E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς» ‑ 163 εκ. αναζητήσεις

Σοκάρουν τα στοιχεία από τις αναζητήσεις στη Google

Δημοσίευση 31/10/2021 | 16:31

«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς» ‑ 163 εκ. αναζητήσεις

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου. Μέσα στην πανδημία, αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στη Google, η φράση: «Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας γυναικοκτονίας στη χώρα, τονίζοντας πως έχουμε μια δεύτερη πανδημία, «αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα, γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη».

Η ίδια διευκρίνισε ότι η πανδημία έχει παίξει ρόλο στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών.

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κ. Αργυρίου.

«Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε.

Οι 13 γυναικοκτονίες που σόκαραν την Ελλάδα μέσα στο 2021

Μέσα σε 10 μήνες η ελληνική κοινωνία μετρά 13 γυναικοκτονίες. Δεκατρείς γυναίκες έπεσαν νεκρές από το χέρι του συζύγου ή συντρόφου. Άγρια εγκλήματα που συγκλόνισαν.

Δολοφονίες που συντάραξαν την Ελλάδα και προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά και ανησυχία για την έκρηξη του φαινομένου.

Η 13η γυναικοκτονία στη χώρα μας ήταν αυτή που διαπράχθηκε σήμερα στην Ιεράπετρα, με θύμα μια 48χρονη και δράστη τον 54χρονο πρώην σύζυγό της.

Ως έναν άνθρωπο βίαιο και απειλητικό περιγράφει τον 54χρονο δράστη φίλη του θύματος.

Όπως αποκαλύπτει φίλη της 48χρονης γυναίκας μιλώντας στο Mega, ο δράστης την είχε απειλήσει και χτυπήσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να απευθυνθεί στην αστυνομία.

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

Οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, όπως υποστηρίζει η φίλη του θύματος: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε “μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε”. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα 08.11.2025
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα 08.11.2025
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα 08.11.2025
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος 08.11.2025
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος 08.11.2025
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα 08.11.2025
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα 08.11.2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα 08.11.2025
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος 08.11.2025
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα 08.11.2025
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια