E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταδίωξη στο Πέραμα – Κούγιας: Οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι

«Δεν είναι οι άνθρωποι που ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν πάμε να σκοτώσουμε, είναι φτωχά παιδιά»

Δημοσίευση 25/10/2021 | 10:43

Καταδίωξη στο Πέραμα – Κούγιας: Οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι

Για την υπόθεση της άγριας καταδίωξης που κατέληξε στον θάνατο ενός Ρομά 20 ετών στο Πέραμα, μίλησε ο συνήγορος των αστυνομικών που συμμετείχαν σε αυτήν, Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε στον ΑΝτ1 το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι, δεν είναι κακοποιοί, αλλά παιδιά με σπουδές και ιδιαίτερη αγωγή. «Δεν είναι οι άνθρωποι που ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν πάμε να κλέψουμε, να σκοτώσουμε, να βιάσουμε. Είναι φτωχά παιδιά» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η διαδικασία κράτησής τους είναι επιβεβλημένη από τον νόμο.

«Έχουμε απέναντί μας και νεαρά παιδιά που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αφαιρέσει τη ζωή, τα οποία όμως ξεκινούν τη μέρα τους με διαφορετικό τρόπο, από κακή αγωγή, από κακές συνθήκες ζωής. Εκείνη την ημέρα, τα συγκεκριμένα παιδιά, έκαναν μια διακεκριμένη κλοπή. Δεν έχουμε μια τυχαία περίπτωση. Έχουμε την περίπτωση ατόμων που ξεκίνησαν να αφαιρέσουν τη ζωή αστυνομικών και αστυνομικούς που αμύνθηκαν για να σώσουν τη ζωή τους» είπε ο κ. Κούγιας.

Σχετικά με το εάν ήταν ή όχι οπλισμένοι οι νεαροί, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε: «Όλοι λένε ότι ήταν άοπλα τα παιδιά. Ποιος το είπε; Εκείνος που έφυγε είναι σίγουρο ότι τα πήρε τα όπλα». Σε ερώτηση για το εάν πήραν εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη οι αστυνομικοί ο κ. Κούγιας απάντησε ότι καμία τέτοια εντολή δεν πήραν. «Είναι κατηγορηματικοί ότι δεν άκουσαν κάτι τέτοιο» είπε.

Για την ποσότητα των πυροβολισμών απάντησε ότι το ημιαυτόματο όπλο των αστυνομικών δικαιολογεί τις πολλές ριπές, ενώ εξήγησε ότι με 200 χλμ των ώρα είναι δύσκολο να σημαδέψει κανείς τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Πώς έγινε η καταδίωξη

Λεπτό προς λεπτό, την αιματηρή καταδίωξη του Περάματος μέσα απο τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, τις έρευνες του Ανθρωποκτονιών και τις πληροφορίες, παρουσιάζει το protothema.gr. Όπως αποκαλύπτεται, το τελευταιο διάστημα, είχε δοθεί εντολή στις περιπολίες της ΔΙ.ΑΣ, να επικεντρώνονται σε αυτοκίνητα μάρκας Hyundai Accent 1300cc καθώς είχαν κλαπεί 17 πανομοιότυπα οχήματα από την περιοχή του Ρέντη, τα οποία χρησιμοποιούν συμμορίες δυτικών προαστίων για «μπούκες» και ληστείες και στα οποία στη συνέχεια, βάζουν φωτιά και τα κάνουν στάχτη στην περιοχή του Σχιστού.

Έτσι όταν το βράδυ της Παρασκευής εντοπίζεται έξω από πολυχώρο κινηματογράφων στην περιοχή του Ρέντη, ο συγκεκριμένος τύπος αυτοκινήτου με σπασμένο φινιστρίνι, μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά, αποτελούμενη από δύο μοτοσυκλέτες και τέσσερα άτομα, αρχίζει να το καταδιώκει. Στη Θηβών, το λευκό Hyundai παραβιάζει κόκκινους σηματοδότες, η καταδίωξη γίνεται επικίνδυνη καθώς είναι βράδυ Παρασκευής και το κέντρο, δίνει εντολή να σταματήσει η επιχείρηση. Όμως το αυτοκίνητο έχει βγει ήδη στη λεωφόρο Αθηνών και στο κυνήγι έχουν μπει και τέσσερις ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ο υπαστυνόμος, επικεφαλής της ομάδας, λέει «ελήφθη» όμως απ’ότι λένε οι πληροφορίες οι συνάδελφοι του δεν άκουσαν και συνέχισαν να καταδιώκουν. Για 20 λεπτά τουλάχιστον πέντε μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κυνηγούσαν το κλεμμένο Hyundai χωρίς το συγκεκριμένο κέντρο της άμεσης Δράσης (το Β’ κέντρο που διαβιβάζει σε Πειραιά και Δυτική Αττική) να ασχολείται, καθώς πίστευε ότι έχει τελειώσει η διαδικασία. Μάλιστα μέσω του συστήματος επικοινωνιών SEPURA, οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες έδιναν το στίγμα των σημείων που βρίσκονταν χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί στο κέντρο υποψίες ότι συνέχιζαν την καταδίωξη. Για 20 ολόκληρα λεπτά μεταξύ κέντρου και ομάδων ΔΙ.ΑΣ, δεν υπήρχε καμία απολύτως επικοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, ο επικεφαλής υπαστυνόμος με τη μηχανή προσπάθησε κάνοντας δεξιά να πάει μπροστά από το αυτοκίνητο και τότε ο νεαρός οδηγός εμβόλισε τη μηχανή και ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Τότε έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε και οι υπόλοιποι έξι συνάδελφοι του, πιστεύοντας ότι δέχονται πυρά έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα και έριξαν συνολικά 38 σφαίρες. Αμέσως μετά επικοινώνησαν με το κέντρο επιχειρήσεων και ενημέρωσαν για την κατάσταση. Τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής, η απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών με το κέντρο επιχειρήσεων αλλά και οι μαρτυρίες των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο αιματηρό συμβάν του Περάματος, εξετάζονται από το Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής προκειμένου οι αξιωματικοί να έχουν όλο το μωσαϊκό της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κυριακή Γρίβα:Ήταν έγκυος και απέβαλε από ξυλοδαρμό του δολοφόνου

Ελλάδα 02.07.2025
Ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα την είχε χτυπήσει και βιάσει ενώ ήταν έγκυος και απέβαλε

Με δάκρυα στα μάτια η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δίπλα στον Στάρμερ

Κόσμος 02.07.2025
Για προσωπικό ζήτημα μιλά η Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά η φημολογία για καβγά με τον Στάρμερ επιμένει – Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της «ώρας του πρωθυπουργού»

Αυτοκτονία 13χρονου στην Κηφισιά: Τα τελευταία του λόγια πριν κρεμαστεί στο σπίτι

Ελλάδα 02.07.2025
«Το καλούσανε για μπάλα και δεν πήγαινε κανένας, το δουλεύανε»

Οι ένορκοι στη δίκη του Diddy κατέληξαν σε ετυμηγορία ‑ Ένοχος για δύο κατηγορίες o ράπερ

Κόσμος 02.07.2025
Οι ένορκοι κατέληξαν σε απόφαση, έπειτα από μια κρίσιμη και μακρά διαδικασία διαβουλεύσεων

Σοκ στην Iταλία: Αδέλφια «φαντάσματα» ζούσαν απομονωμένα μέσα στο δάσος ‑ Δεν μιλούν, φοράνε πάνες

Κόσμος 02.07.2025
Ο πατέρας των δύο παιδιών φοβόταν υπερβολικά τους ιούς

Οργή στην Ιαπωνία με τις δηλώσεις Τραμπ για τα πυρηνικά ‑ Τον προσκάλεσαν στη Χιροσίμα

Κόσμος 02.07.2025
Έντονες αντιδράσεις από τον δήμαρχο και επιζώντες μετά τη σύγκριση των αμερικανικών πληγμάτων στο Ιράν με τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Κέιτ Μίντλετον: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα της Ουαλίας ‑ Η κατάσταση της υγείας της

Κόσμος 02.07.2025
Η Κέιτ Μίντλετον δίνει μάχη με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο

Απίστευτη πρόταση γάμου στις ΗΠΑ: Της ζήτησε να τον παντρευτεί... μέσα σε ανεμοστρόβιλο

Κόσμος 02.07.2025
Δύο κυνηγοί καταιγίδων, λάτρεις της αδρεναλίνης, αρραβωνιάστηκαν, με φόντο έναν απειλητικό ανεμοστρόβιλο, με την απίστευτη πρόταση γάμου να κάνει τον γύρο του κόσμου

Το παρασκήνιο με τους ηθοποιούς ερωτικών ταινιών που η ΕΛ.ΑΣ μπέρδεψε με μικροπωλητές ‑

Ελλάδα 02.07.2025
Θέμα συζήτησης έχει γίνει η σύλληψη των δύο πρωταγωνιστών ερωτικών ταινιών στην Χαλκιδική από την Αστυνομία

Ισχυρός σεισμός στην Προύσα

Κόσμος 02.07.2025
Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία ‑ Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Ελλάδα 02.07.2025
Ο 53χρονος υπέβαλε και ο ίδιος μήνυση σε βάρος της συζύγου του, με αποτέλεσμα η 51χρονη να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή απειλή