E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βιέννη: Οίκος ανοχής εμβολιάζει πελάτες ‑ Δίνει δώρο 30 λεπτά δωρεάν υπηρεσιών

Προσφέρεται μια 30λεπτη συνεδρία μέσα σε σάουνα με την «κυρία της επιλογής τους», εάν δεχτούν να κάνουν το εμβόλιο κορωνοϊού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2021 | 20:43

Βιέννη: Οίκος ανοχής εμβολιάζει πελάτες ‑ Δίνει δώρο 30 λεπτά δωρεάν υπηρεσιών

Πολύ συζήτηση έχει γίνει για τα κίνητρα εμβολιασμού και το τι θα μπορούσε να μεταστρέψει κάποιους ανεμβολίαστους να αλλάξουν στάση. Ένας οίκος ανοχής στη Βιέννη της Αυστρίας βάζει το δικό του λιθαράκι για να μεταπείσει κάποιους από τους πελάτες τους.

Το «Fun Palast» είδε τα έσοδά του να μηδενίζονται στην περίοδο της καραντίνας αλλά και γενικό στην πανδημία του κορωνοϊού. Υπό τον φόβο νέων περιοριστικών μέτρων και θέλοντας να αυξήσει τα έσοδά του (αλλά και να κρατήσει υγιείς τους πελάτες και το προσωπικό του) πήρε μια πρωτότυπη απόφαση.

Οι πελάτες του «Fun Palast» μπορούν να απολαύσουν μια 30λεπτη συνεδρία μέσα σε σάουνα με την «κυρία της επιλογής τους», εάν δεχτούν να κάνουν το εμβόλιο κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αυστρία, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι από τα χειρότερα της δυτικής Ευρώπης (64%), με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να επιβάλλει περισσότερους περιορισμούς, που σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εισέρχονται σε καφετέριες, εστιατόρια και κομμωτήρια.

«Λόγω της πανδημίας, έχουμε καταγράψει μείωση 50% στους πελάτες μας, οπότε με αυτή την πρωτοβουλία ελπίζουμε ότι ο αριθμός των πελατών μας θα αυξηθεί ξανά», ανακοίνωσε το «Fun Palast»

Ο Γκέρχαρντ που επισκέφτηκε τον οίκο ανοχής είπε: «Θα είχα εμβολιαστεί ούτως ή άλλως, αλλά ο κανόνας 2G (σ.σ. απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε διάφορους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος) έχει σίγουρα επιταχύνει λίγο τα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως εντάξει γιατί μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερο ποσοστό εμβολιασμού με αυτόν τον τρόπο, κάτι που είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η πανδημία κάποια στιγμή».

Ο Πίτερ Λάσκαρης, διευθυντής του «Fun Palast», δήλωσε στο Reuters: «Βασικά, κοίταζα τα στατιστικά στοιχεία και διάβασα ότι χρειαζόμαστε περίπου 70-75% για να φτάσουμε στην «ανοσία της αγέλης», αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο στο 63%.

Μετά παρατήρησα στις στατιστικές ότι πολλοί άνδρες, πάρα πολλοί με μεταναστευτικό υπόβαθρο, ουσιαστικά αρνούνται τον εμβολιασμό ή δεν ξέρουν καν ότι μπορούν να εμβολιαστούν. Επειδή βασικά αυτό είναι το κοινό όπου απευθυνόμαστε, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εμβολιαστικό κέντρο εδώ».

Μια από τις γυναίκες που εργάζονται στο «Fun Palast», η οποία έδωσε το όνομα Μίνα, είπε: «Λοιπόν, νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να έχουμε ένα κέντρο εμβολιασμού στο «Fun Palast», επειδή το όνομα του καταστήματος σημαίνει ακριβώς αυτό: Διασκεδάστε λιγάκι εδώ και επιστρέψτε στην κανονικότητα λίγο περισσότερο!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Zara Larsson ξανασυστήνεται στη Gen Z: Πώς ένα meme την έβγαλε από την αφάνεια

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Από τα hits στο απόλυτο προσωπικό brand

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

E-Daily 3.Left Χτες
Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

Αννα Δρούζα: Πρεμιέρα για τη νέα της εκπομπή στο ΟΡΕΝ – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αννα Δρούζα επιστρέφει δυναμικά στο OPEN με μια σειρά συναντήσεων αφιερωμένων στην ψυχική υγεία και τον σύγχρονο άνθρωπο

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Μπαμπά πήρα πτυχίο» – Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο στα 64 της

E-Daily 3.Left Χτες
Το πτυχίο της στην Αγγλική Φιλολογία πήρε η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αν Χάθαγουεϊ: «Για δέκα χρόνια ήμουν ουσιαστικά τυφλή από το αριστερό μου μάτι»

E-Daily 3.Left Χτες
«Επιβάρυνε πραγματικά το νευρικό μου σύστημα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Δίκη Κιμούλη κατά Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση: Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές

E-Daily 3.Left Χτες
Η Παναγιώτα Βλαντή κατηγορείται ότι τον «συκοφάντησε» δύο φορές μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις της – Η υπόθεση θα συνεχιστεί τον ερχόμενο μήνα

Τζένιφερ Λόπεζ: Βουτιές στην πισίνα για τη Memorial Day ‑ Το λευκό μπικίνι και οι φωτογραφίες που συζητήθηκαν

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ μοιράστηκε τη χαρούμενη μέρα της με ανθρώπους που αγαπά