E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος - Έρχεται τετραψήφιος αριθμός για άμεσες επανασυνδέσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/10/2021 | 12:11

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να μη μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα ελληνικά νοικοκυριά, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS – ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα.

Τα νοικοκυριά θα καλούν αυτόν τον αριθμό και θα ξεκινά άμεσα η διαδικασία με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.

Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Επίσης τη Δευτέρα θα υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία η απόφαση που μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης 470 εκατ. ευρώ αντί για 400 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν ώστε να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος «για να μη δουν εκρηκτικές αυξήσεις».

Ο κ. Σκρέκας δε απέκλεισε να αυξηθεί και άλλο η επιδότηση αυτή καθώς όπως είπε η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση.

«Τώρα ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα, αξιολογήσουμε θα δούμε πόσο έχει κυμανθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειες σε επίπεδο μήνα Οκτωβρίου και εφόσον χρειαστεί και είναι αναγκαίο να αυξήσουμε την επιδότηση προς τα ελληνικά νοικοκυριά θα το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπενθύμιση πως η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις οι οποίες ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να εκτείνονται σε πολλούς μήνες.

Από τα 470 εκατ. του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, τα 80 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης που φέτος υπερδιπλασιάζεται για να καλυφθεί μεγάλο μέρος της αύξησης της δαπάνης για πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

Για το για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί οριζόντια έκπτωση 15% για όλους τους καταναλωτές, σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος που θα «περάσει» στους λογαριασμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε διάρρηξη στο μεσιτικό γραφείο του και κλοπή €297.000 από χρηματοκιβώτιο

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Κατά πληροφορίες ο επιχειρηματίας εντόπισε μια τρύπα στον τοίχο της

«Δεν ξέραμε ότι ήταν ΑμεΑ»: Τι λέει η μητέρα του 25χρονου για τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Δεν ξέραμε ότι ήταν ΑΜΕΑ, ούτε τίποτα. Όταν σου έρχεται μια μπουνιά είναι λογικό να αντιδράσεις»

Μαθήτριες στο Ηράκλειο πετούσαν αυγά σε σπίτια καθηγητών τους

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ανησυχία προκαλεί σειρά περιστατικών σε σχολεία του Ηρακλείου, όπου μαθήτριες πέταξαν αυγά σε σπίτια καθηγητών, ακόμα και γειτόνων τους

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της δραματικής μείωσης των αποθεμάτων νερού

Συνελήφθη o Πακιστανός ντελιβεράς που πετούσε πέτρες και τραυμάτιζε γυναίκες στην Κηφισιά

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Στη δημοσιότητα ήρθαν βίντεο και ντοκουμέντα

Χανταϊός: Έλληνας στο «κρουαζιερόπλοιο του θανάτου» ‑ Η εταιρεία δημοσίευσε τη λίστα επιβατών

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Μέσα στο MV Hondius: Τρεις νεκροί από χανταϊό, δυο βαριά άρρωστοι στην «κρουαζιέρα του θανάτου»

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Tρεις νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

Κόσμος Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

Ελλάδα Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου