E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος - Έρχεται τετραψήφιος αριθμός για άμεσες επανασυνδέσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/10/2021 | 12:11

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να μη μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα ελληνικά νοικοκυριά, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS – ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα.

Τα νοικοκυριά θα καλούν αυτόν τον αριθμό και θα ξεκινά άμεσα η διαδικασία με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.

Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Επίσης τη Δευτέρα θα υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία η απόφαση που μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης 470 εκατ. ευρώ αντί για 400 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν ώστε να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος «για να μη δουν εκρηκτικές αυξήσεις».

Ο κ. Σκρέκας δε απέκλεισε να αυξηθεί και άλλο η επιδότηση αυτή καθώς όπως είπε η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση.

«Τώρα ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα, αξιολογήσουμε θα δούμε πόσο έχει κυμανθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειες σε επίπεδο μήνα Οκτωβρίου και εφόσον χρειαστεί και είναι αναγκαίο να αυξήσουμε την επιδότηση προς τα ελληνικά νοικοκυριά θα το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπενθύμιση πως η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις οι οποίες ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να εκτείνονται σε πολλούς μήνες.

Από τα 470 εκατ. του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, τα 80 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης που φέτος υπερδιπλασιάζεται για να καλυφθεί μεγάλο μέρος της αύξησης της δαπάνης για πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

Για το για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί οριζόντια έκπτωση 15% για όλους τους καταναλωτές, σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος που θα «περάσει» στους λογαριασμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γερμανία: Ο 26χρονος Έλληνας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Τι είπε στην ομολογία του ο 26χρονος κατηγορούμενος - Διατάχθηκε ψυχιατρική αξιολόγηση

Συναγερμός με νοροϊό στη Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με 1.700 άτομα στο λιμάνι του Μπορντό

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ένας 90χρονος επιβάτης είχε πεθάνει και περίπου 50 άτομα εμφάνισαν συμπτώματα νοροϊού, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας

Βαλένθια – Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε ότι θα βρίσκεται στο Game 5 και αποθέωσε τον δικηγόρο του που βρήκε τον τρόπο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Στη Βαλένθια βρίσκεται ήδη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενόψει του Game 5 με την Βαλένθια, αν και παραμένει τιμωρημένος από την Euroleague για ένα ακόμα παιχνίδι

Παρενόχληση του Ocean link από τουρκική πυραυλάκατο μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Κατά τη διάρκεια εργασιών πόντισης καλωδίου - Από την ελληνική πλευρά, απάντησε η φρεγάτα «Αδρίας»

Έξι παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες στο Περιστέρι – Συνελήφθησαν οι γονείς

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από ανώνυμη καταγγελία

Τέλος στα σχέδια κατασκευής του Trump Tower στην Χρυσή Ακτή, καθώς η επωνυμία θεωρείται «τοξική για τους Αυστραλούς»

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Τι αναφέρει η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο

Ατομο έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Το συμβάν δημιούργησε προβλήματα στην λειτουργία της Γραμμής 1

Αγρια επεισόδια στα VIP του Αλ Νασρ‑Αλ Χιλάλ: Ξύλο με κοντάρια και εκτοξευόμενα ποτήρια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται φίλοι της Αλ Νασρ που βρίσκονται σε σουίτα να δέχονται επίθεση όταν τους... περικύκλωσαν οπαδοί της Αλ Χιλάλ

Ο «Χρυσός Θόλος» του Τραμπ μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο Τραμπ είχε παρουσιάσει το σχέδιο κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του

Ξαφνικό «λουκέτο» σε σχολεία στην Αττική

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι γονείς είχαν ήδη ενημερωθεί από τις σχολικές μονάδες

Νέες ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες: Οι ημερομηνίες κλειδιά

Οικονομία 13.05.2026
72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία κατοικίας