E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει τα ασπρόρουχα 2.000 γυναικών για 6 μήνες

Οι αρχές κάνουν λόγο για ιστορική απόφαση που «θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες»

Δημοσίευση 23/9/2021 | 16:32

Ινδία: Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει τα ασπρόρουχα 2.000 γυναικών για 6 μήνες

Ο 20χρονος θα πρέπει να αγοράσει όλα τα απορρυπαντικά και τα υλικά για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρόρουχων των γυναικών του χωριού του - Οι αρχές κάνουν λόγο για ιστορική απόφαση που «θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες»

Ένας Ινδός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση υπό τον όρο ότι θα πλύνει και θα σιδερώσει, με δικά του έξοδο, τα ασπρόρουχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.

Ο Λαλάν Κουμάρ, 20 ετών, πλύστης το επάγγελμα, θα πρέπει να αγοράσει τα απορρυπαντικά και όλα τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρορούχων περίπου 2.000 γυναικών της Ματζόρ, του χωριού του που βρίσκεται στο κρατίδιο Μπίχαρ (βορειοανατολική Ινδία), σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που έγινε σήμερα γνωστή.

Ο Σαντός Κουμάρ Σινγκ, αξιωματικός της αστυνομίας του τομέα Μαντουμπάνι, στο κρατίδιο Μπίχαρ, δήλωσε στο AFP πως ο Κουμάρ είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο, κυρίως για απόπειρα βιασμού. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη του. «Όλες οι γυναίκες του χωριού είναι ευτυχισμένες με την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νασίμα Χατούν, εκ μέρους του συμβουλίου του χωριού.

Για θετική απόφαση μιλούν αρχές και κάτοικοι

«Είναι μια ιστορική απόφαση. Θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους», πρόσθεσε η Νασίμα Χατούν, μία από τους αξιωματούχους του χωριού που θα επιτηρεί τον Λαλάν.

Οι κάτοικοι του χωριού εκτιμούν πως η απόφαση αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο καθιστώντας την εγκληματικότητα κατά των γυναικών ένα θέμα δημόσιας συζήτησης και συζήτησης στην κοινότητά τους. «Είναι ένα σημαντικό στάδιο και ένα είδος διαφορετικής τιμωρίας που στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία», δήλωσε η Αντζούμ Περουίν, μια κάτοικος του Ματζόρ.

Στην Ινδία οι νόμοι έχουν γίνει πιο αυστηροί για τους βιαστές μετά τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της το 2012 στο Νέο Δελχί. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 28.000 βιασμοί αναφέρθηκαν στη χώρα το 2020. Η αστυνομία επικρίνεται από καιρό ότι δεν κάνει αρκετά προκειμένου να προβλέψει τα βίαια εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες σeξουαλικών επιθέσεων στα δικαστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεξικό: Λήστεψαν υπό την απειλή όπλου δημοσιογράφο ενώ μιλούσε live σε εκπομπή – Αφωνος ο παρουσιαστής

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο δράστης τον πλησίασε στο αυτοκίνητο και του ζήτησε λεφτά, κινητό και το κλειδί του αμαξιού - Το βίντεο

Οσμή στην Αττική: Παράνομη εκπομπή υγραερίου το πιθανότερο σενάριο – Τι λέει ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η ακριβής ταυτοποίηση τέτοιων περιστατικών είναι ιδιαίτερα δύσκολη και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξειδικευμένος εξοπλισμός

Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης: Πώς θα εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες από το 2028

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σε μία Κυριακή θα αναδεικνύεται ο νικητής, εισάγεται η «εναλλακτική ψήφος» και ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτρονική συμμετοχή

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπιφτέκι κοτόπουλου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι καταναλωτές παρακαλούνται να μην καταναλώσουν το προϊόν

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

Ελλάδα 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

Ελλάδα 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.