E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΠΟΥ: Έως και 180.000 υγειονομικοί πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού

Από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τον Μάϊο

Δημοσίευση 21/10/2021 | 21:18

ΠΟΥ: Έως και 180.000 υγειονομικοί πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού

Mεταξύ 80.000 και 180.000 επαγγελματίες του κλάδου υγείας πέθαναν από επιπλοκές της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός μεταξύ του Ιανουαρίου 2020 και του Μαΐου 2021, σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Από τους 135 εκατομμύρια επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως, «μεταξύ 80.000 και 180.000» πέθαναν κατά την περίοδο μεταξύ της έναρξης της πανδημίας και του Μαΐου 2021, αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση που έδωσε σήμερα ο ΠΟΥ στη δημοσιότητα.

Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται πως «αυτές οι εκτιμήσεις απορρέουν από τους 3,45 εκατομμύρια θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 που δηλώθηκαν στον ΠΟΥ έως τον Μάιο του 2021 – αριθμός ο οποίος, από μόνος του, αποδεικνύεται πολύ χαμηλότερος από τον πραγματικό αριθμό θανάτων».

«Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα οι επαγγελματίες στον κλάδο υγείας. Τα δεδομένα από 119 χώρες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο δύο στους πέντε επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως είναι πλήρως ανοσοποιημένοι», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, παρουσιάζοντας τα δεδομένα στα ΜΜΕ.

«Αλλά, φυσικά, αυτός ο μέσος όρος κρύβει τεράστιες διαφορές μεταξύ περιοχών και οικονομικών ομάδων. Στην Αφρική, λιγότεροι από ένας στους 10 επαγγελματίες υγείας έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως. Ταυτόχρονα, στις περισσότερες χώρες υψηλού εισοδήματος, περισσότερο από το 80% των εργαζομένων στον τομέα υγείας είναι πλήρως ανοσοποιημένο», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο