E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών

Λόγω κατεπείγοντος, η εν λόγω αγωγή εκδικάζεται σήμερα, Παρασκευή

Δημοσίευση 8/10/2021 | 11:45

Αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών

Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία που έχει προκηρύξει για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς, κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Λόγω κατεπείγοντος, η εν λόγω αγωγή εκδικάζεται σήμερα, Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Κεραμέως καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της ΔΟΕ κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλοντας «αυταρχισμό, ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και καταστολή» με αφορμή την αντέφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εκδικαστεί νωρίτερα – τη Δευτέρα – η έφεσή τους κατά της απόφασης του πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απεργία για την αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:
«Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη.

Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης. Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ


«Μετά την επίδοση της σημερινής κλήτευσης 7-10-21 στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η Υπ. Παιδείας ώστε να γίνει άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση, αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών.

Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει.

Τη Δευτέρα 11-10, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια.

Η μαζική καθολική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Δευτέρας θα είναι η απάντησή μας! Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με γονείς και μαθητές, να γεμίσουν τους δρόμους και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητές οι Έλληνες στη δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα

Πολιτική 16.09.2025
Έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research Center

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης: Ποιος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν κρύβει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Όρκες βυθίζουν τουριστικό σκάφος στην Πορτογαλία

Κόσμος 16.09.2025
Δείτε το τρομακτικό συμβάν

Φρίκη στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Ελλάδα 16.09.2025
Το βίντεο δείχνει τον κατάδικο να είναι γονατισμένος πάνω σε κουβέρτα στο πάτωμα κελιού, με έναν εκ των συγκρατουμένων του που κατονομάστηκε ως βιαστής, να του κρατά το κεφάλι και να τον υποχρεώνει σε στοματικό σeξ

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πολιτική 16.09.2025
O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: «Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της θα πάμε σε lockdown»

Ελλάδα 16.09.2025
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Αθλητικά Νέα 16.09.2025
Η γυναίκα του Greek Freak όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το μήνυμα και να εκθέσει δημόσια τον αποστολέα του

Τραγωδία στην Ελούντα: Κατέρρευσε εργαζόμενος ξενοδοχειακής μονάδας

Ελλάδα 16.09.2025
Αναστάτωση σε ξενοδοχείο της Ελούντας με έναν υπάλληλο security να εντοπίζεται νεκρός

Λάρισα: Παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή της δασκάλας και περιπλανιόταν στο δρόμο μόνο του

Ελλάδα 16.09.2025
Λαχτάρα για τους γονείς του 7χρονου στην Λάρισα

«Βόμβα» στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν: «Η Μαντλίν ήταν παραγγελία»

Κόσμος 16.09.2025
Έχουν περάσει 18 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν και ακόμα τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν επαρκούν για τη λύση της υπόθεσης