E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία

Δημοσίευση 3/10/2021 | 20:28

Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Ανάλγητος και απαθής ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, θυματοποίησε τη μικρή Λυδία. Η πρόταση που έκανε η εισαγγελέας για τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του βρέφους είναι κολαφική για τον δολοφόνο της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Την προσεχή Πέμπτη (07.10.2021) το δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της κόρης της δολοφονημένης Κάρολαϊν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Στην πρότασή της, η εισαγγελέας αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Ήταν 11 Μαΐου 2021 όταν στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, ο 32χρονος πιλότος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του, Κάρολαϊν Κράτους και μετά σκηνοθέτησε ληστεία για να κρύψει το έγκλημά του.

Η απόφασή του να βάλει το παιδί πάνω στο άψυχο σώμα της νεαρής γυναίκας που μόλις είχε σκοτώσει αποτελεί, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ακόμη ένα δείγμα ότι είναι ακατάλληλος να του αναγνωριστεί οποιαδήποτε γονική μέριμνα για τη μικρή Λυδία, αναφέρει η Real News.

«Μεταχειριζόμενος ακόμα και ανήλικο τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, κατέστησε κι αυτό, ωσαύτως, θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας και χαρακτηρίζει τον πιλότο ως άνθρωπο ανάλγητο, ψύχραιμο και απαθή.

«Ο ήδη κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος Χαράλαμπος, πατέρας της ανήλικη, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα…» σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο.

«Φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειάς του και δη ανηλίκου», αναφέρεται επίσης.

«Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Τι αναφέρει η εισαγγελέας

«Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας του ανήλικου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη στη διάπραξη κι άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας κι αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίος, όπως προελέχθη, έχει ήδη θυματοποιήσει».

Οι παππούδες

Η εισαγγελέας ζητά από το δικαστήριο να μεγαλώσει το παιδί με τους γονείς της Κάρολαϊν, στην Αλόννησο. Παράλληλα, στην πρότασή της καταγράφει με ακρίβεια και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βλέπουν τη μικρή Λυδία οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Η επικοινωνία της με τους πατρικούς ανίοντες δεν πρέπει κατά την κρίση μας να αποκλειστεί καθόσον θα εισπράττει αγάπη, στοργή και ενδιαφέρον από περισσότερους τρέφοντες ειλικρινή αισθήματα για την ίδια και αφετέρου διότι η μέχρι τώρα καλή επικοινωνία μεταξύ ανιόντων των δυο πλευρών -όπως προκύπτει από τις κοινωνικές έρευνες- εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης».

Έτσι, προτείνεται οι γονείς του πιλότου να βλέπουν την εγγονή τους το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Αλόννησο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.