E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος ναρκέμπορος της Κολομβίας

Πως κατάφεραν να πιάσουν τον «Οτονιέλ»

Δημοσίευση 24/10/2021 | 13:28

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος ναρκέμπορος της Κολομβίας

Ο πλέον καταζητούμενος διακινητής ναρκωτικών της Κολομβίας, ο Ντάριο Αντόνιο Ούσουγα, επίσης γνωστός ως «Οτονιέλ», συνελήφθη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η κολομβιανή κυβέρνηση.

«Μεγάλα εύσημα στις δυνάμεις ασφαλείας (...) για τη σύλληψη στο Νεκόκλι του Ντάιρο Αντόνιο Ουσούγκα, επίσης γνωστού ως «Οτονιέλ», ανώτερος ηγέτης της Clan del Golfo», ανέφερε στο Twitter ο Εμίλιο Αρχίλα, σύμβουλος του προέδρου Ιβάν Ντούκε. Ο ίδιος ο Κολομβιανός πρόεδρος παρομοίασε τη σύλληψη του «Οτονιέλ» με την εξουδετέρωση του Πάμπλο Εσκομπάρ πριν από, περίπου, τρεις δεκαετίες.

Η Clan del Golfo είναι η ισχυρότερη συμμορία διακινητών ναρκωτικών στην Κολομβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κοκαΐνης στον κόσμο.

Η σύλληψη του Οτονιέλ μέσα στο κρυσφήγετό του, στη ζούγκλα της βορειοδυτικής Κολομβίας, αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα που κατόρθωσε να πετύχει η κολομβιανή κυβέρνηση στο οργανωμένο έγκλημα στη χώρα. Ο Οτονιέλ ήταν επικηρυγμένος επίσης από τις ΗΠΑ, που προσέφεραν αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, ομοσπονδιακά δικαστήρια του Μπρούκλιν και του Μαϊάμι τον κατηγόρησαν ότι εισήγαγε στις ΗΠΑ τουλάχιστον 73 μετρικούς τόνους κοκαΐνης μεταξύ 2003 και 2014 μέσω χωρών, όπως η Βενεζουέλα, η Γουατεμάλα, το Μεξικό, ο Παναμάς και η Ονδούρα.

Ο ναρκέμπορος συνελήφθη στο Νεκόκλι, ένα από τα κύρια προπύργια της Clan del Golfo, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά.

Ο 50χρονος Οτονιέλ ήταν επικεφαλής της Clan del Golfo που σχηματίστηκε από πρώην μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούσαν εναντίον αριστερών ανταρτών μέχρι τη δεκαετία του 2010. Η συμμορία έχει παρουσία σε σχεδόν 300 δήμους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο ινστιτούτο Indepaz, ενώ ο «στρατός» των εκτελεστών της έχει προκαλέσει τρόμο κυρίως στη βόρεια Κολομβία, για να αποκτήσει την έλεγχο βασικών διαδρομών για τη διακίνηση κοκαΐνης από την Κεντρική Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4‑5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα

Καιρός Χτες
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος Χτες
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε ‑ Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer ‑ Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Ελλάδα Χτες
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών

Ελλάδα Χτες
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Tουλάχιστον 2 νεκροί

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»