E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλέξης Τσίπρας: Δωρίζει σε πανεπιστήμια τα ποσά των βραβεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η επιστολή του στους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας

Δημοσίευση 1/10/2021 | 13:18

Αλέξης Τσίπρας: Δωρίζει σε πανεπιστήμια τα ποσά των βραβεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την απόφαση να δωρίσει σε πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας τα ποσά από τις βραβεύσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε γνωστή ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή του προς τους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, ο Αλέηξης Τσίπρας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1.000 ευρώ ανά έτος. Επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες κρίσης ως προς την καλύτερη διπλωματική και αν θα είναι προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική, θα είναι, προφανώς στην απόλυτη ευθύνη του κάθε Τμήματος.

Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως «είναι αυτονόητο πως το κάθε Τμήμα θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα ως προς την διαδικασία επιλογής της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, όπως και για αν το βραβείο θα απονέμεται για διπλωματική εργασία του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή του μεταπτυχιακού. Ως προς το περιεχόμενο, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε θεματολογία που θα εστιάζει στην ειρήνη και καλή γειτονία μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, στη μελέτη διασυνοριακών εκπαιδευτικών ή πολιτισμικών προγραμμάτων, ή στην ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντική συνεργασία στα Βαλκάνια».

«Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά πεδία και, προφανώς, το Τμήμα σας θα έχει την τελική ευθύνη και ως προς αυτά τα ζητήματα» αναφέρει στην επιστολή του, ζητώντας από τους προέδρους των Τμημάτων να εξετάσουν στα αρμόδια όργανα, την υλοποίηση αυτή της ιδέας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος 30.05.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κιλκίς: Παρίστανε τον συμβολαιογράφο και της απέσπασε χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ

Ελλάδα 30.05.2026
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Μικρολίμανο: Γνωστός τράπερ ήταν μαζί με τον «Τίτι» το βράδυ που συνελήφθη

Ελλάδα 30.05.2026
Ο Like Boss εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε συναντηθεί με τον διαβόητο κακοποιό