E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με Φαούτσι στις ΗΠΑ: Ενέκρινε πείραμα με κουτάβια όπου σκνίπες τα έτρωγαν ζωντανά

Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/10/2021 | 14:19

Σάλος με Φαούτσι στις ΗΠΑ: Ενέκρινε πείραμα με κουτάβια όπου σκνίπες τα έτρωγαν ζωντανά

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, για την χρηματοδότηση ενός απάνθρωπου πειράματος με σκυλάκια, όπου σκνίπες τα τρώνε ζωντανά, αφού πρώτα οι επιστήμονες τα ακινητοποιούν, εγκλωβίζοντας τα κεφάλια τους σε κλουβιά.

Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, καθώς ο Φάουτσι είναι ένα ευυπόληπτο άτομο στην πατρίδα του.

Δεκάδες Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος, αλλά και για την χρησιμότητά του, καθώς δαπανήθηκε μία περιουσία.

Πολλοί από αυτούς, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, συνέταξαν μία επιστολή με επικεφαλής τη βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, διατρανώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πείραμα.

Ο Φάουτσι, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Independent» και «Daily Mail», κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια σε πειράματα με κουτάβια, τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.

Στην επίμαχη επιστολή, την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές, επισημαίνεται ότι είναι κατακριτέα η κατάχρηση κεφαλαίων και ζητούν τα... ρέστα από τον Άντονι Φάουτσι, καθώς μία μη κερδοσκοπική οργάνωση ισχυρίζεται ότι αυτή ενέκρινε τις δοκιμές νέων φαρμάκων.

Όπως αναφέρει το σχέδιο «White Coat Waste Project», ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο.

Το σχέδιο αυτό επισημαίνει ότι τα κεφάλια τους ήταν παγιδευμένα σε κλουβιά με τις σκνίπες να τα τρώνε ζωντανά.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αποκάλυψε, επίσης άλλα τρία ανάλογα πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Φάουτσι.

Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον διακεκριμένο επιστήμονα έως τις 19 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Daily Mail», o δρ. Άντονι Φάουτσι δέχεται πυρά και από τα δύο κόμματα εφόσον, όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για τα σκληρά πειράματα.

Μια άλλη διαδικασία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε σε 44 κουτάβια με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project», ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της «νόσου των λεγεωνάριων» προτού τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λίβανος: Η στιγμή που ισραηλινές δυνάμεις ανατινάσσουν τον μιναρέ τζαμιού

Κόσμος 24.03.2026
Οι ισραηλινές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην πόλη στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά της Χεζμπολάχ συγκρούστηκαν τις προηγούμενες ώρες με τους μαχητές της οργάνωσης που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ιράν.

Νέα απάτη σε εξέλιξη με αποστολή παραπλανητικών SMS για το Fuel Pass 2026, τι πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα 24.03.2026
Το επίσημο Fuel Pass δεν ζητά προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμων - Αγνοήστε ύποπτα links που υποδύονται δημόσιες υπηρεσίες

Γιώργος Τσαγκαράκης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ‑ Τι υποστήριξε στην πολύωρη απολογία του

Ελλάδα 24.03.2026
Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εγγυοδοσία 50 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση πώλησης κατοχής αγοράς διάθεσης αρχαιοτήτων

Τέλος εποχής στην Ατλέτικο: Αποχωρεί ο Γκριεζμάν στο τέλος της σεζόν, ανακοινώθηκε από την Ορλάντο Σίτι

Αθλητικά Νέα 24.03.2026
Επίσημο το «αντίο» του θρύλου της ομάδας του Σιμεόνε, όπου από τον Ιούλιο θα φοράει τη φανέλα της Ορλάντο Σίτι και θα αγωνίζεται στο MLS

New York Times: Γιατί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας πιέζει τον Τραμπ για να συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράν

Κόσμος 24.03.2026
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράν, εν μέσω παρασκηνιακών πιέσεων από τη Σαουδική Αραβία

Πέθανε ο Ιταλός τραγουδοποιός Τζίνο Πάολι

Κόσμος 24.03.2026
Σε ηλικία 91 ετών

Καιρός: 25η Μαρτίου με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αστάθεια μέχρι την Κυριακή

Καιρός 24.03.2026
Πού και τι ώρα θα βρέξει την 25η Μαρτίου και τι καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες

Μοχάμαντ Ζολκάντρ: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Λαριτζανί και πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Κόσμος 24.03.2026
Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η εμπειρία του σε στρατιωτικά και κυβερνητικά αξιώματα τον καθιστά κατάλληλο για τον συντονισμό της πολιτικής εθνικής ασφάλειας της χώρας

Πόσο αυξάνεται το πρόστιμο για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ

Οικονομία 24.03.2026
Το πρόστιμο για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο και δεν έχουν

Τι καιρό έκανε την 25η Μαρτίου το 1821 ‑ Η αναλυτική έρευνα του Θοδωρή Κολυδά

Καιρός 24.03.2026
Με αφορμή την εθνική επέτειο, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, επιχείρησε μέσω μελέτης του να παρουσιάσει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν 205 πριν!

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στους 22 συλληφθέντες

Ελλάδα 24.03.2026
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι