E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ COVID της Θεσσαλονίκης

Μόλις 4 ΜΕΘ διαθέσιμες χθες στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία (σε σύνολο 28)

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2021 | 08:52

Κορωνοϊός: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ COVID της Θεσσαλονίκης

Έντονη πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ασκεί η COVID-19 τις τελευταίες δέκα ημέρες, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δηλώνουν ότι πλέον το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει το 100%.

Άλλωστε και από τα δεδομένα που δημοσιοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) φαίνεται ότι η πτωτική τάση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών έχει σαφέστατα ανακοπεί. Ειδικότερα, χθες ο Οργανισμός ανακοίνωσε 2.636 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας σε σύνολο 215.433 εργαστηριακών τεστ (ποσοστό θετικότητας 1,2%) και 32 επιπλέον θανάτους ασθενών που είχαν εκδηλώσει τη νόσο.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 448 από τα νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 394 και στη Λάρισα, όπου η επιδημία αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, 192 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 329, έναντι 326 προχθές και 323 την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε καμία κενή κλίνη σε ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (71 σε αυτή τη φάση της πανδημίας).

Οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται ότι, ακριβώς λόγω των αναστολών εργασίας, τώρα καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘ που έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Όσο για τις ΜΕΘ-COVID στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, Κατερίνη (4/4), Γιαννιτσά (6/6), Πτολεμαΐδα (6/6) και Κοζάνη (5/5) βρίσκονται, επίσης, στο 100% της πληρότητας, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου διαθέσιμη είναι μία κλίνη ΜΕΘ-COVID (από τις 5), στο Νοσοκομείο Σερρών δύο (από τις 10) και στην Έδεσσα μία (από τις τρεις).

Κενές είναι δηλαδή μόνο τέσσερις ΜΕΘ-COVID ενώ από τις 28 κλίνες σε ΜΕΘ των υπόλοιπων νοσοκομείων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή αυξάνουν

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν για άλλη μια φορά την «επιστροφή» στα νοσοκομεία των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησης να εμβολιαστούν, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία επιπλέον κλίνες Εντατικής.

Το ενδεχόμενο υποχώρησης της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα απέκλεισε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς. Σε σχετική ερώτηση των εκπροσώπων των γιατρών ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή. Xθες επίσης ο κ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας Εκκλησίας και υπουργείου για την προαγωγή της υγείας των πολιτών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησης για το 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στην Πάτρα, ελεύθερη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το 7 μηνών βρέφος εισήχθη στο Καραμανδάνειο το Σάββατο φέροντας κάταγμα στον μηρό και εκδορές στο κεφάλι.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο για το Qatargate

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Στον πρώην επίτροπο αποδίδεται η κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με τις Αρχές να συνδέουν την υπόθεση με οικονομικό όφελος ύψους περίπου 73.000 ευρώ.

Βανς: Το Ιράν δέχθηκε την επιστροφή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σημαντικό βήμα προόδου στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν ανακοίνωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος από την Ελβετία, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συμφώνησε στην επάνοδο επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας...

Πέθανε ο ηθοποιός Παύλος Κουρτίδης

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Παύλος Κουρτίδης, ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτης, έχασε τη μάχη με βαριά ασθένεια, αφήνοντας πίσω του σημαντικό καλλιτεχνικό έργο.

«Νόμιζα ότι το σκυλί είχε απομακρυνθεί, πίστεψα ότι έπεσα σε λακούβα» λέει η 60χρονη οδηγός από τη Γαστούνη

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η γυναίκα, μέσω των δικηγόρων της, αναφέρει στο protothema.gr ότι δεν αντιλήφθηκε πώς έγινε το κακό και σκότωσε το σκυλάκι - Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακούργημα

Ασημακοπούλου: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή για τη διαρροή των mail

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για παραβίαση νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιακού απορρήτου

Σε ύφεση η φωτιά στα Σπάτα: Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δεκάδες πυροσβέστες, αεροσκάφη και ελικόπτερα στην Αττική.

Πότε μια απλή μεταφορά χρημάτων σε συγγενή γίνεται φορολογική παγίδα – Τι ελέγχει η ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους σε γονικές παροχές, δωρεές και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με πάνω από 1.000 υποθέσεις στο πρόγραμμα ελέγχων για φέτος.

Βανς για τις συνομιλίες ΗΠΑ‑Ιράν: Ποια η επόμενη κίνηση μετά τη «μεγάλη πρόοδο»

Πολιτική 22.06.2026
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι πυρηνικοί επιθεωρητές πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα στο Ιράν, ενώ ανέφερε και πρόταση για τα δεσμευμένα ιρανικά κεφάλαια.

Το απίθανο λάθος του μεταφραστή και η αντίδραση Γιαννακόπουλου και Ομπράντοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα...»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ομπράντοβιτς και Γιαννακόπουλος κούνησαν το κεφάλι τους και μετά έσκασαν ένα χαμόγελο

Γιατί όλοι φοράνε ροζ παπούτσια στο Μουντιάλ 2026;

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Από τον Εμπαπέ μέχρι τον Γιαμάλ, ένα χρώμα κυριάρχησε στα γήπεδα του τουρνουά και η αιτία είναι πιο στρατηγική από ό,τι φαίνεται.

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη: Τα 4 στοιχεία που «έδειξαν» τον δράστη

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για εμπλοκή του αδελφού του θύματος