E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέραμα: Νέο βίντεο με τους διαλόγους αστυνομικών

«Δεν έχει χτυπήσει κανείς»

Δημοσίευση 24/10/2021 | 17:22

Πέραμα: Νέο βίντεο με τους διαλόγους αστυνομικών

Μία ημέρα μετά την καταδίωξη αυτοκινήτου στο Πέραμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού από τους πυροβολισμούς ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άλλο ένα βίντεο με τους διαλόγους των αστυνομικών έρχεται στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, ακούγονται οι διάλογοι των δικυκλιστών της ΔΙ.ΑΣ. με το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, το οποίο ενημερώνουν πως κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί.

Υπενθυμίζουμε, ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τραυματίες αστυνομικούς.

Για τους ισχυρισμούς αυτούς, άλλωστε, επικρατεί από χθες αναβρασμός στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε κυκλοφορήσει και άλλο βίντεο, στο οποίο οι αστυνομικοί διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει τραυματίας μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που δεν συνέβη. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να μην άκουσαν ή να μην “έπιανε” ο ασύρματος στο σημείο, όπου βρίσκονταν, ή να αποφάσισαν οι ίδιοι να αποφασίσουν την καταδίωξη, αγνοώντας την εντολή.

Απολογούνται την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και έναν αξιωματικό (υπαστυνόμο).

Οι επτά αστυνομικοί συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά, όπως και στο Πέραμα.

Ο εισαγγελέας Πειραιά τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη 27/10. Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ICE αποσύρεται από τη Μινεσότα

Κόσμος 12.02.2026
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τους φονικούς πυροβολισμούς

Η στιγμή που κινεζικό αλιευτικό χτυπά φάλαινα ‑ Πλάνα από drone

Κόσμος 12.02.2026
Από τη σύγκρουση το ζώο απέκτησε μία λευκή ουλή κατά μήκος της πλάτης του

Φρίκη στη Γαλλία: Βρέθηκαν δύο νεκρά μωρά σε καταψύκτη, το ένα το βρήκε ο πατέρας της οικογένειας

Κόσμος 12.02.2026
Για την περίεργη υπόθεση έχει συλληφθεί η σύντροφος του άντρα - Αγνωστο παραμένει το τι έχει συμβεί

Ζαχάροβα για Καποδίστρια: Έλληνας πατριώτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του ρωσικού κράτους

Ελλάδα 12.02.2026
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αναφέρθηκε στην καταγωγή του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους και στην προσφορά του στις δύο χώρες

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 12.02.2026
Ο 26χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν συναινετικά

Βέλγιο: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της Κομισιόν – Έρευνα για την πώληση 23 ακινήτων

Κόσμος 12.02.2026
Η έρευνα εστιάζεται σε 23 ακίνητα που πούλησε η Κομισιόν το 2024 στο βελγικό κράτος

Χαράτσι στα δέματα Temu και Shein: Δασμοί ακόμα και… 24 ευρώ ανά παραγγελία

Κόσμος 12.02.2026
Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή τελωνειακών επιβαρύνσεων στις εισαγωγές από την Κίνα

Απεργία πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa ‑ Ακυρώνονται σχεδόν όλες οι αναχωρήσεις από γερμανικά αεροδρόμια

Κόσμος 12.02.2026
Επηρεάζονται περίπου 69.000 επιβάτες - Η εταιρεία εκτιμά ότι το πτητικό της πρόγραμμα θα αποκατασταθεί αύριο

«Πέθανα για 40 λεπτά και αυτό είναι που μου έμαθε η εμπειρία μου για τη ζωή»

Κόσμος 12.02.2026
Η καρδιά του σταμάτησε λόγω κληρονομικής πάθησης

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός αθλητής που φόρεσε κράνος με θύματα του πολέμου

Αθλητικά Νέα 12.02.2026
Η πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε πως ο Βλαντισλάβ Χερασκέβιτς «δεν ήθελε να εξετάσει καμία μορφή συμβιβασμού»