E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει τα ασπρόρουχα 2.000 γυναικών για 6 μήνες

Οι αρχές κάνουν λόγο για ιστορική απόφαση που «θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες»

Δημοσίευση 23/9/2021 | 16:32

Ινδία: Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει τα ασπρόρουχα 2.000 γυναικών για 6 μήνες

Ο 20χρονος θα πρέπει να αγοράσει όλα τα απορρυπαντικά και τα υλικά για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρόρουχων των γυναικών του χωριού του - Οι αρχές κάνουν λόγο για ιστορική απόφαση που «θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες»

Ένας Ινδός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση υπό τον όρο ότι θα πλύνει και θα σιδερώσει, με δικά του έξοδο, τα ασπρόρουχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.

Ο Λαλάν Κουμάρ, 20 ετών, πλύστης το επάγγελμα, θα πρέπει να αγοράσει τα απορρυπαντικά και όλα τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρορούχων περίπου 2.000 γυναικών της Ματζόρ, του χωριού του που βρίσκεται στο κρατίδιο Μπίχαρ (βορειοανατολική Ινδία), σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που έγινε σήμερα γνωστή.

Ο Σαντός Κουμάρ Σινγκ, αξιωματικός της αστυνομίας του τομέα Μαντουμπάνι, στο κρατίδιο Μπίχαρ, δήλωσε στο AFP πως ο Κουμάρ είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο, κυρίως για απόπειρα βιασμού. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη του. «Όλες οι γυναίκες του χωριού είναι ευτυχισμένες με την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νασίμα Χατούν, εκ μέρους του συμβουλίου του χωριού.

Για θετική απόφαση μιλούν αρχές και κάτοικοι

«Είναι μια ιστορική απόφαση. Θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους», πρόσθεσε η Νασίμα Χατούν, μία από τους αξιωματούχους του χωριού που θα επιτηρεί τον Λαλάν.

Οι κάτοικοι του χωριού εκτιμούν πως η απόφαση αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο καθιστώντας την εγκληματικότητα κατά των γυναικών ένα θέμα δημόσιας συζήτησης και συζήτησης στην κοινότητά τους. «Είναι ένα σημαντικό στάδιο και ένα είδος διαφορετικής τιμωρίας που στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία», δήλωσε η Αντζούμ Περουίν, μια κάτοικος του Ματζόρ.

Στην Ινδία οι νόμοι έχουν γίνει πιο αυστηροί για τους βιαστές μετά τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της το 2012 στο Νέο Δελχί. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 28.000 βιασμοί αναφέρθηκαν στη χώρα το 2020. Η αστυνομία επικρίνεται από καιρό ότι δεν κάνει αρκετά προκειμένου να προβλέψει τα βίαια εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες σeξουαλικών επιθέσεων στα δικαστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70