδα για να βρουν… λίρες

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο νεκροταφείο του Γαρδικίου

Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Ελλάδα Χτες
Πώς θα κινηθούν Σιδηρόδρομος - Προαστιακός, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα κατάθεση της μητέρας της Λόρας: Δηλώνει ανακουφισμένη που εντοπίστηκε η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η Λόρα δεν έχει επικοινωνία με κανέναν παρά μόνο με τους ψυχολόγους και τους υπεύθυνους της δομής ανηλίκων στο Βερολίνο

Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερσεβά του Ισραήλ ‑ Κίνα και Καναδάς ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών που σταθμεύουν στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα

Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος Χτες
«Θα ζήσουμε όσα έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας»