E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Δραματική πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

Δημοσίευση 26/10/2021 | 08:46

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Πολύ άσχημη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα αφού χθες φτάσαμε μια «ανάσα» από τα 4.000 κρούσματα, είχαμε 54 νεκρούς και 354 είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», σημείωσε ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2.500 χιλιάδες νεκρούς από κοροναϊό στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» τόνισε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 80

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε, μάλιστα, και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα
Να τονίσουμε ότι ο Νίκος Τζανάκης δεν έχει άδικο όταν λέει ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Να θυμίσουμε ότι σε καμία μέρα της περασμένης εβδομάδας τα κρούσματα δεν είχαν πέσει από τις 3.000, ενώ με τη χθεσινή «έκρηξη» τα πράγματα δείχνουν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Από την Κυριακή 17/10 μέχρι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 250 άνθρωποι ςίχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ είχαν εντοπιστεί 22.085 κρούσματα.

  • Κυριακή 17/10: 27 νεκροί και 1.712 κρούσματα
  • Δευτέρα 18/10: 43 νεκροί και 3.164 κρούσματα
  • Τρίτη 19/10: 29 νεκροί και 3.739 κρούσματα
  • Τετάρτη 20/10: 38 νεκροί και 3.279 κρούσματα
  • Πέμπτη 21/10: 34 νεκροί και 3.407 κρούσματα
  • Παρασκευή 22/10: 36 νεκροί και 3.585 κρούσματα
  • Σάββατο 23/10: 43 νεκροί και 3.199 κρούσματα

Με βάση ό, τι προβλέπουν οι επιστήμονες, αλλά και βλέποντας τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις δύο τελευταίες μέρες (Κυριακή, Δευτέρα), τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει ούτε και αυτή την εβδομάδα με βάση τα νούμερα. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι μόνο αριθμοί αφού αντιπροσωπεύουν θύματα ή ανθρώπους που περνούν περιπέτεια υγείας με την Covid-19, ενώ η κατάσταση όσο χειμωνιάζει δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ξύπνησε» πάλι το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη ‑ Εκτοξεύει λάβα πάνω από τα 300 μέτρα

Κόσμος 13.03.2026
Η εκτόξευση λάβας από το ενεργό ηφαίστειο, προκάλεσε το κλείσιμο αυτοκινητόδρομου και την ακύρωση πολλών πτήσεων

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια έκλεισε το brent – Πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2022

Οικονομία 13.03.2026
Η τιμή του Μπρεντ έφτασε τα 100,46 δολάρια (+9,2%), αφού προηγουμένως είχε ανέβει και στα 101,60 δολάρια το βαρέλι

Καιρός: Λίγη ακόμα... άνοιξη πριν επανέλθει ο χειμώνας

Καιρός 13.03.2026
Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Νεκρός 20χρονος στη Θεσσαλονίκη σε οπαδικό επεισόδιο ‑ Τον μαχαίρωσαν και εξέπνευσε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 13.03.2026
Αρχικά ο νεαρός παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ενοίκια: Τι αλλάζει από 1ης Απριλίου για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία 13.03.2026
Το πλαίσιο για την καταβολή των ενοικίων μέσω τραπεζών, πώς πρέπει να δηλωθεί ο ΙΒΑΝ στα ισχύοντα μισθωτήρια και πώς αυτά θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Ντουμπάι

Κόσμος 13.03.2026
Ανταποκριτής ανέφερε ότι το κτίριο όπου βρισκόταν ταρακουνήθηκε από την έκρηξη

Σπουδαίος Παναθηναϊκός 1‑0 τη Μπέτις, τρομακτική ΑΕΚ διέλυσε με 4‑0 την Τσέλιε

Αθλητικά Νέα 13.03.2026
Mεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες»

Κόσμος 13.03.2026
Θρίλερ με το αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ που συνετρίβη στο Ιράκ

Παναθηναϊκός – Μπέτις 1‑0: Ηρωική νίκη με 10 παίκτες και προβάδισμα πρόκρισης στο Europa League

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ταμπόρδα έσκορε από πέναλτι στο 88` και έδωσε στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς με τη Μπέτις για τη φάση των «16».

Αυτοκίνητο «πέταξε» πάνω από δρόμο και καρφώθηκε σε σκαλωσιές στη Νέα Υόρκη – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Κόσμος Χτες
Από καθαρή τύχη το όχημα δεν χτύπησε τρεις ανθρώπους που στέκονταν στη νησίδα εκείνη τη στιγμή

Χάος σε αεροδρόμιο στη Ρώμη – Ασπρισαν οι πίστες από το χαλάζι και οι οροφές μετατράπηκαν σε «καταρράκτες»

Κόσμος Χτες
Εργαζόμενοι και επιβάτες απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας

Εμμανουήλ Καραλής: Με το «Ferto» του Akylas έγινε η παρουσίασή του «Μανόλο» ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η παρουσίαση του Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ της Ουψάλα έγινε με το τραγούδι «Ferto» του Akylas.