E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτρος Φιλιππίδης: Παραπομπή σε δίκη για τρία κακουργήματα ζητά η εισαγγελέας

Για έναν βιασμό και δυο απόπειρες

Δημοσίευση 7/10/2021 | 14:42

Πέτρος Φιλιππίδης: Παραπομπή σε δίκη για τρία κακουργήματα ζητά η εισαγγελέας

Εδώλιο «δείχνει» η εισαγγελέας στον Πέτρο Φιλιππίδη για τρία κακουργήματα που αφορούν σε υποθέσεις βιασμού και απόπειρες σε βάρος τριών γυναικών.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της εισηγείται την παραπομπή σε δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού κρίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του.

«Δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι καταγγελίες σε βάρος του, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων» αναφέρει η εισαγγελέας και ζητεί τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού για τον οποίο λέει πως «ήταν αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος» με «χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα».

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Τι καταγγέλλουν τα θύματα

Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ενός ρόλου και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και τη δεύτερη συνάδελφο του προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Εκεί σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού τον Αύγουστο του 2014 υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του την ώρα που θα την επέστρεφε στο σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός ενδέχεται να τελέσει και νέα αδικήματα ακόμη και στην περίπτωση που επιστρέψει σπίτι του με «βραχιολάκι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Γλυφάδα ‑ Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Ελλάδα 25.01.2026
Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του - Ο 46χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων