E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Δημοσίευση 19/10/2021 | 15:13

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Εντός των επόμενων είκοσι ημερών θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο αν. ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος για το επίδομα θέρμανσης, που δημοσίευσε προ ημερών το iefimerida.gr, η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φέτος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χρονιές. Η πληρωμή θα γίνει, εκτός απροόπτου, σε δυο δόσεις και η πρώτη θα γίνει εντός Δεκεμβρίου, προ των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και το 2020. Όπως εξήγησε, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Τι είπε για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τη φημολογία για έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε και για το πάγιο αίτημα των παραγόντων της αγοράς καυσίμων σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης υποστήριξε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να γίνει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα καθώς υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σχολίασε.

Για το ζήτημα της ακρίβειας, εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση -πέραν όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οποίους έχει ανακοινωθεί- χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ο κ. Σκυλακάκης, επικαλούμενος ξανά το έλλειμμα, είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση -πέραν όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οποίους έχει ανακοινωθεί- χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ο κ. Σκυλακάκης, επικαλούμενος ξανά το έλλειμμα, είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα Χτες
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα Χτες
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος Χτες
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»