E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέραμα: Νέο βίντεο με τους διαλόγους αστυνομικών

«Δεν έχει χτυπήσει κανείς»

Δημοσίευση 24/10/2021 | 17:22

Πέραμα: Νέο βίντεο με τους διαλόγους αστυνομικών

Μία ημέρα μετά την καταδίωξη αυτοκινήτου στο Πέραμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού από τους πυροβολισμούς ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άλλο ένα βίντεο με τους διαλόγους των αστυνομικών έρχεται στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, ακούγονται οι διάλογοι των δικυκλιστών της ΔΙ.ΑΣ. με το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, το οποίο ενημερώνουν πως κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί.

Υπενθυμίζουμε, ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τραυματίες αστυνομικούς.

Για τους ισχυρισμούς αυτούς, άλλωστε, επικρατεί από χθες αναβρασμός στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε κυκλοφορήσει και άλλο βίντεο, στο οποίο οι αστυνομικοί διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει τραυματίας μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που δεν συνέβη. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να μην άκουσαν ή να μην “έπιανε” ο ασύρματος στο σημείο, όπου βρίσκονταν, ή να αποφάσισαν οι ίδιοι να αποφασίσουν την καταδίωξη, αγνοώντας την εντολή.

Απολογούνται την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και έναν αξιωματικό (υπαστυνόμο).

Οι επτά αστυνομικοί συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά, όπως και στο Πέραμα.

Ο εισαγγελέας Πειραιά τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη 27/10. Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της

Τραμπ: «Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 17.04.2026
«Νομίζω θα έχουμε και μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», πρόσθεσε

Πάτρα: 13χρονος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύει

Ελλάδα 17.04.2026
«Δεν είναι κανονικό για ένα παιδί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Οταν γυρίζουμε σπίτι ο πατέρας μου με χτυπάει πολύ»

Nέο θρίλερ με νεκρή γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας ‑ Η γνωριμία στο Ίντερνετ, η συνάντηση και ο καυγάς

Ελλάδα 17.04.2026
Προσήχθη ένας ύποπτος - «Baby open, I’m sorry, come back», φώναζε εκείνη

Ράπερ συνελήφθη για τη δολοφονία 14χρονης ‑ Πώς τον έπιασαν

Κόσμος 17.04.2026
Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται τον περασμένο Σεπτέμβριο

Νέα Φιλαδέλφεια: Είδαν σε «ζωντανή μετάδοση» τη διάρρηξη του σπιτιού τους

Ελλάδα 17.04.2026
Oι ιδιοκτήτες παρακολουθούσαν ανήμποροι τη δράση «θηλυκής συμμορίας» αποτελούμενης από τρεις γυναίκες

Κεφαλονιά: Για 77 λεπτά πάλευε η Μυρτώ να μείνει στη ζωή

Ελλάδα 17.04.2026
Συγκλονίζει η περιγραφή του διασώστη

Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές ‑ Οι δικαιούχοι

Οικονομία Χτες
Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως το Ιράν συμφώνησε σχεδόν σε όλα: «Για 20 χρόνια όχι πυρηνικό όπλο»

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι εάν υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ενδέχεται να πάει

Ισόβια σε πατέρα στη Βρετανία που σκότωσε την 5 μηνών κόρη του ‑ Της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και κατάγματα

Κόσμος Χτες
Κατά τη σύλληψή του ο 35χρονος Σον Τζέφερσον παραπονέθηκε στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που του πέρασαν ήταν πολύ σφιχτές

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων»

Κόσμος Χτες
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα στρατιωτικά στοιχεία που έχουν αναπτυχθεί στο νησί λόγω των εντάσεων με το Ιράν δεν πρέπει να μετατραπούν σε μόνιμη παρουσία