E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: Μετά τον Δεκέμβριο οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν τη ΜΕΘ

Ο καθένας να σώσει τον εαυτό του

Δημοσίευση 18/10/2021 | 09:25

Παγώνη: Μετά τον Δεκέμβριο οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν τη ΜΕΘ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, ενόψει και της έξαρσης της γρίπης, έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα δυσκολέψει κατά πολύ όσον αφορά την επέλαση του κοροναϊού, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη.

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν», είπα στον Σκάι, η κ. Παγώνη. «Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», προειδοποίησε.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε έκκληση για διπλό εμβολιασμό: κατά του κοροναϊού αλλά και κατά της γρίπης.

Επιφυλάξεις για τις παρελάσεις στη Β. Ελλάδα

Για τις παρελάσεις σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο.

Έτσι πρότεινε στις κόκκινες περιοχές οι να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει ΄’εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος’» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» τόνισε η κ. Παγώνη.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή