E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ COVID της Θεσσαλονίκης

Μόλις 4 ΜΕΘ διαθέσιμες χθες στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία (σε σύνολο 28)

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2021 | 08:52

Κορωνοϊός: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ COVID της Θεσσαλονίκης

Έντονη πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ασκεί η COVID-19 τις τελευταίες δέκα ημέρες, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δηλώνουν ότι πλέον το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει το 100%.

Άλλωστε και από τα δεδομένα που δημοσιοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) φαίνεται ότι η πτωτική τάση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών έχει σαφέστατα ανακοπεί. Ειδικότερα, χθες ο Οργανισμός ανακοίνωσε 2.636 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας σε σύνολο 215.433 εργαστηριακών τεστ (ποσοστό θετικότητας 1,2%) και 32 επιπλέον θανάτους ασθενών που είχαν εκδηλώσει τη νόσο.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 448 από τα νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 394 και στη Λάρισα, όπου η επιδημία αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, 192 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 329, έναντι 326 προχθές και 323 την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε καμία κενή κλίνη σε ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (71 σε αυτή τη φάση της πανδημίας).

Οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται ότι, ακριβώς λόγω των αναστολών εργασίας, τώρα καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘ που έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Όσο για τις ΜΕΘ-COVID στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, Κατερίνη (4/4), Γιαννιτσά (6/6), Πτολεμαΐδα (6/6) και Κοζάνη (5/5) βρίσκονται, επίσης, στο 100% της πληρότητας, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου διαθέσιμη είναι μία κλίνη ΜΕΘ-COVID (από τις 5), στο Νοσοκομείο Σερρών δύο (από τις 10) και στην Έδεσσα μία (από τις τρεις).

Κενές είναι δηλαδή μόνο τέσσερις ΜΕΘ-COVID ενώ από τις 28 κλίνες σε ΜΕΘ των υπόλοιπων νοσοκομείων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή αυξάνουν

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν για άλλη μια φορά την «επιστροφή» στα νοσοκομεία των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησης να εμβολιαστούν, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία επιπλέον κλίνες Εντατικής.

Το ενδεχόμενο υποχώρησης της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα απέκλεισε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς. Σε σχετική ερώτηση των εκπροσώπων των γιατρών ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή. Xθες επίσης ο κ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας Εκκλησίας και υπουργείου για την προαγωγή της υγείας των πολιτών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πάρτι απέναντι στους εννέα του Κατάρ - το ποδόσφαιρο στη σκιά του τραυματισμού του Κονέ

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο άσχημος τραυματισμός του Κονέ και η απίστευτη αντίδραση του αντιπάλου του ‑ Δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο μέσος του Καναδά, Ισμαέλ Κονέ, αποχώρησε με φορείο μετά από σκληρό μαρκάρισμα που οδήγησε στην απευθείας κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του στην αναμέτρηση με το Κατάρ.

Μεξικό ‑ Νότια Κορέα 1‑0: Πήρε το δώρο και εξασφάλισε θέση στα νοκ άουτ

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Μεξικό, με νίκη 1-0 επί της Νότιας Κορέας

Αναταράξεις με το καλημέρα της συμφωνίας ΗΠΑ‑Ιράν: Οι Ιρανοί δεν πάνε Γενεύη λόγω Λιβάνου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Σε πρόβλημα με τα logistics της συνάντησης, απέδωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την αναβολή του ταξιδιού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Σοκ σε ζωολογικό κήπο: Ανδρας πέταξε αγοράκι στο κλουβί με τους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ένα 3χρονο αγοράκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από απίστευτο περιστατικό σε ζωολογικό κήπο κοντά στο Χάντινγκτον της κεντρικής Αγγλίας.

Θερινές εκπτώσεις 2026: Δείτε πότε ξεκινούν και ποια Κυριακή θα βρείτε ανοιχτά τα καταστήματα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Από τις 13 Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2026 και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου, με μία Κυριακή ανοιχτών καταστημάτων.

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκε αίμα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού, ούτε DNA και αποτύπωμα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Νέα στοιχεία και πληροφορίες για τη διπλή δολοφονία στο Αίγιο

«Θα έρθουμε να σε σκοτώσουμε»: Νέα εφιαλτική απάτη στο Ρέθυμνο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η υπόθεση σήμανε συναγερμό στις αρχές, καθώς δείχνει ξεκάθαρη αλλαγή μεθόδου δράσης των απατεώνων

Καιρός: Το ECMWF «κλειδώνει» καύσωνα... εκτός Ελλάδας ‑ Ο ρόλος του αντικυκλώνα για τη χώρα μας

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Συνεχίζεται η θερμοκρασιακή ανωμαλία ανάμεσα στην Ευρώπη και τη χώρ αμας

Ανω Λιόσια: 19χρονος με «κινητή ντίσκο» στο αυτοκίνητό του – Συνελήφθη για ηχορύπανση

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Eίχε εγκαταστήσει στο όχημα 14 ηχεία και δύο ενισχυτές

Τσεχία – Νότια Αφρική 1‑1: Και οι δύο χαμένοι, και οι δύο ζωντανοί!

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένουν στη μάχη της πρόκρισης - όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.