E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια στη συγκεκριμένη κοινότητα

Δημοσίευση 8/10/2021 | 10:16

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Μέλος μιας από τις πιο «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες στη Θεσσαλονίκη φέρεται να ήταν η 60χρονη γυναίκα που πέθανε χθες (07.10.2021) από κορονοϊό.

Δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό νοσούσε από κορονοϊό η 60χρονη, αφού στη συγκεκριμένη αδελφότητα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται στον ΕΟΔΥ ακόμη και να… πλησιάσει!

Ο θάνατος της γυναίκας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, καταγράφηκε την Πέμπτη (07.10.2021) αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό μπορεί να ήταν άρρωστη η 60χρονη. Για τον θάνατό της, ειδοποιήθηκε χθες και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Το νέο θύμα της πανδημίας φέρεται να ανήκε σε μία από τις «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν σε ποσοστό το 80-90%.

Στη συγκεκριμένη κοινότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes.gr, είναι όλοι ανεμβολίαστοι και αρνούνται πεισματικά ακόμη και να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Κλειστές οι πόρτες στον ΕΟΔΥ

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν με κορονοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Υγειονομικές πηγές υπογράμμισαν χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr πως είναι άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί εντός της αδελφότητας, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Τονίζουν μάλιστα πως το γεγονός αυτό δεν προκαλεί «έκπληξη», καθώς και σε άλλες περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων, υπήρξαν «σκληροπυρηνικές» μόνες που δεν ενημέρωναν, ούτε καν τον ΕΟΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και πώς κερδίζετε έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Έκπτωση έως 4% προβλέπεται για έγκαιρη εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενώ επιστροφές και συμψηφισμοί πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα μέσω myAADE, χωρίς αίτηση από τους φορολογούμενους

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F‑16 ‑ Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων πέντε πραγματοποιήθηκαν από τα F-16 και τέσσερις από τα ATR-72.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, δηλαδή στις 13 Ιουλίου

Στιγμές αγωνίας στον Πύργο: Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονη μέσα σε αυλή σπιτιού

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Παιχνίδι που μετατράπηκε σε εφιάλτη - Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του τετράποδου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 41χρονος συζυγοκτόνος

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από το πρωί βρίσκονταν συγκεντρωμένες γυναίκες που αποδοκίμασαν τον δράστη

Χαλκίδα: Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό μέσα στο νοσοκομείο – Είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η γιατρός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που υποβαλλόταν σε εξετάσεις

Ξηλώθηκε σπείρα που λεηλατούσε αιολικά πάρκα και υποσταθμούς σε Εύβοια και Αττική

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα

Το Bitcoin σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Σβήνει το ράλι του Τραμπ και υποχωρεί σε χαμηλά 20 μηνών μετά την κίνηση της Strategy

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε πολεοδομίες της Αττικής

Ελλάδα 06.06.2026
Συλλήψεις για «εξυπηρετήσεις» και φακελάκια

Τουρκία: Ανδρας κράτησε όμηρο την 3χρονη κόρη του έπειτα από καβγά με την σύζυγό του

Κόσμος 06.06.2026
Η 3χρονη διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις