E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Τι πρέπει να κάνει η εταιρεία

Δημοσίευση 4/11/2021 | 16:53

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Την ανάκληση φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Αναλυτικότερα, ο Οργανισμός ανακοίνωσε την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι των φαρμακευτικών προϊόντων Aprovel 150mg, Aprovel 300mg, CoAprovel 300/25mg και Karvezide 300/25mg, λόγω υπέρβασης του ορίου LTL (33ppm) για την ουσία GTI 2 (5-(4΄-(azidomethyl)-[1,1΄-biphenyl]-2yl)-1H-tetrazole.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Sanofi-Aventis A.E.B.E.

Τι πρέπει να κάνει η εταιρεία

Η εταιρεία Sanofi-Aventis A.E.B.E., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.

Περιορισμοί σε τραπεζικές συναλλαγές σήμερα ‑ Για ποιον λόγο, ποιες δεν θα γίνουν

Οικονομία 06.04.2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων

Ελλάδα 06.04.2026
Με την διαδικασία των νομιμοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε προηγηθεί η επιτυχής κατάρριψη δύο ιρανικών πυραύλων στις 19 Μαρτίου

Fuel Pass: «Πρεμιέρα» σήμερα για την πλατφόρμα ‑ Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διαδικασία

Οικονομία 06.04.2026
Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους