E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς» ‑ 163 εκ. αναζητήσεις

Σοκάρουν τα στοιχεία από τις αναζητήσεις στη Google

Δημοσίευση 31/10/2021 | 16:31

«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς» ‑ 163 εκ. αναζητήσεις

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου. Μέσα στην πανδημία, αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στη Google, η φράση: «Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας γυναικοκτονίας στη χώρα, τονίζοντας πως έχουμε μια δεύτερη πανδημία, «αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα, γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη».

Η ίδια διευκρίνισε ότι η πανδημία έχει παίξει ρόλο στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών.

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κ. Αργυρίου.

«Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε.

Οι 13 γυναικοκτονίες που σόκαραν την Ελλάδα μέσα στο 2021

Μέσα σε 10 μήνες η ελληνική κοινωνία μετρά 13 γυναικοκτονίες. Δεκατρείς γυναίκες έπεσαν νεκρές από το χέρι του συζύγου ή συντρόφου. Άγρια εγκλήματα που συγκλόνισαν.

Δολοφονίες που συντάραξαν την Ελλάδα και προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά και ανησυχία για την έκρηξη του φαινομένου.

Η 13η γυναικοκτονία στη χώρα μας ήταν αυτή που διαπράχθηκε σήμερα στην Ιεράπετρα, με θύμα μια 48χρονη και δράστη τον 54χρονο πρώην σύζυγό της.

Ως έναν άνθρωπο βίαιο και απειλητικό περιγράφει τον 54χρονο δράστη φίλη του θύματος.

Όπως αποκαλύπτει φίλη της 48χρονης γυναίκας μιλώντας στο Mega, ο δράστης την είχε απειλήσει και χτυπήσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να απευθυνθεί στην αστυνομία.

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

Οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, όπως υποστηρίζει η φίλη του θύματος: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε “μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε”. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής