LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονιστικές καταθέσεις: Το πρόσωπο της Ιωάννας παραμορφώθηκε σε δευτερόλεπτα

Ήταν λουσμένη με βιτριόλι

Δημοσίευση 30/9/2021 | 19:18

Συγκλονιστικές καταθέσεις: Το πρόσωπο της Ιωάννας παραμορφώθηκε σε δευτερόλεπτα

«Νόμιζα ότι δε θα ζήσει μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, σφάδαζε από τους πόνους, οι γιατροί και οι νοσοκόμοι έκαναν το σταυρό τους με αυτό που είδαν», κατέθεσε ο πατέρας του εργοδότη της 

Νέες συγκλονιστικές περιγραφές για τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι έδωσαν σήμερα στη δίκη μάρτυρες που συνέχισαν να καταθέτουν στο δικαστήριο μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας κατέθεσε ότι όταν μετέφερε την Ιωάννα στο νοσοκομείο δεν ήταν σίγουρος ότι θα αντέξει μέχρι να φτάσει. «Αυτό που είδα ήταν συγκλονιστικό. Λιώσανε τα μάρμαρα στο γραφείο από το βιτριόλι, ο μάστορας αγανάκτησε για να τα φτιάξει», είπε ο εν λόγω μάρτυρας για να προσθέσει πως η Ιωάννα δέχθηκε μεγάλη ποσότητα από βιτριόλι. «Σε ελέφαντα ήθελε το ρίξει;» αναρωτήθηκε ο ίδιος. «Σφάδαζε από τους πόνους, δεν μπορούσες να την αγγίξεις» συνέχισε για να σημειώσει απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής πως από τα παπούτσια της Ιωάννας είχε μείνει μόνο ένα κομμάτι από σόλα!

Σοκαριστική ήταν όμως και η κατάθεση της κόρης της φαρμακοποιού, όπου έτρεξε αμέσως μετά την επίθεση η Ιωάννα. Η μάρτυρας ανέφερε πως από το κεφάλι της Ιωάννας έφευγαν τούφες από τα μαλλιά της και πως το πρόσωπό της άρχισε να παραμορφώνεται ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Μάλιστα, ανέφερε πως τα αποτυπώματα της κοπέλας από τα παπούτσια της έμειναν στο πάτωμα, ενώ όσον αφορά την ποσότητα του υγρού που η κατηγορούμενη έριξε εκτίμησε ότι μπορεί να έφτανε το 1,5 λίτρο! Η μάρτυρας περιέγραψε πως η Ιωάννα λουσμένη με βιτριόλι και τα ρούχα της είχαν κολλήσει στο σώμα της.

Συγκεκριμένα στην κατάθεσή του ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας περιέγραψε στο δικαστήριο: «Έχω γραφείο, είμαι ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας. Όταν συνέβη το περιστατικό με πήρε κάποιος από το φαρμακείο και έτρεξα. Κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Κατέβηκα στο ισόγειο είδα το ασανσέρ και είδα αρκετό οξύ κάτω το μάρμαρο. Έβραζε. Ο μάστορας αγανάκτησε για να το επαναφέρει. Πήγα στο φαρμακείο και είδα την Ιωάννα με τα εσώρουχα και ήταν λουσμένη στο οξύ και δίπλα ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Την πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο Μετροπόλιταν. Είπε η φαρμακοποιός αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Πήραμε στο Μετροπολιταν για να τη δεχτούν γρήγορα να είναι έτοιμοι. Στο δρόμο σφάδαζε στο πόνο δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα ποιος στο έκανε αυτό. Μια γυναίκα μου απάντησε. Μετά μάθαινα για τη πορεία της υγείας της. Μετά την επίθεση όλες οι κοπέλες στο γραφείο φοβούνταν. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος. Κάνανε υπαινιγμούς ότι όποια κοπέλα ήταν μέσα στο γραφείο μπορεί να ήταν η δράστης. Που να σκεφτείς ότι ήταν κάποιος από έξω. Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν από κάτω για μήνες».

Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα….

Μάρτυρας: Μέσα στο διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ.

Εισαγγελέας: Έχουν υποστεί φθορές οι τοίχοι;

Μάρτυρας: Βέβαια αφού ο μάστορας μου είπε: «αγανάκτησα να το επαναφέρω». Δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Ήταν τόση η ποσότητα που τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη δε μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτή την κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω.

Απ. Λύτρας: Κάτω στο πάτωμα έξω από το ασανσέρ τι υλικό είναι;

Μάρτυρας: Μάρμαρο

Απ. Λύτρας: Μπορείτε να μου πείτε τις φθορές στο μάρμαρο;

Μάρτυρας: Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ από σίδερο έλιωσε

Απ. Λύτρας: Είπατε πως δεν ξέρατε αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο….

Μάρτυρας: Όταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Μετά έμαθα ότι ήταν βιτριόλι… Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε δεν υπήρχε περίπτωση θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ στα μάτια και στο κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει; Δεν μπορώ στεναχωριέμαι και αυτή γονείς έχει (η κατηγορούμενη) αλλά πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;

Απόστολος Λύτρας: Υπήρχε ίχνος παπουτσιού στο φαρμακείο;

Μάρτυρας: Η φαρμακοποιός μου έδειξε και μου είπε: «αυτό ήταν τα παπούτσια της». Από το παπούτσι είχε μείνει ένα κομματάκι σόλας. Είχαν τραβήξει με τη σκούπα τούφες μαλλιά και καμένα ρούχα….

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε: «Στο Μετροπόλιταν τρέξανε και την πήρανε αμέσως. Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών. Γύρισα αμέσως στο γραφείο μου και γιος μου που ήταν εργοδότης της πήγε εκείνος στο Μετροπόλιταν μετά. Ότι ήταν να κάνει θα το έκανε εκείνος μετά».

«Είδαμε το πρόσωπό της να παραμορφώνεται σε δευτερόλεπτα»

Στη συνέχεια στη δίκη κατάθεσε η κόρη της φαρμακοποιού, στο οποίο έτρεξε η Ιωάννα μετά την επίθεση. Η μάρτυρας στην κατάθεσή της ανέφερε: «Ήμουν στο φαρμακείο που έχει η μητέρα μου εκείνη την ημέρα. Ακούσαμε φωνές έξω από το φαρμακείο δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έλεγαν. Είχαμε σοκαριστεί. Φώναζε βοήθεια ότι καίγεται. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. Φαίνονταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιοι υγρό στα μαλλιά, τα χέρια της, το κεφάλι της και το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χρώμα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται. Η μητέρα μου της είπε να πάει να ρίξει νερό πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη. Όταν έφυγα από το φαρμακείο πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ και όταν πήγα να πιάσω τη πόρτα του μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω υπήρχε υγρό παντού. Το πάταγα δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γύρισα στο φαρμακείο. Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχα της φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί….».

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;

Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε το πρόσωπο της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό. Τα ρούχα της ήταν σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά».

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως όταν η ίδια έπιασε το πόμολο του ασανσέρ αισθάνθηκε την παλάμη της να μουδιάζει. «Είχα αρχίσει να νιώθω μια καύση. Αισθανόμουν σαν να υπήρχε ένα ελάχιστο μούδιασμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό» είπε και συνέχισε: «Δεν παρατήρησα αλλοιώσεις στα παπούτσια μου. Έκανα βήματα πίσω και απομακρύνθηκα. Υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υγρού μπροστά από το ασανσέρ ήταν σαν είχε λιμνάσει. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό τους. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη».

Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;

Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι

Εισαγγελέας: Τα ρούχα της τι έγιναν πως ήταν;

Μάρτυρας: Είχαν τρύπες και ήταν σαν καμένα. Δεν παρατήρησα αν μύριζαν.

Απ. Λύτρας: Τα γυαλιά ηλίου πως ήταν λιώσανε;

Μάρτυρας: Δε μπορώ να πω ότι είχαν λιώσει. Είχε παραμείνει το σχήμα του γυαλιού απλά οι δυο φακοί είχαν αλλάξει χρώμα. Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα.

Απ. Λύτρας: Είδατε το αριστερό αυτί της Ιωάννας όταν ήρθε σε εσάς

Μάρτυρας: Μόνο μαλλιά είδα και το μάτι της.

Απ. Λύτρας: Μπορείτε να μας προσδιορίσετε τη ποσότητα;

Μάρτυρας: Μάλλον τουλάχιστον 1,5 λίτρο. Η μητέρα μου πίστευε ότι αν δεν πάει άμεσα στο νοσοκομείο δεν θα γλίτωνε. Έβλεπε πόσο γρήγορες ήταν οι αλλαγές στο πρόσωπό της τα μαλλιά της που πέφτανε. Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο είχε ξεκινήσει να πρήζεται το πρόσωπο της.

Νίκος Αλεξανδρής: Λέτε ότι αλλοιώνονταν το πρόσωπό της. Θέλετε να το περιγράψετε;

Μάρτυρας: Το πρόσωπο της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλένονταν φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι.

Νίκος Αλεξανδρής: Στους τοίχους τι είδατε;

Μάρτυρας: Είδα υγρό…

Νίκος Αλεξανδρής: Όταν έφυγε η Ιωάννα ο χώρος που ήταν έπαθε ζημιές;

Μάρτυρας: Είχε σκουριάσει ο νιπτήρας σε σημεία, τούφες ήταν στο σιφόνι, μείναμε τα αποτυπώματα των χεριών της πάνω στο πάγκο, παρότι πλένονταν τόση ώρα

Τέλος στην δίκη κατέθεσε και μια φίλη της Ιωάννας. Η μάρτυρας ανέφερε πως γνώρισε το θύμα από ένα τηλεπαιχνίδι που συμμετείχαν και οι δυο. «Κάναμε παρέα όταν μετακόμισα Αθήνα και βγαίναμε. Δεν μου είχε πει τίποτα για κάτι που ενδεχομένως που την ανησυχούσε. Όλα ήταν φυσιολογικά» είπε και προσέθεσε: «Έμαθα για το συμβάν μετά. Ήθελα να είμαι στο νοσοκομείο για να τη στηρίξω η Ιωάννα δε μπορούσε να μιλήσει».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρτυρας σε θερμό επεισόδιο η Μαρέβα Μητσοτάκη

Πριν λίγο
Η ένταση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Κριστιάν Αμανπούρ και Αφγανού δημοσιογράφου

Θρίλερ στην Ευρυτανία: Κακοποιημένη σύζυγος αγνοείται για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Πριν λίγο
Κατήγγειλε τον άντρα της κι από τότε αγνοείται

Ουκρανία: Οπλισμένοι απειλούν πολίτες να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα

Χτες
Η Μόσχα λέει ότι γίνεται για λόγους ασφαλείας

Πέθανε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος

Χτες
Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Ειδεχθές έγκλημα στο Γκάζι

Χτες
Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου

Εξάρθρωση σπείρας στη Θεσσαλονίκη

Χτες
Έριχναν υπνωτικό και τους "ξάφριζαν"

Αιματηρή συμπλοκή στη Θήβα

Χτες
Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρόμος σε πτήση για Ηράκλειο

Χτες
Ένα συμβάν τάραξε την ηρεμία των επιβατών.

Argo‑22: Ξεκινάει η διμερής άσκηση Ελλάδας‑Γαλλίας

Χτες
Θα συμμετάσχουν όλα τα σώματα στρατού

Πάγωσε η Βόρεια Ελλάδα

Χτες
Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σήμερα το πρωί

Αλιβέρι: Αγριο ξύλο μεταξύ 2 μαθητών

Χτες
Ασθενοφόρο μετέφερε ανήλικο στο νοσοκομείο - Προσοχή σκληρές εικόνες

Αρκαδία: Γουρουνοπούλα σε πανηγύρι έστειλε στο νοσοκομείο 15 άτομα

Χτες
Είχαν προμηθευτεί το εκλεκτό έδεσμα από πλανόδιο πωλητή
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.