E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια στη συγκεκριμένη κοινότητα

Δημοσίευση 8/10/2021 | 10:16

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Μέλος μιας από τις πιο «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες στη Θεσσαλονίκη φέρεται να ήταν η 60χρονη γυναίκα που πέθανε χθες (07.10.2021) από κορονοϊό.

Δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό νοσούσε από κορονοϊό η 60χρονη, αφού στη συγκεκριμένη αδελφότητα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται στον ΕΟΔΥ ακόμη και να… πλησιάσει!

Ο θάνατος της γυναίκας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, καταγράφηκε την Πέμπτη (07.10.2021) αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό μπορεί να ήταν άρρωστη η 60χρονη. Για τον θάνατό της, ειδοποιήθηκε χθες και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Το νέο θύμα της πανδημίας φέρεται να ανήκε σε μία από τις «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν σε ποσοστό το 80-90%.

Στη συγκεκριμένη κοινότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes.gr, είναι όλοι ανεμβολίαστοι και αρνούνται πεισματικά ακόμη και να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Κλειστές οι πόρτες στον ΕΟΔΥ

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν με κορονοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Υγειονομικές πηγές υπογράμμισαν χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr πως είναι άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί εντός της αδελφότητας, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Τονίζουν μάλιστα πως το γεγονός αυτό δεν προκαλεί «έκπληξη», καθώς και σε άλλες περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων, υπήρξαν «σκληροπυρηνικές» μόνες που δεν ενημέρωναν, ούτε καν τον ΕΟΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.

Περιορισμοί σε τραπεζικές συναλλαγές σήμερα ‑ Για ποιον λόγο, ποιες δεν θα γίνουν

Οικονομία 06.04.2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων

Ελλάδα 06.04.2026
Με την διαδικασία των νομιμοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.