E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φώφη Γεννηματά: Ο εφιάλτης του καρκίνου που καθόρισε τη ζωή της

Πανελλήνια συγκίνηση για την πρόωρη απώλεια

Δημοσίευση 26/10/2021 | 08:41

Φώφη Γεννηματά: Ο εφιάλτης του καρκίνου που καθόρισε τη ζωή της

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά βύθισε στη θλίψη την πολιτική -κι όχι μόνο- σκηνή της χώρας, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να αφήνει την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 57 ετών, μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά από 13 ημέρες στον «Ευαγγελισμό», έφυγε από τη ζωή στις 12:03 το μεσημέρι της Δευτέρας. «Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» έγραφε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Είχε προηγηθεί, στις 12 Οκτωβρίου, η αιφνίδια εισαγωγή της στο νοσοκομείο, που την οδήγησε και στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος, όπου θα διεκδικούσε την επανεκλογή της μετά από τέσσερα χρόνια στην προεδρία και δύο ακόμη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτηση στο Instagram, η Φώφη Γεννηματά είχε σημειώσει: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Σύσσωμη η πολιτική σκηνή απευθύνει από χθες τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά της και τους οικείους τους, εξαίροντας την αξιοπρέπεια, την ευγένεια και το πολιτικό ήθος που διέκρινε τη Φώφη Γεννηματά, η οποία κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα Στενά του Ορμούζ «παίζεται» η επάρκεια τροφίμων σε όλο τον κόσμο – Αγώνας δρόμου για να φτάσουν λιπάσματα στους παραγωγούς

Κόσμος 30.03.2026
Λιγότερα λιπάσματα σημαίνει χαμηλότερες αποδόσεις, ελλείψεις τροφίμων και αυξημένες τιμές κατά την επόμενη σεζόν

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

Ελλάδα 30.03.2026
Πρώτη καταδικαστική απόφαση για το Δημόσιο

Κόκκινη προειδοποίηση για την Αττική στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Καιρός 30.03.2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ

Ιταλία: Χειροπέδες σε 17χρονο ‑ Σχεδίαζε να αιματοκυλίσει σχολείο

Κόσμος 30.03.2026
Είχε εμπνευστεί από τη δολοφονική επίθεση στο αμερικανικό λύκειο Columbine - Αλλοι 7 ανήλικοι υπό έρευνα

Έξι φορές έχει νοσηλευτεί ο άνδρας που εισέβαλε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών σε πλοίο για την Κρήτη

Ελλάδα 30.03.2026
Μετά τη σύλληψή του από στελέχη του λιμενικού, διετάχθη η μεταφορά του για εκούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Πέθανε ο Βασίλης Γκούμας σε ηλικία 79 ετών ‑ Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

Αθλητικά Νέα 30.03.2026
Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ και σέντερ στο μπάσκετ, ο Βασίλης Γκούμας, σκορπίζοντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο.

Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας

Ελλάδα 30.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

Τραμπ: Φτιάχνει καταφύγιο στον Λευκό Οίκο

Κόσμος 30.03.2026
Υπόγειο καταφύγιο υψηλής ασφάλειας