E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Στο επίπεδο 5 το 44% της χώρας

Τα νέα δεδομένα

Δημοσίευση 10/11/2021 | 15:15

Κορωνοϊός: Στο επίπεδο 5 το 44% της χώρας

Η αύξηση της διασποράς του κορονοϊού είναι πλέον διασκορπισμένη σε όλη τη χώρα και κάθε εβδομάδα εντάσσονται νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο». Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στο «επίπεδο 5» μπαίνουν ακόμα 5 περιοχές (Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα και Φθιώτιδα) και έτσι έχει σημάνει συναγερμός στο 44% της χώρας.

Μέχρι στιγμής η σήμανση «βαθύ κόκκινο» δεν επισύρει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, επιπλέον πέντε περιοχές της χώρα εντάσσονται αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. Πρόκειται για τη Κοζάνη, την Καρδίτσα, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα. Να σημειωθεί ότι το 44% της όλης της χώρας βρίσκεται στο επίπεδο 5 του Επιδημιολογικού Χάρτη.

Επίσης, ανέβηκε το επιδημιολογικό φορτίο στον βόρειο και ο νότιο τομέα της Αθήνας και συγκεκριμένα από το κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, καθώς επίσης και η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Άρτα.

Οι 22 περιοχές της χώρας που είναι στο «βαθύ κόκκινο» είναι:

  • Θεσσαλονίκη,
  • Αρκαδία,
  • Άγιον Όρος,
  • Αχαΐα,
  • Λάρισα,
  • Μαγνησία,
  • Κιλκίς,
  • Ημαθία,
  • Πιερία,
  • Έβρος,
  • Πέλλα,
  • Ξάνθη,
  • Δράμα,
  • Μεσσηνία,
  • Σέρρες,
  • Τρίκαλα,
  • Καβάλα,
  • Κοζάνη,
  • Καρδίτσα,
  • Χαλκιδική,
  • Ιωάννινα,
  • Φθιώτιδα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οικονομία 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες