E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ COVID της Θεσσαλονίκης

Μόλις 4 ΜΕΘ διαθέσιμες χθες στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία (σε σύνολο 28)

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2021 | 08:52

Κορωνοϊός: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ COVID της Θεσσαλονίκης

Έντονη πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ασκεί η COVID-19 τις τελευταίες δέκα ημέρες, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δηλώνουν ότι πλέον το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει το 100%.

Άλλωστε και από τα δεδομένα που δημοσιοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) φαίνεται ότι η πτωτική τάση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών έχει σαφέστατα ανακοπεί. Ειδικότερα, χθες ο Οργανισμός ανακοίνωσε 2.636 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας σε σύνολο 215.433 εργαστηριακών τεστ (ποσοστό θετικότητας 1,2%) και 32 επιπλέον θανάτους ασθενών που είχαν εκδηλώσει τη νόσο.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 448 από τα νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 394 και στη Λάρισα, όπου η επιδημία αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, 192 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 329, έναντι 326 προχθές και 323 την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε καμία κενή κλίνη σε ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (71 σε αυτή τη φάση της πανδημίας).

Οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται ότι, ακριβώς λόγω των αναστολών εργασίας, τώρα καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘ που έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Όσο για τις ΜΕΘ-COVID στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, Κατερίνη (4/4), Γιαννιτσά (6/6), Πτολεμαΐδα (6/6) και Κοζάνη (5/5) βρίσκονται, επίσης, στο 100% της πληρότητας, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου διαθέσιμη είναι μία κλίνη ΜΕΘ-COVID (από τις 5), στο Νοσοκομείο Σερρών δύο (από τις 10) και στην Έδεσσα μία (από τις τρεις).

Κενές είναι δηλαδή μόνο τέσσερις ΜΕΘ-COVID ενώ από τις 28 κλίνες σε ΜΕΘ των υπόλοιπων νοσοκομείων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή αυξάνουν

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν για άλλη μια φορά την «επιστροφή» στα νοσοκομεία των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησης να εμβολιαστούν, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία επιπλέον κλίνες Εντατικής.

Το ενδεχόμενο υποχώρησης της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα απέκλεισε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς. Σε σχετική ερώτηση των εκπροσώπων των γιατρών ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή. Xθες επίσης ο κ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας Εκκλησίας και υπουργείου για την προαγωγή της υγείας των πολιτών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕΚ – Αρης 1‑0: Λυτρωτής Ζίνι και τρίτη συνεχόμενη νίκη

Αθλητικά Νέα Χτες
Στο -3 από την κορυφή παρέμεινε η Ένωση

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0‑3: Βόλτα στις Σέρρες με… μαγεία Γεντβάι

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους «πράσινους»

Σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια: Ανδρας «γνώριμος» των Αρχών ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο, ενώ το θύμα προχώρησε στην υποβολή μήνυσης εναντίον του

Τραγωδία στον Ισθμό Κορίνθου: Νεκρός ανασύρθηκε 50χρονος στο Καλαμάκι

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από τη θάλασσα

Βίντεο της Τροχαίας με τον οδηγό που εντοπίζεται να τρέχει με 230χλμ. στην Αθηνών – Λαμίας και ξεκινά η καταδίωξη

Ελλάδα Χτες
Οι έλεγχοι για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και τον εντοπισμό παραβατικών οδηγικών συμπεριφορών, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση

Αχιλλέας Δελφός: Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας AI τραγουδιστής ‑ Πότε κυκλοφορεί το τραγούδι του

Ελλάδα Χτες
«Ανυπομονώ να μοιραστώ το νέο μου τραγούδι. Ελάτε μαζί μου για να το φέρουμε στην κορυφή των charts», αναφέρει σε ένα από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί

Θρίλερ με τον θάνατο 17χρονης μαζορέτας σε κρουαζιερόπλοιο ‑ Στις έρευνες το FBI

Ελλάδα Χτες
Στον θετό αδερφό της οι υποψίες για τον ασφυκτικό θάνατό της

Από τις 30 Νοεμβρίου τα πρώτα μπλόκα των αγροτών – Ετοιμάζουν κλείσιμο αεροδρομίων και τελωνείων

Ελλάδα Χτες
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση

Τζουμέρκα: Η στιγμή της διάσωσης πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού

Ελλάδα Χτες
Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο διασώστης επιχειρούσε να διασχίσει τον Ραφτανίτη ποταμό

Μητέρα «βρίσκει» τον νεκρό γιο της έκθεμα σε μουσείο του Λας Βέγκας

Κόσμος Χτες
Ο μυστηριώδης θάνατος του νεαρού πήρε μία ανατριχιαστική τροπή με τους ισχυρισμούς της μητέρας του

Αργίες 2026: Οι δυο που χάνουμε ‑ Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα Χτες
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά