E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε έξαρση η πανδημία Covid‑19: Πάνω από 1,67 εκατ. κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Η Ευρώπη βιώνει από τις αρχές Οκτωβρίου μια επιδημιολογική έξαρση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και των θανάτων

Δημοσίευση 26/10/2021 | 14:12

Σε έξαρση η πανδημία Covid‑19: Πάνω από 1,67 εκατ. κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, περίπου 1.672.000 κρούσματα, δηλαδή κατά μέσο όρο 239.000 την ημέρα, έχουν καταγραφεί στην περιοχή, που περιλαμβάνει 52 χώρες και εδάφη (στα ανατολικά έως το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία).

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά 18% αυξημένος σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, και σχεδόν κατά 60% σε σχέση με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμενε σταθερός γύρω στα 150.000 κρούσματα κάθε μέρα.

Σαράντα δύο χώρες της περιοχής είδαν τις μολύνσεις να αυξάνονται αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες, ενώ μόνο επτά κατέγραψαν μείωση.

Η Ευρώπη αντιστοιχεί σε πάνω από 55% των νέων μολύνσεων

Οι σημερινοί αριθμοί παραμένουν χαμηλότεροι από τα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στην περιοχή, με 284.000 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου του 2020. Αλλά η Ευρώπη αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή σε πάνω από 55% των νέων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα πολύ μικρά κράτη, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή την επιδημιολογική έξαρση είναι η Τσεχία, με μέσο όρο περίπου 3.100 κρουσμάτων την ημέρα κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών, ή 124% παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολουθεί η Ουγγαρία, με 2.000 κρούσματα την ημέρα, μια αύξηση 104% και η Πολωνία (κοντά 5.000 κρούσματα, +95%).

Σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, οι χώρες που καταγράφουν αυτή τη στιγμή τις περισσότερες μολύνσεις στην Ευρώπη είναι η Λετονία με 880 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες, η Εσθονία (753) και η Γεωργία (736).

Ο αριθμός των νεκρών επίσης αυξάνεται στην περιοχή: 3.120 νεκροί καταγράφηκαν κάθε μέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Μέσος όρος άνω των 3.000 νεκρών την ημέρα από τον Μάη και μετά
Ένας μέσος όρος άνω των 3.000 νεκρών την ημέρα έχει να καταγραφεί από τις αρχές Μαΐου, αλλά οι αριθμοί αυτοί παραμένουν μακριά από το ρεκόρ των 5.735 ημερήσιων θανάτων κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, για την εβδομάδα 14-20 Ιανουαρίου.

Πάνω από το ένα τρίτο των θανάτων που καταγράφονται στην Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή στη Ρωσία (1.051 θάνατοι κατά μέσο όρο κάθε μέρα) ενώ ακολουθεί η Ουκρανία (485) και η Ρουμανία (420).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030