E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: Μετά τον Δεκέμβριο οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν τη ΜΕΘ

Ο καθένας να σώσει τον εαυτό του

Δημοσίευση 18/10/2021 | 09:25

Παγώνη: Μετά τον Δεκέμβριο οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν τη ΜΕΘ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, ενόψει και της έξαρσης της γρίπης, έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα δυσκολέψει κατά πολύ όσον αφορά την επέλαση του κοροναϊού, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη.

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν», είπα στον Σκάι, η κ. Παγώνη. «Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», προειδοποίησε.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε έκκληση για διπλό εμβολιασμό: κατά του κοροναϊού αλλά και κατά της γρίπης.

Επιφυλάξεις για τις παρελάσεις στη Β. Ελλάδα

Για τις παρελάσεις σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο.

Έτσι πρότεινε στις κόκκινες περιοχές οι να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει ΄’εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος’» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» τόνισε η κ. Παγώνη.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα Χτες
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα Χτες
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση