E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια θεωρείται η δολοφονία του βουλευτή

Ανακοινώσεις και μία σύλληψη από τη Βρετανική Αστυνομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2021 | 09:00

Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια θεωρείται η δολοφονία του βουλευτή

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε χθες Παρασκευή τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία σήμερα Σάββατο (16/10).

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική.

Το ιστορικό της επίθεσης

O βουλευτής των Τόρις Σερ Ντέιβιντ Άμες δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από εκκλησία κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους ψηφοφόρους του. Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 69χρονος βουλευτής δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές και ήταν εντός της εκκλησίας για τουλάχιστον 2 ώρες, με τους γιατρούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα.

«Νομίζω ότι ο λόγος που οι πολίτες έχουν σοκαριστεί και έχουν λυπηθεί τόσο πολύ πάνω από όλα, είναι ότι ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς, καλοσυνάτους ανθρώπους στην πολιτική. Επίσης είχε ένα μοναδικό ρεκόρ νομοσχεδίων του που έχουν περάσει για να βοηθήσει τους ευάλωτους. Ο Ντέιβιντ ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε με πάθος σε αυτή τη χώρα και το μέλλον της. Χάσαμε σήμερα έναν υπέροχο δημόσιο λειτουργό και έναν πολυαγαπημένο φίλο και συνάδελφο, οι σκέψεις μας είναι στη σύζυγό του, τα παιδιά του και την οικογένειά του» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Τις έρευνες για την επίθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική και αυτή είναι που θα διαπιστώσει αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Ένας 25χρονος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για φόνο, ενώ βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

Ο Ντέιβιντ Άμες εκπροσωπούσε το Έσεξ και εκλεγόταν από το 1983. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Μεγάλης Βρετανίας εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατό του.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί η ασφάλεια των βουλευτών και να αναζητηθούν μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Η δολοφονία του Ντέιβιντ Άμες έρχεται 5 χρόνος μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ, που ήταν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος. Η σημαία στην Ντάουνινγκ Στριτ πνέει κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη σεβασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος 24.01.2026
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος 24.01.2026
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος 24.01.2026
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα 24.01.2026
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα 24.01.2026
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος 24.01.2026
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα 24.01.2026
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα 24.01.2026
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού