E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ας πουλούσα ξανά cd αρκεί να είχα πίσω τον πατέρα μου!

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Γιάννης μίλησε για την οικογένειά του σε συνέντευξη που παραχώρησε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2021 | 09:15

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ας πουλούσα ξανά cd αρκεί να είχα πίσω τον πατέρα μου!

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ερώτηση για το τι θα θυσίαζε τους τίτλους, τα χρήματα και τη δόξα, με τον πρωταθλητή του ΝΒΑ να αναφέρεται συγκινημένος και χωρίς δεύτερη σκέψη στον πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε το 2017.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Cosmote TV, ο Έλληνας μπασκετμπολίστας συγκλόνισε με την απάντηση σε ερώτηση για το τι θα έκανε αν θυσίαζε τους τίτλους και τις επιτυχίες του. Ιδιαίτερα φορτισμένος ο Γιάννης, λύγισε και είπε: 

«Θα ήθελα πίσω τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει σκέψη σ` αυτό. Πάρτε τα όλα, να γυρίσω πίσω στα Σεπόλια και να πουλάω CD. Δεν με νοιάζει. Τον πατέρα μου θέλω. Επόμενη ερώτηση».

Παράλληλα, ο Greek Freak αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Εθνική Ελλάδας και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον ζωντανό θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Νίκο Γκάλη.

Συγκεκριμένα, για την Εθνική ομάδα και το EuroBasket 2022, δήλωσε: «Καταρχάς είναι πολύ μακριά όλο αυτό. Μακάρι να είμαι υγιής και να εκπροσωπήσω τη χώρα. Δεν θέλω να βάλω πίεση σε μένα ή στους συμπαίκτες μου.

Θέλω να πάμε να το διασκεδάσουμε, να παίξουμε μαζί μια σεζόν. Την πρώτη διετία στην Εθνική, που ήμουν ο πιο μικρός, είχαμε παιδιά που ήταν για την ομάδα. Η Εθνική κρατάει δεκαπέντε μέρες. Είναι όλοι γι' αυτό. Το κάνουμε για κάτι σπουδαίο, για να περπατάμε στον δρόμο και να μας λέμε πως τους δώσαμε χαρά.

Μπορεί να ακουστώ πολύ αλαζόνας. Όταν δεν έχεις κερδίσει, δεν το καταλαβαίνεις αυτό. Κερδίζεις και δίνεις χαρά σε 200 χιλ. κόσμου. Πήγαμε στην παρέλαση και ήταν όλοι με ένα χαμόγελο. Φαντάζεσαι να δώσεις χαρά σε 10 εκατ. κόσμο; Να κλαίνε και να σε αγκαλιάζουν.

Βάζουμε καλάθια κι δίνουμε χαρά στον κόσμο. Μακάρι να είμαι καλά, να παίξω στο EuroBasket 2022. Αυτό μου έχει μείνει. Θέλω πολύ να το καταφέρω. Δεν ξέρω τι έχει πει ο Θεός για μένα, ποιο είναι το πλάνο του. Αλλά πρέπει να βρεθούμε σαν ομάδα, βλέπω ότι όλοι είναι έτοιμοι. Όλα αυτά τα παιδιά που έρχονται τώρα είναι η ομάδα. Βήμα βήμα και μια μέρα θα τα καταφέρουμε».

Όσο για συνάντηση που είχε με τον Νίκο Γκάλη πριν από μερικές ημέρες, σχολίασε: «Όταν τον κοιτούσα στα μάτια, έβλέπα τον γκάνγκστερ. Δεν τον έχω ζήσει, αλλά ήξερα ποιος είναι ο κ. Νίκος. Με κοίταζε στα μάτια και έβλεπα την φλόγα. Αν του έδινες μια μπάλα, θα έπαιζε.

Χωρίς τον κ. Νίκο δεν θα υπήρχαν μπασκέτες στην Ελλάδα. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ήταν ένα καταπληκτικό βράδυ, μιλήσαμε για περίπου μια ώρα. Μου είπε την ιστορία του, κάποια πράγματα που δεν έχει πει δημοσίως. Ανυπομονούσα πάντα να τον γνωρίσω. Ήταν πολύ ωραίο βράδυ.

Είναι πολύ μεγαλύτερός μου, θα μπορούσε να είναι πατέρας μου. Από σεβασμό λόγω ηλικίας και για όσα έχει καταφέρει στο μπάσκετ, του μιλούσα στον πληθυντικό. Είναι Hall of Famer, ένας από τους καλύτερους που έχουν ακουμπήσει την μπάλα.

Ήμουν αγχωμένος πριν τον γνωρίσω, αλλά με έκανε να νιώθω πολύ άνετα. Μου μίλησε για το πώς ήταν στα παιχνίδια, στα αποδυτήρια και πώς μιλούσε στους συμπαίκτες του. Μου έδωσε το τηλέφωνό του και μου είπε να τον πάρω, όποτε χρειαστώ, κάτι που σίγουρα θα κάνω».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση οι Μιλγουόκι Μπακς να έρθουν στην Ελλάδα για αγώνα, απάντησε: «Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές. Νιώθω ευλογημένος που είμαι σε αυτή τη θέση, να δουν οι Μπακς πού μεγάλωσα, ποια είναι η ελληνική κουλτούρα.

Κάναμε προπόνηση εδώ, έφαγαν ελληνικό φαγητό, πήγαμε κιόλας μια βόλτα στην Κύπρο. Με ευλόγισε ο Θεός να μπορώ να φέρω μια ομάδα του ΝΒΑ στην πόλη μου. Ήταν όλοι χαρούμενοι, ήταν όλοι εκεί. Καθόμαστaν με τον κ. Νίκο. Γυρνούσα σπίτι με το αμάξι και σκεφτόμουν "πώς έχω φτάσει σε αυτό το σημείο;". Έφτασα γιατί πίστευα στον εαυτό μου, γιατί ήμουν ταπεινός και δεν σταμάτησα να δουλεύω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Ανδρας κλώτσησε μητέρα και παιδί ‑ Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο άνδρας με καταγωγή από το Σουδάν, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και κλώτσησε την 8χρονη

Ιωάννινα: Λύκος εμφανίστηκε στον ποδηλατόδρομο ενώ κυκλοφορούσε κόσμος

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ένας λύκος εμφανίστηκε στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων χωρίς να δείχνει φόβο ή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους

Συνελήφθη μετά από 30 χρόνια για τη δολοφονία τραγουδιστή – Πώς ξεγελούσε τις αρχές

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως είχε συλληφθεί πολλές φορές, μέχρι να του περάσουν χειροπέδες για τελευταία φορά

Τέξας: Ψαράς «χτυπήθηκε» από κεραυνό και επέζησε ‑ «Ο πιο άτυχος τυχερός άνθρωπος που υπάρχει»

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο 19χρονος ψάρευε στις όχθες του ποταμού Angelina όταν «χτυπήθηκε» από κεραυνό

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο πολυτραυματίας δικυκλιστής μετά τo σφοδρό τροχαίο

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο δικυκλιστής υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του

Η εκδίκηση της πρώην ερωμένης: 29χρονη έστειλε τις γυμνές φωτογραφίες του 57χρονου στη σύζυγό του

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η «χαριτωμένη» ερωμένη έδειξε άλλο πρόσωπο όταν έγινε... πρώην

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Όπως ανέφερε, η παραίτηση αποτελεί πράξη διαφύλαξης της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής της

Φρίκη στη Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βiασμούς και σeξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο 45χρονος εργαζόταν σε κλινικές στα περίχωρα του Βερολίνου και φέρεται να διέπραξε τους βiασμούς και τις κακοποιήσεις μεταξύ του 2013 και του 2025

Κομισιόν: Εγκρίθηκε σχεδιασμός για ευκολότερα διασυνοριακά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

Κόσμος 13.05.2026
Οι τρεις προτάσεις που εγκρίθηκαν σήμερα απλοποιούν τον σχεδιασμό και τις κρατήσεις για διασυνοριακά ταξίδια

Θρίλερ στα Χανιά: Σορός σε αποσύνθεση εντοπίστηκε στις παλιές δικαστικές φυλακές Χανίων

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Πολίτες αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα και ενημέρωσαν τις Αρχές

Επτά χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο €300.000 πρότεινε στο Εφετείο η Εισαγγελία για τον Σαρκοζί

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η πρόταση της εισαγγελίας είναι ίδια με εκείνη που είχε κατατεθεί και σε πρώτο βαθμό

O διάφανος εξωγήινος: Η φωτογραφία ενός πλάσματος που το FBI χαρακτηρίζει «αληθινή»

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η αρχική εικόνα αναλύθηκε τόσο στην Ταϊβάν όσο και στις ΗΠΑ, και δεν διαπιστώθηκαν σημάδια επεξεργασίας, αλλοίωσης ή σύνθεσης