E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρίκαλα: 16χρονη μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε μετά από 7 ημέρες

Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν αδιαφορία από την πλευρά των γιατρών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/10/2021 | 10:54

Τρίκαλα: 16χρονη μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε μετά από 7 ημέρες

Τραγική κατάληξη είχε ένα κοριτσάκι μόλις 16 ετών στα Τρίκαλα, το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο με ίωση και μετά από επτά μέρες νοσηλείας πέθανε. Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν αδιαφορία από την πλευρά των γιατρών, καθώς – όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν – επί μια εβδομάδα χορηγούσαν στην κόρη τους μόνο ορό.

Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Πέμπτης (28/10) ο δικηγόρος της οικογένειας, αναφέροντας ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων. Σύμφωνα με τον Άρης Καραμπασιάδη, το 16χρονο κοριτσάκι δεν είχε προηγουμένως κάποιο πρόβλημα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε».

Το περιστατικό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, σημειώθηκε το 2019, με τους γονείς της 16χρονης να καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία. Όπως υποστηρίζουν, επί μια εβδομάδα της χορηγούνταν μόνο ορός και, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτυπώδεις εξετάσεις, όπως οι αιματολογικές.

«Μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Άρης Καραμπασιάδης.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η 16χρονη κοπέλα «έφυγε» από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Ωστόσο, από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μια εποχή, όταν και υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1.

Οι γονείς της 16χρονης δεν έχουν μηνύσεις κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει αγκηθεί απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων. Διεκδικούν επίσης το ποσό των 800.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Εθνική πόλο έσπασε την κατάρα: Πρωταθλήτρια κόσμου με 15‑14 επί της Ουγγαρίας

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο Αργυρόπουλος σκόραρε 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του Σίδνεϊ, μετά από πέντε χαμένους τελικούς

Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση 10 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο – Τι ανακοίνωσε για καύσιμα, Ε65 και αμυντικά

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η συνολική έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο, με παρέμβαση 30 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η απόφαση ελήφθη στην 48η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική φυσική και πολιτιστική αξία του εμβληματικού ελληνικού βουνού.

«Νόμιζα ότι ήταν κλέφτης»: Τι ισχυρίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας ΕΚΑΒ στη Σύρο

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για γυναίκα, ενώ ο πρώην σύζυγος της θύμας συγκλονίζει με τις δηλώσεις του

Το γιγαντιαίο parking 7 ορόφων με 3.500 θέσεις που κατασκευάζεται στην Αττική και τα αλλάζει όλα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ανεγείρεται ο μεγαλύτερος στεγασμένος χώρος στάθμευσης της χώρας, έκτασης 98.600 τ.μ., με παράδοση αναμενόμενη στα τέλη του 2027.

Οριστικό: Αυτές είναι οι υποχρεωτικές αλλαγές στα αυτοκίνητα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το πρώτο στάδιο του νέου προτύπου εκπομπών Euro 7 τίθεται σε ισχύ από τα τέλη του 2026 - τι σημαίνει αυτό για τους οδηγούς και όσους σκοπεύουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο;

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Από την Κυριακή η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από τα μέσα της εβδομάδας.

Τραγωδία στη Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά τον νεκρό γιο της για πάνω από 24 ώρες

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η 69χρονη επικοινώνησε με γραφείο τελετών αδυνατώντας να εξηγήσει τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Αστυνομία.

Γερμανία: Δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 21χρονου Ισλαμιστή που φέρεται ύποπτος για την επίθεση στο Pride

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του υπόπτου, γνωστού στις γερμανικές αρχές - Μία νεκρή γυναίκα και 14 τραυματίες από την επίθεση

Κινηματογραφική κλοπή αγροτικού στο Γαλάτσι: Ήρθαν με δική τους μπαταρία για να το κλέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερις νεαροί 16-18 ετών έδρασαν επί μισή ώρα μπροστά σε κάμερες ασφαλείας, ξεπερνώντας κάθε μέτρο προστασίας που είχε λάβει ο ιδιοκτήτης.

Ισλαμιστής ο ύποπτος για την επίθεση σε φεστιβάλ Pride του Βερολίνου – Ένας νεκρός και 16 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η γερμανική αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον φερόμενο δράστη, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος – Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος στην εκδήλωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για την επίθεση στον κτηνοτρόφο που του έκοψαν τη γλώσσα – Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και δικαστική υπάλληλος

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν στις 25 Ιουλίου 2026, ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.