E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απολύθηκε ο διευθυντής της Bild

Καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση των γυναικών συναδέλφων του

Δημοσίευση 18/10/2021 | 21:16

Απολύθηκε ο διευθυντής της Bild

Η απόλυση του, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Axel Springer, έγινε μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη

Ο εκδοτικός οίκος Axel Springer «αποδέσμευσε» σήμερα τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας BILD, Γιούλιαν Λάιχερτ, έπειτα από τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης έναντι γυναικών συναδέλφων του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, η λύση της συνεργασίας με τον κ. Λάιχερτ ήρθε μετά και τις νέες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του ακόμη και μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έμαθε ότι ο Γιούλιαν Λάιχερτ δεν διαχώριζε προσωπικά από επαγγελματικά θέματα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμόρφωσης και είπε ψέματα σχετικά στο ΔΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εσωτερική διαδικασία είχε ξεκινήσει την άνοιξη, όταν στα ΜΜΕ είχαν δημοσιευθεί καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης. Η εταιρία εξέτασε τότε τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Λάιχερτ θα έπρεπε να διατηρήσει τη θέση του. Έπειτα από προσωρινή άδεια, ο δημοσιογράφος είχε επιστρέψει στη διεύθυνση της BILD.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι New York Times δημοσίευσαν εκτενές άρθρο για τον οίκο Axel Springer, με αφορμή και τα σχέδια εξαγοράς του Politico.

Στο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Στον Axel Springer, καταγγελίες για σeξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή» γίνεται εκτενής αναφορά στις μαρτυρίες τουλάχιστον μίας υπαλλήλου, η οποία κατέθεσε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Γιούλιαν Ράιχελτ από το 2016, όταν ήταν 25 ετών και εκείνος 36. Στη συνέχεια, ο κ. Ράιχελτ πήρε προαγωγή και έδωσε και σε εκείνη μια αρκετά προβεβλημένη θέση, για την οποία η ίδια δεν ένιωθε έτοιμη.

Εξακολούθησε μάλιστα να την προσκαλεί σε δωμάτια ξενοδοχείων στη γύρω περιοχή. «Έτσι είναι πάντα στην BILD. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό, παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε η δημοσιογράφους στη νομική εταιρία, η οποία προσελήφθη από τους εκδότες για να ερευνήσει την υπόθεση. Οι εκδότες έκριναν τότε ότι ο διευθυντής σύνταξης μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, ωστόσο οι νέες πληροφορίες τους υποχρέωσαν σήμερα να λύσουν την συνεργασία τους με τον κ. Λάιχερτ. Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται ακόμη αναφορά στην καταγγελία για σeξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει το 2017 εργαζόμενη εναντίον του τότε εκδότη της BILD, Κάι Ντίκμαν.

Τη θέση του διευθυντή σύνταξης της BILD αναλαμβάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, ο μέχρι τώρα διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης της άλλης εφημερίδας του Ομίλου, «Die Welt», Γιοχάνες Μπόιε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους

ΕΙΝΑΠ: Προκηρύχθηκαν 1.131 θέσεις γιατρών, ενώ τα κενά στα νοσοκομεία είναι πάνω από 6.000

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Περικόπηκαν ακόμα και αιτήματα διοικήσεων νοσοκομείων που αφορούσαν επιτακτικές ανάγκες, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές με 155 «όχι»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η αντιπολίτευση, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας - Συνολικά συμμετείχαν 161 βουλευτές, από τους οποίους οι 155 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης και έξι υπέρ

Ηλικιωμένη έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου στο Φάληρο ενώ έκανε δουλειές

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Νίκος Πλακιάς: Κανένας συγγενής θύματος των Τεμπών δεν πήγε στην εκδήλωση για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Νίκος Πλακιάς είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην επιλογή της Μαρίας Καρυστιανού να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος

Αδιαθεσία αισθάνθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και από εκεί στον Ευαγγελισμό

Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: «Μου προκαλεί οίκτο, λυπάμαι βαθιά»

Ελλάδα 22.05.2026
Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε με λιτό τρόπο την στάση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή

Μάντσεστερ Σίτι ‑ Τέλος εποχής

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τι υπέροχες στιγμές περάσαμε μαζί!»

Θρίλερ σε παραλία: Εντοπίστηκαν νεκρές τρείς αδελφές

Κόσμος 22.05.2026
Σε συνέντευξή τους στους Times, συγγενείς δήλωσαν ότι ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν γιατί οι αδελφές ταξίδεψαν εκείνο το πρωινό στο Μπράιτον

Ένταση στη Βουλή για τις υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής ‑ Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Πολιτική 22.05.2026
Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής