E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Oι ιερείς που δεν εμβολιάζονται δεν θα πάρουν το μισθό τους

Διορία μίας εβδομάδας έδωσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2021 | 12:56

Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Oι ιερείς που δεν εμβολιάζονται δεν θα πάρουν το μισθό τους

Διορία μίας εβδομάδας έδωσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος στους ανεμβολίαστους κληρικούς για να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε αργία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιστολή του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης «εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε».

Πληροφορίες από το νησί αναφέρουν ότι πρόσφατα, κληρικός θετικός στον κορωνοϊό πραγματοποίησε εσπερινή λειτουργία σε χωριό προκαλώντας διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ο ιερέας ετέθη σε αργία ενώ του επιβλήθηκε και στέρηση μισθού.

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος είναι ο πρώτος Ιεράρχης που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς αρκετοί Μητροπολίτες μέχρι τώρα έχουν καταγγείλει δημόσια την στάση ορισμένων κληρικών που αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς όμως να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεμβολίαστοι ιερείς στην Μητρόπολη Μυτιλήνης είναι συνολικά 35, ενώ κάποιοι εξ αυτών παρακινούν τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε:

«Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.