E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Δημοσίευση 19/10/2021 | 15:13

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Εντός των επόμενων είκοσι ημερών θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο αν. ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος για το επίδομα θέρμανσης, που δημοσίευσε προ ημερών το iefimerida.gr, η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φέτος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χρονιές. Η πληρωμή θα γίνει, εκτός απροόπτου, σε δυο δόσεις και η πρώτη θα γίνει εντός Δεκεμβρίου, προ των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και το 2020. Όπως εξήγησε, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Τι είπε για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τη φημολογία για έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε και για το πάγιο αίτημα των παραγόντων της αγοράς καυσίμων σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης υποστήριξε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να γίνει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα καθώς υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σχολίασε.

Για το ζήτημα της ακρίβειας, εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση -πέραν όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οποίους έχει ανακοινωθεί- χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ο κ. Σκυλακάκης, επικαλούμενος ξανά το έλλειμμα, είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση -πέραν όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οποίους έχει ανακοινωθεί- χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ο κ. Σκυλακάκης, επικαλούμενος ξανά το έλλειμμα, είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.