E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην κατάθεσή της

Δεν την κοιτά στα μάτια η Έφη

Δημοσίευση 30/9/2021 | 10:13

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην κατάθεσή της

Ένα τέταρτο πριν τις 10:00 άρχισε η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στην πρώτη μέρα (ουσιαστικά) της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα.

Ο πρόεδρος στην έναρξη της διαδικασίας είπε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: «αν αισθανθείτε δυσφορία, ενημερώστε». Σήμερα (30.09.2021) παρούσα στο δικαστήριο είναι και η κατηγορούμενη, η γυναίκα που 16 μήνες μετά δεν έχει αποκαλύψει γιατί έριξε βιτριόλι στο θύμα.

Η δράστις, που έφτασε εν κρυπτώ στο δικαστήριο μπήκε από την πίσω πόρτα, κάθεται στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στη δεξιά πλευρά της αίθουσας και δεν έχει κοιτάξει καθόλου την Ιωάννα.

Η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα άρχισε να περιγράφει τι συνέβη το πρωινό της 20η Μαΐου. «Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς το κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΈνταση στο δικαστήριο: Ξέσπασε η οικογένεια της Ιωάννας 30/9/2021

Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντου πάνω μου. Ημουν παντού στο σωμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρωτό πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι.

Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω βοήθεια φώναζα. Πήγα στο νιπτήρα έριχναν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα. Έπιαναν το προσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, έλιωνα.Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω. …Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις ασιθσήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ ΄μπορούσα να να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα θεε μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 63χρονο καθηγητή που κατηγορείται ότι θώπευσε 8χρονη σε πάρκο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο 63χρονος που αρνείται τις κατηγορίες, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

Τέσσερα χρόνια φυλακή στoν Σουηδό «Πέλικο» που εξέδωσε τη σύζυγό του σε περισσότερους από 100 άνδρες

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», καθώς και για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές σχετικά με γεγονότα που εκτείνονται σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών

Πολωνία: Δολοφονήθηκε Ρώσος καλλιτέχνης που ασκούσε κριτική στο Κρεμλίνο ‑ Δέχθηκε 5 σφαίρες

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ρώσος καλλιτέχνης που επικρίνει το Κρεμλίνο δολοφονήθηκε στην Πολωνία

Σοκαριστικό βίντεο ‑ Εύβοια: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε δύο μαθήτριες Γυμνασίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Στον καβγά συμμετείχαν και άλλες μαθήτριες που είχαν δημιουργήσει έναν «κλοιό» γύρω τους

Πέθανε η ηθοποιός Ece Irtem σε ηλικία 35 ετών

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Η αιτία θανάτου

Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά o θάνατος της νοσηλεύτριας στο Ναύπλιο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Τι αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας για το περιστατικό

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Σε ηλικία 68 ετών

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί ‑ Ποιοι θα δουν έως και 450 ευρώ στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Αφορολόγητη και ακατάσχετη η ενίσχυση, δεν συμψηφίζεται με οφειλές και δεν προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια για άλλες παροχές - Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος αστυνομικός στο εδώλιο για δηλητηρίαση αδέσποτων γατών με φόλες

Ελλάδα 16.06.2026
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φόνο ζώου συντροφιάς κατά συρροή και σε απόπειρα, με χρήση δηλητηριώδους ουσίας

Θύμα άγριας επίθεσης φύλακας στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ελλάδα 16.06.2026
Οι ελλείψεις σε προσωπικό βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και οι αφόρητες συνθήκες κράτησης που επικρατούν δοκιμάζουν του κρατούμενους