E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε έξαρση η πανδημία Covid‑19: Πάνω από 1,67 εκατ. κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Η Ευρώπη βιώνει από τις αρχές Οκτωβρίου μια επιδημιολογική έξαρση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και των θανάτων

Δημοσίευση 26/10/2021 | 14:12

Σε έξαρση η πανδημία Covid‑19: Πάνω από 1,67 εκατ. κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, περίπου 1.672.000 κρούσματα, δηλαδή κατά μέσο όρο 239.000 την ημέρα, έχουν καταγραφεί στην περιοχή, που περιλαμβάνει 52 χώρες και εδάφη (στα ανατολικά έως το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία).

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά 18% αυξημένος σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, και σχεδόν κατά 60% σε σχέση με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμενε σταθερός γύρω στα 150.000 κρούσματα κάθε μέρα.

Σαράντα δύο χώρες της περιοχής είδαν τις μολύνσεις να αυξάνονται αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες, ενώ μόνο επτά κατέγραψαν μείωση.

Η Ευρώπη αντιστοιχεί σε πάνω από 55% των νέων μολύνσεων

Οι σημερινοί αριθμοί παραμένουν χαμηλότεροι από τα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στην περιοχή, με 284.000 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου του 2020. Αλλά η Ευρώπη αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή σε πάνω από 55% των νέων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα πολύ μικρά κράτη, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή την επιδημιολογική έξαρση είναι η Τσεχία, με μέσο όρο περίπου 3.100 κρουσμάτων την ημέρα κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών, ή 124% παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολουθεί η Ουγγαρία, με 2.000 κρούσματα την ημέρα, μια αύξηση 104% και η Πολωνία (κοντά 5.000 κρούσματα, +95%).

Σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, οι χώρες που καταγράφουν αυτή τη στιγμή τις περισσότερες μολύνσεις στην Ευρώπη είναι η Λετονία με 880 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες, η Εσθονία (753) και η Γεωργία (736).

Ο αριθμός των νεκρών επίσης αυξάνεται στην περιοχή: 3.120 νεκροί καταγράφηκαν κάθε μέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Μέσος όρος άνω των 3.000 νεκρών την ημέρα από τον Μάη και μετά
Ένας μέσος όρος άνω των 3.000 νεκρών την ημέρα έχει να καταγραφεί από τις αρχές Μαΐου, αλλά οι αριθμοί αυτοί παραμένουν μακριά από το ρεκόρ των 5.735 ημερήσιων θανάτων κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, για την εβδομάδα 14-20 Ιανουαρίου.

Πάνω από το ένα τρίτο των θανάτων που καταγράφονται στην Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή στη Ρωσία (1.051 θάνατοι κατά μέσο όρο κάθε μέρα) ενώ ακολουθεί η Ουκρανία (485) και η Ρουμανία (420).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος στην τηλεόραση και το πάτωμα του σπιτιού

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ο άνδρας είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Σταυρούλας - Οι αρχές δίνουν πλέον διαστάσεις ανθρωποκτονίας στην υπόθεση - Πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί για υπόθεση ναρκωτικών

Τι αποκαλύπτουν τα νέα έγγραφα του Πενταγώνου για τα UFO

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Περισσότερα από 220 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα, για τα λεγόμενα UFO, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.

Βενετία: Ο νέος δήμαρχος ετοιμάζει «χαράτσι» 50 ευρώ για όποιον θέλει να επισκεφτεί την πόλη

Κόσμος 20.06.2026
Το 2024, η Βενετία έγινε η πρώτη τουριστική πόλη στον κόσμο που επέβαλε χρέωση εισόδου, εισάγοντας τέλος 5 ευρώ για 29 ημέρες αιχμής μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και απείλησαν με όπλο γυναίκα στην είσοδο πολυκατοικίας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Τέσσερα άτομα με κράνη και διακριτικά «POLICE» ακινητοποίησαν τη γυναίκα στην Τούμπα, ζητώντας της να αποκαλύψει πού κρύβονται ναρκωτικές ουσίες

Μερομήνια: Ποιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας και τι προβλέπουν για το υπόλοιπο καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Τι αποκαλύπτει η λαϊκή παράδοση για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων εβδομάδων

Μυστήριο στην Αρτέμιδα με εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας ‑ Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Η 48χρονη έφυγε από το σπίτι της το πρωί της εξαφάνισής της, ενώ λίγη ώρα αργότερα είχε την τελευταία επικοινωνία με τον σύζυγό της

«Κινδυνεύει η ζωή μου» λέει ο 43χρονος για την εξαφάνιση της Σταυρούλας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Συνεχίζεται η εξέταση του ενοικιαστή που έχει συλληφθεί για ναρκωτικά

Καταδικάστηκε μητέρα στη Ρόδο που κακοποιούσε σωματικά την ανήλικη κόρη της επί 6 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο – Τα περιστατικά βίας εκτείνονται από το 2019 έως το 2025

Λάρισα: Προσαγωγή άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός παρενοχλώντας τους περαστικούς

Ελλάδα 20.06.2026
Στην προσαγωγή ενός άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός προχώρησαν οι Αρχές στη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής 19/6.

Παραγουάη ‑ Τουρκία 1‑0: Οι Παραγουανοί απέκλεισαν τους Τούρκους από τη διοργάνωση

Αθλητικά Νέα 20.06.2026
Ο Γκαλάρσα άνοιξε το σκορ από το πρώτο λεπτό και η Παραγουάη κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος

Τουρκία ‑ Παραγουάη: Κόκκινη στον Αλμιρόν επειδή κάλυψε το στόμα του – Ένταση στο ημίχρονο

Αθλητικά Νέα 20.06.2026
Πρωτοφανές περιστατικό στο Τουρκία - Παραγουάη, με τον Αλμιρόν να αποβάλλεται βάσει των νέων κανονισμών, ενώ η ένταση κορυφώθηκε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης του Μουντιάλ 2026.