E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Δημοσίευση 19/10/2021 | 15:13

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Εντός των επόμενων είκοσι ημερών θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο αν. ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος για το επίδομα θέρμανσης, που δημοσίευσε προ ημερών το iefimerida.gr, η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φέτος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χρονιές. Η πληρωμή θα γίνει, εκτός απροόπτου, σε δυο δόσεις και η πρώτη θα γίνει εντός Δεκεμβρίου, προ των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και το 2020. Όπως εξήγησε, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Τι είπε για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τη φημολογία για έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε και για το πάγιο αίτημα των παραγόντων της αγοράς καυσίμων σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης υποστήριξε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να γίνει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα καθώς υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σχολίασε.

Για το ζήτημα της ακρίβειας, εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση -πέραν όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οποίους έχει ανακοινωθεί- χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ο κ. Σκυλακάκης, επικαλούμενος ξανά το έλλειμμα, είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση -πέραν όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οποίους έχει ανακοινωθεί- χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ο κ. Σκυλακάκης, επικαλούμενος ξανά το έλλειμμα, είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους