E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος ναρκέμπορος της Κολομβίας

Πως κατάφεραν να πιάσουν τον «Οτονιέλ»

Δημοσίευση 24/10/2021 | 13:28

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος ναρκέμπορος της Κολομβίας

Ο πλέον καταζητούμενος διακινητής ναρκωτικών της Κολομβίας, ο Ντάριο Αντόνιο Ούσουγα, επίσης γνωστός ως «Οτονιέλ», συνελήφθη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η κολομβιανή κυβέρνηση.

«Μεγάλα εύσημα στις δυνάμεις ασφαλείας (...) για τη σύλληψη στο Νεκόκλι του Ντάιρο Αντόνιο Ουσούγκα, επίσης γνωστού ως «Οτονιέλ», ανώτερος ηγέτης της Clan del Golfo», ανέφερε στο Twitter ο Εμίλιο Αρχίλα, σύμβουλος του προέδρου Ιβάν Ντούκε. Ο ίδιος ο Κολομβιανός πρόεδρος παρομοίασε τη σύλληψη του «Οτονιέλ» με την εξουδετέρωση του Πάμπλο Εσκομπάρ πριν από, περίπου, τρεις δεκαετίες.

Η Clan del Golfo είναι η ισχυρότερη συμμορία διακινητών ναρκωτικών στην Κολομβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κοκαΐνης στον κόσμο.

Η σύλληψη του Οτονιέλ μέσα στο κρυσφήγετό του, στη ζούγκλα της βορειοδυτικής Κολομβίας, αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα που κατόρθωσε να πετύχει η κολομβιανή κυβέρνηση στο οργανωμένο έγκλημα στη χώρα. Ο Οτονιέλ ήταν επικηρυγμένος επίσης από τις ΗΠΑ, που προσέφεραν αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, ομοσπονδιακά δικαστήρια του Μπρούκλιν και του Μαϊάμι τον κατηγόρησαν ότι εισήγαγε στις ΗΠΑ τουλάχιστον 73 μετρικούς τόνους κοκαΐνης μεταξύ 2003 και 2014 μέσω χωρών, όπως η Βενεζουέλα, η Γουατεμάλα, το Μεξικό, ο Παναμάς και η Ονδούρα.

Ο ναρκέμπορος συνελήφθη στο Νεκόκλι, ένα από τα κύρια προπύργια της Clan del Golfo, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά.

Ο 50χρονος Οτονιέλ ήταν επικεφαλής της Clan del Golfo που σχηματίστηκε από πρώην μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούσαν εναντίον αριστερών ανταρτών μέχρι τη δεκαετία του 2010. Η συμμορία έχει παρουσία σε σχεδόν 300 δήμους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο ινστιτούτο Indepaz, ενώ ο «στρατός» των εκτελεστών της έχει προκαλέσει τρόμο κυρίως στη βόρεια Κολομβία, για να αποκτήσει την έλεγχο βασικών διαδρομών για τη διακίνηση κοκαΐνης από την Κεντρική Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στον καιρό μέχρι το Πάσχα: Ανοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Καιρός 03.04.2026
Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Η Κούβα δίνει χάρη σε 2.010 φυλακισμένους ενόψει Πάσχα

Κόσμος 03.04.2026
Πρόκειται για «ανθρωπιστική χειρονομία»

Γιάννης Μπρούζος: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο συγγραφέας του βιβλίου «24 γράμματα στον γιο μου»

Πολιτισμός 03.04.2026
Πώς είχε περιγράψει ο Γιάννης Μπρούζος τη μάχη που έδινε

Βέροια: Κατέληξε ο 7χρονος που τραυματίστηκε παίζοντας σε πάρκο

Ελλάδα 03.04.2026
Την ώρα εκείνη η μητέρα του βρισκόταν στην εκκλησία

Τι ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Allwyn στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία 03.04.2026
Η Allwyn ξεκινά διαπραγμάτευση νέων μετοχών στο ΧΑ μετά τη συνένωση με τον ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση περίπου €11 δισ.

Τσίπρας για τα capital controls: «Έπρεπε εμείς να κλείσουμε τις τράπεζες την επομένη των εκλογών»

Πολιτική 03.04.2026
Το τρίτο μνημόνιο και τα οικονομικά στοιχεία

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας ‑ Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός 03.04.2026
Έντονα φαινόμενα και αφρικανική σκόνη επηρέασαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»