E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια θεωρείται η δολοφονία του βουλευτή

Ανακοινώσεις και μία σύλληψη από τη Βρετανική Αστυνομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2021 | 09:00

Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια θεωρείται η δολοφονία του βουλευτή

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε χθες Παρασκευή τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία σήμερα Σάββατο (16/10).

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική.

Το ιστορικό της επίθεσης

O βουλευτής των Τόρις Σερ Ντέιβιντ Άμες δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από εκκλησία κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους ψηφοφόρους του. Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 69χρονος βουλευτής δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές και ήταν εντός της εκκλησίας για τουλάχιστον 2 ώρες, με τους γιατρούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα.

«Νομίζω ότι ο λόγος που οι πολίτες έχουν σοκαριστεί και έχουν λυπηθεί τόσο πολύ πάνω από όλα, είναι ότι ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς, καλοσυνάτους ανθρώπους στην πολιτική. Επίσης είχε ένα μοναδικό ρεκόρ νομοσχεδίων του που έχουν περάσει για να βοηθήσει τους ευάλωτους. Ο Ντέιβιντ ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε με πάθος σε αυτή τη χώρα και το μέλλον της. Χάσαμε σήμερα έναν υπέροχο δημόσιο λειτουργό και έναν πολυαγαπημένο φίλο και συνάδελφο, οι σκέψεις μας είναι στη σύζυγό του, τα παιδιά του και την οικογένειά του» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Τις έρευνες για την επίθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική και αυτή είναι που θα διαπιστώσει αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Ένας 25χρονος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για φόνο, ενώ βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

Ο Ντέιβιντ Άμες εκπροσωπούσε το Έσεξ και εκλεγόταν από το 1983. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Μεγάλης Βρετανίας εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατό του.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί η ασφάλεια των βουλευτών και να αναζητηθούν μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Η δολοφονία του Ντέιβιντ Άμες έρχεται 5 χρόνος μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ, που ήταν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος. Η σημαία στην Ντάουνινγκ Στριτ πνέει κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη σεβασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βηρυτός: Η στιγμή που ισραηλινός βομβαρδισμός κατεδαφίζει κτήριο 22 ορόφων, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.03.2026
Το κτήριο είχε γίνει στόχος και στις 12 Μαρτίου καθώς θεωρείται ότι η Χεζμπολάχ το χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει χρήματα

Το Ιράν επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί

Κόσμος 18.03.2026
Νεκρός και ο γιος του

Προειδοποίηση Αραγτσί: Ο πόλεμος «θα πλήξει όλο τον κόσμο»

Κόσμος 18.03.2026
«Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε»

Δίκη Λυγγερίδη: Ένταση εισαγγελέα με μάρτυρα αστυνομικό ‑ «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»

Ελλάδα 18.03.2026
Συνεχίστηκε την Τρίτη (17/3) η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Λίβανος: Κατάρρευση κτηρίου μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Κόσμος 18.03.2026
Tο χτύπημα έπληξε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση κτηρίου και σημαντικές ζημιές σε παρακείμενες κατασκευές

Νέο διπλό Εξοικονομώ: Τι προβλέπει, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομία 18.03.2026
Μέτρο και για μικρές επιχειρήσεις

Ψήφισαν… όλοι τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκλογική νίκη με 99,93%

Κόσμος 18.03.2026
«Πάρτι» στα social για το 0,07% στη Βόρεια Κορέα που δεν τον ψήφισε

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»