E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρίκαλα: 16χρονη μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε μετά από 7 ημέρες

Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν αδιαφορία από την πλευρά των γιατρών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/10/2021 | 10:54

Τρίκαλα: 16χρονη μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε μετά από 7 ημέρες

Τραγική κατάληξη είχε ένα κοριτσάκι μόλις 16 ετών στα Τρίκαλα, το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο με ίωση και μετά από επτά μέρες νοσηλείας πέθανε. Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν αδιαφορία από την πλευρά των γιατρών, καθώς – όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν – επί μια εβδομάδα χορηγούσαν στην κόρη τους μόνο ορό.

Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Πέμπτης (28/10) ο δικηγόρος της οικογένειας, αναφέροντας ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων. Σύμφωνα με τον Άρης Καραμπασιάδη, το 16χρονο κοριτσάκι δεν είχε προηγουμένως κάποιο πρόβλημα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε».

Το περιστατικό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, σημειώθηκε το 2019, με τους γονείς της 16χρονης να καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία. Όπως υποστηρίζουν, επί μια εβδομάδα της χορηγούνταν μόνο ορός και, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτυπώδεις εξετάσεις, όπως οι αιματολογικές.

«Μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Άρης Καραμπασιάδης.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η 16χρονη κοπέλα «έφυγε» από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Ωστόσο, από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μια εποχή, όταν και υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1.

Οι γονείς της 16χρονης δεν έχουν μηνύσεις κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει αγκηθεί απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων. Διεκδικούν επίσης το ποσό των 800.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Νεκρό βρέφος 20 ημερών – Τραγωδία το πρωί της Δευτέρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οδυνηρό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, με θύμα ένα νεογέννητο μωρό μόλις 20 ημερών

Τροχαίο με θύμα 15χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ: Ελέγχεται ως ύποπτος ο πατέρας της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης

Σαλμονέλα στη Λαμία: Πάνω από 30 κρούσματα στο νοσοκομείο – Οι 12 νοσηλεύονται βαριά και η πηγή μόλυνσης παραμένει άγνωστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι 12 ασθενείς δεν συνδέονται μεταξύ τους ούτε έφαγαν ποτέ στο ίδιο τραπέζι – Έντονη ανησυχία για τον προμηθευτή του μολυσμένου προϊόντος

Σε ποιες περιφέρειες υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Τρίτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Το πρώτο σούπερ μάρκετ με όλα στο 1 ευρώ άνοιξε στην Ελλάδα και έγινε viral χωρίς καμία διαφήμιση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στη Λάρισα άνοιξε ένα μοναδικό κατάστημα που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση: το «Food Market του ενός ευρώ», ένα διώροφο κατάστημα στο κέντρο της πόλης όπου σχεδόν όλα τα προϊόντα έχουν την ίδια τιμή. Χωρίς διαφημιστική καμπάνια, έγινε viral μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στην Πάτρα: Καταστράφηκε ολοσχερώς ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Tην ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν βρισκόταν κανείς εντός του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί

Ryanair: Συγκλονίζει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε έξω από σπασμένο παράθυρο του αεροπλάνου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λεπτό προς λεπτό το αδιανόητο θρίλερ εν πτήσει – Όσα λέει η σύζυγος του σέρβου επιβάτη

Έντονη αντίδραση της Αγκυρας στον διορισμό Φίτο ως ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, έσπευσε να απορρίψει τον διορισμό αυτόν και την εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό, ενώ επανέφερε την ακραία θέση περί λύσης των «δύο κρατών»

ΗΠΑ: Έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το χτύπημα με καμικάζι – drones σε ιρανικό υποβρύχιο

Κόσμος Χτες
Ο αμερικανικός στρατός δημοσιεύει βίντεο από την πρώτη επίθεση με καμικάζι - drones εναντίον ιρανικού υποβρυχίου

ΗΠΑ: Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια πυροβολισμών με πράκτορες της ICE στο Μέιν

Κόσμος Χτες
Οι αρχές έκλεισαν έναν δρόμο και αξιωματούχοι του FBI συνδράμουν στην επιχείρηση των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Χτες
Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσει και τελικά να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά στον Λαγκαδά

ΗΠΑ: Βίσονας πήρε στο κυνήγι ηλικιωμένο και τον εκτόξευσε στον αέρα – Τρομακτικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος μαζί με τον εγγονό προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες φωτογραφίες του άγριου ζώου στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν και το εξόργισαν