E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια στη συγκεκριμένη κοινότητα

Δημοσίευση 8/10/2021 | 10:16

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Μέλος μιας από τις πιο «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες στη Θεσσαλονίκη φέρεται να ήταν η 60χρονη γυναίκα που πέθανε χθες (07.10.2021) από κορονοϊό.

Δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό νοσούσε από κορονοϊό η 60χρονη, αφού στη συγκεκριμένη αδελφότητα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται στον ΕΟΔΥ ακόμη και να… πλησιάσει!

Ο θάνατος της γυναίκας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, καταγράφηκε την Πέμπτη (07.10.2021) αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό μπορεί να ήταν άρρωστη η 60χρονη. Για τον θάνατό της, ειδοποιήθηκε χθες και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Το νέο θύμα της πανδημίας φέρεται να ανήκε σε μία από τις «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν σε ποσοστό το 80-90%.

Στη συγκεκριμένη κοινότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes.gr, είναι όλοι ανεμβολίαστοι και αρνούνται πεισματικά ακόμη και να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Κλειστές οι πόρτες στον ΕΟΔΥ

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν με κορονοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Υγειονομικές πηγές υπογράμμισαν χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr πως είναι άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί εντός της αδελφότητας, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Τονίζουν μάλιστα πως το γεγονός αυτό δεν προκαλεί «έκπληξη», καθώς και σε άλλες περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων, υπήρξαν «σκληροπυρηνικές» μόνες που δεν ενημέρωναν, ούτε καν τον ΕΟΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στο Σαράγεβο: Μέλος βασιλικής οικογένειας έκανε σαφάρι ανθρώπων από... ελικόπτερο!

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Βοσνία

Συναγερμός στην Ηλιούπολη: Έπεσαν από τον 6ο όροφο δύο 17χρονες ‑ Νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα δύο νεαρά κορίτσια βρέθηκαν στο κενό κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες

Δίκη για θάνατο 3χρονου Αγγελου: «Το μυαλό της κόρης μου είναι 10χρονου» είπε η μητέρα της 27χρονης

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 27χρονης, σχετικά με όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τη σχέση της κόρης της με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο μέσα στην αίθουσα

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε

Γεωργιάδης: Αυτή είναι η φωτογραφία που αλλοίωσαν και άρχισαν να βρίζουν εμένα και την οικογένειά μου

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Μην πιστεύετε απολύτως τίποτε εύκολα πλέον από όσα βλέπετε στο διαδίκτυο» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Guardian: Γιατροί αγνόησαν συμπτώματα χανταϊού σε επιβάτιδα του MV Hondius – «Είναι μόνο άγχος»

Κόσμος 12.05.2026
Σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση η Γαλλίδα που είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Υγείας

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι κατεβάζουν ρολά ‑ Τι θα γίνει με τα σχολεία ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης την προσεχή Τετάρτη

Γιούνκερ: «Υπουργός άλλης χώρας στο Eurogroup πρότεινε να πουληθεί η Ακρόπολη – Της είπα `σκάσε`»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η αποστομωτική απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Ευρωπαία υπουργό που... μύρισε αίμα και ζήτησε μέχρι και την πώληση της Ακρόπολης

Iσπανία: Παιδιά σε «καραντίνα» επί 4 χρόνια μέσα σε άθλιες συνθήκες από τους γονείς τους

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα ανησυχητικά σκίτσα, οι λερωμένες πάνες και η σπαρακτική αντίδραση